Къдрокоси красавици - 2

• 71 149
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Хахах, а на мен пък ми е било чудно как така обобщават, че всички къдрави коси са сухи и бързат да ти предложат тежки продукти с масла и какво ли не. По-скоро може да се каже, че много лесно се дехидратират и от продукти,  и от сешоар и от други неща, но не са всички сухи.
Една коса може да е суха по хиляда причини, като някои са и вътрешни - хранене, хормонално състояние, стрес и пр. Външните ги знаем всички - боядисване, премиващи и пресушаващи продукти, например с алкохол, ежедневно миене, твърде много стилизанти и финиши, сешоар, климатици и т.н.

Ако смехът ти е за моя коментар, аз визирам снимката, косата ми понякога изглежда точно така и знам какво пиша и говоря.
По-нагоре писах за високата порьозност, причина косата да не задържа влага.
Ако някой ще ми се смее за това, че споделям опит, по-добре да се оттегля, благодаря.

Стана ми смешно как и на теб са ти обяснявали разни клишета ни в клин, ни в ръкав и после споделих подобен опит. Абсолютно нищо негативно не съм вложила в смеха си, незнам къде го видя.

# 256
Всъщност аз предложих на момичето тежки продукти и наистина повечето къдрави коси са сухи, а на снимката ми се струва, че е изрусявана косата. Няма какво да спорим - на мен винаги и всяко мнение ми е било полезно, изслушвам и проявявам уважение към този, който споделя опит и отделя от времето си. Клишета или не - оказали са се прави в някакъв момент.
А за порьозността - косата е нишка и си е подобна на жицата Smile

Ето статийка за нея>
https://www.zajenata.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D … B5-news88490.html

# 257
Здравейте, може ли някоя къдрокоска да ме посъветва дали серията Kerastase Densifique е подходяща за нашите коси?Изкушавам се да я пробвам от травъл сет. newsm78

# 258
Всъщност аз предложих на момичето тежки продукти и наистина повечето къдрави коси са сухи, а на снимката ми се струва, че е изрусявана косата. Няма какво да спорим - на мен винаги и всяко мнение ми е било полезно, изслушвам и проявявам уважение към този, който споделя опит и отделя от времето си. Клишета или не - оказали са се прави в някакъв момент.
А за порьозността - косата е нишка и си е подобна на жицата Smile

Ето статийка за нея>
https://www.zajenata.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D … B5-news88490.html

И през ум не ми е минало да споря, нито съм визирала какво си препоръчала. Както казах - ти сподели опит, аз също. Мислех, че се разбира, че е смях с чувство за хумор относно ситуациите, които са ни се случвали, а не нещо друго.

# 259
Здравейте, може ли някоя къдрокоска да ме посъветва дали серията Kerastase Densifique е подходяща за нашите коси?Изкушавам се да я пробвам от травъл сет. newsm78
Моята коса е къдрава, суха, боядисвам се от доста време. Ползвала съм серията, хубава е, особенно ампулите. Но не е много хидратираща. Маслото към сета е за обем и от него косата става твърда и леко суха. Може да погледнеш и този от серията Resistance. Не е нещо, което да се ползва постоянно, но един път на две седмици преобразява косата. А и маслото към него е чудесно за лятото.

# 260
  • София
Всъщност аз предложих на момичето тежки продукти и наистина повечето къдрави коси са сухи, а на снимката ми се струва, че е изрусявана косата.

Не, не е изрусявана косата, такава ми става от слънцето...никога не съм я изрусявала. Боядисвам я с безамонячна боя само от време на време.

# 261
Обожавам този шампоан, ползвала съм и ампулите!  Heart Eyes
Любим продукт, без който не оставам е Олиото за коса и кожа на Нюкс, наистина малко сухи идват краищата на косата ми и след къпане пръскам олио на ръцете и "погалвам" косата!
https://www.google.bg/search?q=%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BE+%D0%B7%D … rc=5yIY8Jdwj7LmEM:
Доста време ползвах фиксиращ лосион на Вела за стилизиране и блясък на косата, може би пет шест години, но сега не го купувам толкова!

# 262
Здравейте, може ли някоя къдрокоска да ме посъветва дали Kerastase Densifiqueе подходяща за нашите коси?Изкушавам се да я пробвам от травъл сет. newsm78
Ползвам серията на Керастас за къдрава коса (discipline) и съм много доволна, но е и тежка козметика. Моя приятелка ползваше серум на Kerastase Densifique и й омазняваше косата доста. Много е относително Simple Smile)) Ако искаш да ти се сгърсти косата си прави следните маски:
 - рициново масло с малко ром  втриваш в скалпа, слагаш найлон, след това топла кърпа, стоиш няколко ччаса и миеш.
 - загряваш малко мед на водна баня, слагаш една ч.л. канела и нанасяш на скалпа като масажираш. пак найлон, пак топла кърпа.
Редувай тези маски и само след 2 седмици ще забележиш ефект. Simple Smile)) Поне при мен тези двете действат супер дорбе и ги препоръчвам. Доста по-икономично и ефективно е от скъпа френска козметика.

# 263
Имам шампоанът Денсифик и го харесвам, но го ползвам по-рядко, защото иначе ми раздразва скалпа при поредни миенета, а скалпът ми принципно не е от чувствителните. Малко оо-агресивни са им продуктите.
Маската не ми допада, косата ми стои изпръхнала и фризи с нея, може би защото е протеинова серия, а моята коса напоследък обича повече хидратацията.

# 264
Жана, и моята коса харесва хидратация и искам да те питам можеш ли да ми направиш съпоставка между Марокан маска с кафява капачка и Еластзайзера на Филип Кингсли Екстриим? Имам Марокан отскоро и съм възхитена, но се замислям и за Еластизайзер Екстрийм.

# 265
Маската на Мароканойл с кафявата капачка ми е в топ 3 на любимите маски евър! Уникална е.
Еластисайзера също ми харесва, но не чак толкова. Предпочитам Екстремно хидратиращия балсам, честно казано. Като цяло преуошове не ми се занимава да ползвам, забравям ги.
А и за тая неговата цена предпочитам хубава маска, а преди нея домашния еластисайзер - рициново, бадемово масло, глицерин и вит. А. Аз го правя без вит. А и слагам и кокосово масло. Simple Smile

# 266
Здравейте, може ли някоя къдрокоска да ме посъветва дали Kerastase Densifiqueе подходяща за нашите коси?Изкушавам се да я пробвам от травъл сет. newsm78
Ползвам серията на Керастас за къдрава коса (discipline) и съм много доволна, но е и тежка козметика. Моя приятелка ползваше серум на Kerastase Densifique и й омазняваше косата доста. Много е относително Simple Smile))
Дисциплинето правеше косата ми така мека и залепваща по главата, че я подарих на майка ми....не можах да го довърша шампоана! Маската Денсифик също е хубава, не ми омазнява....но просто моята коса няма нужда от маска, олиото я подхранва и прави достатъчно блестяща! Може би защото я нося къса, въпреки че е къдрава!

# 267
А и за тая неговата цена предпочитам хубава маска, а преди нея домашния еластисайзер - рициново, бадемово масло, глицерин и вит. А. Аз го правя без вит. А и слагам и кокосово масло. Simple Smile

Може ли повече информация? Какви са пропорциите, кога се нанася и какъв е ефектът?

# 268
Ето, рецептата е на Тайра :
1 рициново , 1 глицерин, 1/2 бадемово, 1 течен Витамин А.

Аз слагам на око, честно казано и доста повече от 1 лъж. Simple Smile
Преди миене косата се намазва с тази смес, като може да се добавят и други масла, аз (както писах) слагам кокосово. Може да се сложи найлонов плик и отгоре кърпа, може само кърпа, може да се нагрява от време на време косата със сешоар, за да проникнат полезните вещества по-навътре в косъма. Стои се поне един час и се отмива както обикновено. Simple Smile
Ефектът е жива, лъскава и подхранена коса.

# 269
Благодаря за отговора, Жана, и аз май клонях към екстремния балсам повече, отколкото към еластизайзера, но мнението ти ми е много, много полезно! Пиши после откъде купуваш Марокан, аз го взех от Амазон и дойде супер бързо и след като му се възхитих искам да се запася с още една опаковка, но моя продавач няма бройки вече, а другите с подобни цени доставят безкрайно бавно - над 2 седмици. Все Израелски са продавачите, които гледам.

Общи условия

Активация на акаунт