Отнемане на деца в Норвегия

• 98 298
  • 1 584
  •   1
Отговори
# 990
  • София
mamanorge, а местните деца какви са всъщност? Никога не се инатят, не плачат, седят като препарирани, съответно никога не получават синини? Бебетата спят по цяла нощ и нямат нужда от нощно хранене?

# 991
  • Street of Dreams
А какво общо имат многото чужденци във връзка с многото случаи около теб?

И дали наистина проблемите с алкохола и наркотиците сред местните е заради тъмнината, северното сияние, магнитните бури или "щото са си различни" - емоционално осакатени от деца, без право на емоции, озъртайки се, ослушвайки се някой да не би да не ги хареса и да ги накове пред страшилищата от службите, господарите на положението...

# 992

И дали наистина проблемите с алкохола и наркотиците сред местните е заради тъмнината, северното сияние, магнитните бури или "щото са си различни" - емоционално осакатени от деца, без право на емоции, озъртайки се, ослушвайки се някой да не би да не ги хареса и да ги накове пред страшилищата от службите, господарите на положението...
Нямам идея на другите места, как е.
Може и там да има много случаи, но аз няма как да знам.
Чужденците ги споменах, защото ние сме тези, които ни вълнува темата. Сърби, българи, руснаци и т.н.
И защо да са осакатени норвежците? Защото не са като нас ли? Те са били такива и преди Барневерн. Толкова ли е трудно да осъзнаем, че хората са различни?

# 993
  • Paris, France
ОнДиНе, там, където има много чужденци има повече конфликти, бедност (спрямо местните), дрога, неприемливо отношение към децата. Затова и службите се намесват по-често.

меркантилница, във Франция с паспорт детето може да излезе и само, без възрастен. С лична карта трябва да е с придружител. Нищо не се иска от другия родител. Извеждам си ги и ги връщам сама без проблем. В БГ на излизане ме питат бащата има ли бг гражданство всеки път и много се дразня. Сам като ги заведе в БГ няма проблем на влизане, но аз ходя да ги връщам. Сега май са го по-затворените, защото има много забегналия в Сирия деца. Но който е решил ще излезе. Стига да идат до Белгия, Испания или Швейцария се качват на самолета без проблем, защото не са техни граждани. А по границите нямаше контрол или много рядко, нали е Шенген.

Дете тук може да влезе и без паспорт или лична карта на страна от ЕО, стига да е вписано в семейната книжка. Съседка осинови новородено в Алжир и го доведе без да му е извадила лична карта или паспорт. Чак след година извади. На мене ми харесва свободата и липсата на бюрокрация в това отношение.

Чужденци си крадат децата и когато имат съдебно запрещение. Просто ги откарват в съседна държава и ги мятат на самолета с паспорт на тяхната си държава. Или с паспорта на дете на познати, което прилича на тяхното.

Разказаха ми за пияндура от друга държава с отнето дете. По скайп се уговорила със сина си да не влезе в училище и с кола го откарала в Германия. Оттам след седмица с техните си паспорти се качили на микробус и се прибрали през Полша в тяхната държава.

# 994
  • Монреал
Брат ми при третото си посещение в България изненадващо не го пуснаха да се върне в Канада с 16 годишния си син без заверено пълномощно от майката, въпреки канадските паспорти и кандските адреси. Докато си уредят нещата им изгоряха самолетните билети, една седмица неплатена отпуска и сума ти нерви + служебни проблеми.

# 995
  • Street of Dreams

Нямам идея на другите места, как е.
Може и там да има много случаи, но аз няма как да знам.
Чужденците ги споменах, защото ние сме тези, които ни вълнува темата. Сърби, българи, руснаци и т.н.
И защо да са осакатени норвежците? Защото не са като нас ли? Те са били такива и преди Барневерн. Толкова ли е трудно да осъзнаем, че хората са различни?
Обосноесх се в няколко поста защо ги смятам за осакатени. Основно потискането на емоциите води до това. За мен една млада майка, да посяга към алкохол и наркотици, трябва нещо много зле да е протекло в живота й и конкретно в психиката й. Може би твърде дълго живееш там и сама не осъзнаваш страха, в който живееш. Само се замисли, както ти можеш да ги приемеш за "хората са различни", защо за тях е неприемливо да се разплачеш при лекаря? Вместо това си сложила маската, нали? Защото те е страх. Защото не си ти. А това винаги има емоционални последствия.

# 996
Цитат
Отново ще те помоля да не ми извърташ думите. Няма лична нападка в това, което написах, точно както няма и клетва. Поставих някого в казус, след като той доста смело се изказа как са се чувствали други хора в травмираща ситуация.
Можеше малко по различно да измислиш този казус, за да не прозвучи така както прозвуча, че действително породи емоция (ядосах се), пък историята точно тогава, не я знаем как е била (не е имало много писмени източници) може и ти да си права, може и той да е прав. Аз например не мога да си представя че 1 майка ще вземе
нож и ще реже детето си, за да не и го вземат, но знам ли, друг век, други порядки.   
Цитат
оплакванията на родителите на деца с увреждания от бездушните чиновници.
По страшни са безчувствените политици.

# 997
Аз например не мога да си представя че 1 майка ще вземе
нож и ще реже детето си, за да не и го вземат, но знам ли, друг век, други порядки.   

Дали? Дали, ако на мен дойдат да ми вземат детето, защото е много красиво и умно и им трябва за някакви техни цели, няма да грабна ножа? Да е цяло и далеч от мен и никога да не го видя или да има белег на лицето примерно, ама да е при мен? Не знам, аз лично не мога да съм категорична какво ще избера и кой аспект на майчиния инстинкт ще надделее.

Историята каква била? Даже бунтове е имало при вземане на децата, и то не само сред българското, а и сред гръцкото население. Не са се много радвали и гордели. И указ на султан е имало по повода.

# 998
Явно не е случайно, че има по-голяма вероятност да бъдат взети децата на чужденци, отколкото на норвежци. Вероятно имат повече проблеми с "местните" разбирания, но и аз вече вярвам, че те просто не искат тези деца да напуснат страната им и бързо си намират причини да се намесят.

Норвегия и Швеция са с едни от най-феминизираните общества, те там вече масово не искат да раждат деца, не искат да създават семейства, всяко дете явно е добре дошло.

# 999
  • в страната на чудесата
Всичко това съществува, защото е икономически обосновано. Професия приемен родител, 1/3 от дейностите на службите (в случая барневерн, но в пълна сила се отнася и за други) се поема от частни фирми, има бизнес. Какво значение има една жена, едно семейство. Те ще продължат да работят, за да плащат на адвокати или ще се махнат...
Не разбирам как може да има хора тук, които продължават да мислят, че приказките са пресилени - има доклади на ООН също...
Но мигрантите винаги имат необходимост да защитават с нокти и зъби избора си даже когато никой не го иска от тях.

# 1 000
А като ти вземат детето, къде ще го пратят после, не се знае...

Meanwhile, a series of tragedies caused by foster parents are being observed:
One instance is the story of a girl named Ann Helen Nilsen, who was detached from her family when she was 15. The girl was given to a man, who was jailed on rape charges, to foster her, and hence she was exposed to violence and sexual assault for five years.

A 50-year-old woman fostering a 7-year-old child imposed violence on the child for years and stabbed his arms and legs many times.

A 16-year-old boy was caught and subjected to brute force by police while he was trying to escape to see his father. His father was kept in jail for three days for sharing the records of the violence imposed.

Hundreds of children were made victims of drugs and similar addictive substances while living in dormitories.

Some 944 people who grew up "under the tutelage of" Social Services Department sued Oslo Municipality for the negligence and violence they were subjected to by the institution between 2006 and 2008. Oslo Municipality was fined 562 million krone for compensation as a result of the case.

It was revealed that in 52 lawsuits opened since 2000, some 1,500 children were victimized and exposed to sexual abuse while they were under the auspices of the institution.

https://www.dailysabah.com/europe/2015/04/28/norway-acts-like-a- … ks-apart-families

# 1 001
И в България започнаха да затягат положението. Аз имах късмета да попадна на хора. Но тук определено няма да отнемат детето и да го дадат на чужди хора. По-скоро на другия родител или роднини. При мен проверките продължиха също 2 години на Бг земя.

# 1 002
И в България започнаха да затягат положението. Аз имах късмета да попадна на хора. Но тук определено няма да отнемат детето и да го дадат на чужди хора. По-скоро на другия родител или роднини. При мен проверките продължиха също 2 години на Бг земя.

Не знам как го затягат, ама по улицата е пълно с просещи циганчета.

# 1 003
Така е. На мен за това ми беше чудно, че се занимават с мен. Но ми обясниха, че работят по сигнал. Няма ли сигнал явно не им пука.

# 1 004
  • в страната на чудесата
Така е. На мен за това ми беше чудно, че се занимават с мен. Но ми обясниха, че работят по сигнал. Няма ли сигнал явно не им пука.
Кой те проверяваше в България?

Общи условия

Активация на акаунт