Отнемане на деца в Норвегия

• 98 334
  • 1 584
  •   1
Отговори
# 1 140
Цитат
Цялата либерална шумотевица е за мен  марксизъм - ленинизъм през задния двор - отпадане на националните държави, заклеймяване на религията, отмиране на семейството, децата се отглеждат и възпитават извън семейството . Тези познати до болка от недалечното минало идеологеми, сега се опитват да ги наложат в Европа, а май и в Америка, Канада, Австралия.
Интересна теза. Да разбирам че комунизмът е изчезнал от изтока....... за да се премести на запад. Ми това трябва да го кажеш на наште емигранти в Европа, Америка, Канада, Австралия. Че те са избягали от комунизма и пост-комунизма, но не знаят че живеят в........ комунизъм. Интересно, щом там е комунизъм, то къде е демокрация, в Русия, в Турция, сатрапските азиатски режими, които са еталон за религия, демокрация, семейни ценности, свобода, грижа за детето и т.н. Интересно, аз не виждам много норвежци да бягат от комунизма на изток, защото по принцип, не знам защо хората имат някаква необяснима склонност да бягат от комунизма, та се налага да ги държат насила да стоят. Като казах, норвежци на изток, решението по казуса е много просто бълг. външно с дипломатическа нота изискват от Норвегия да ни даде делото по случая (освен ако вече не са го направили по неофициални канали и затова си траят), пък ако се дърпат ги обвиняваме в отвличане на деца, и обявяваме че като контрамерки бълг. държава ще отвлече еквивалентен брой норвежки деца с българско гражданство. (само трябва да намерим такива) Grinning В крайна сметка крайно време е да се защитават деца с бълг. гражданство, които някой иска да извежда извън страната. Пак ще напомня подобният случай с бащата, на който майката полякиня отведе децата български граждани в Полша (без да са стъпвали там) и които тогава плачеха и го прегръщаха, а сега не му отговарят на картичките и отказват да говорят с него. (Това е по въпроса в семейство с родители от различни националности кой кого манипулира и настройва (в такива сем. драми никога няма една истина)). Нашият консул каза че на този етап не могат да взимат становище и да кажат дали могат да помогнат на Уланд в този международен казус т.к. децата са норвежки граждани и предстои да се запознават с материалите по случаят и да говорят с адвокатите. На дипломатически език казано, знаем какво казва тя, но не знаем каква е истината, която към този момент е известна на ограничен брой лица, замесени в случая и е защитена от закона за неоповестяване на информация касаеща лични отношения и личен живот. В крайна сметка Уланд ако все още не е завела дело, трябва да заведе в европейският съд и ако казва истината че са и ги отнели защото е много интелигентна съм убеден че ще го спечели. Вече има няколко такива дела и Норвегия е заявила че ще се съобрази с решенията на съда и препоръките които ще направи за промяна на законодателството въз основа на тях. В част от тях съдът въз основа на представените доказателства директно е отхвърлил исковата молба като несъстоятелна. А от висящите дела 1-вото, вече е приключило и в мотивите на съда се казва че не открива нищо нередно в действията на службите по случая и потвърждава решенията им като правилни, предстои да видим следващите.
Цитат
точно семейството се стремят да прекроят, връзката родител-дете.
От 1 127 400 деца (0-21 г.) временно или постоянно са отнети през последната 2016 г. за която е приключена стат. 1545 около 0,1% (1 на 1000), общият брой деца под закрила на детето през годините е 9487 от 1 127 400 към 2016 г. около 0,8 ако се направи подобна стат. за България, ще се окаже че и ние отвличаме деца.
Само че за разлика от тях като знам от 1-ва ръка (имах съученичка живееща в сиропиталище) и съм я посещавал там. Знам как се живее там и наистина в България всяко дете е по добре при родителите си дори и да са най-пропадналите, отколкото под "закрилата" на държавата.

Цитат
Защо уж изрядната държава не се обяснява въобще, а очакваме от засегнатите да бъдат обективни и толерантни?
Засегнатите никога не могат да са обективни именно защото са засегнати, а защо има закон за конфиденциалност вече 10 пъти беше казано. Аз мисля че ще се вслушат норвежците в някои препоръки и ще разкриват информации по някои случаи дори и с риск в бъдеще детето или съучениците му да научат някои неща които не трябва, или ще пострада достойнството на родители ако почнат да се вадят кирливи ризи по пресата,  просто защото имиджат на Норвегия страда от писанията по чужди медии.

Цитат
За мен например, беше изненада, че християнското религиозно възпитание (сигурно и яйцата за Великден спадат към него) се отрича - май някакви румънци бяха обвинени в това, а аз самата съм атеист, но чак пък толкова...

Не се отрича само то а изобщо има религиозно индоктриниране, след случая брейвик. В самата Норвегия има критики, че по този начин се потискат културните особености на мигрантите и се потиска тяхната идентичност, не давайки на децата под определена възраст да се делят на християни и мюсюлмани и да ходят с разпятия и корани на у-ще.

Цитат
Като отгледаш 3 - тогава говори как трябва да контролираме импулсите си. С онзи, според който ще даваме 200% от себе си, сте голямата работа.

Аз пък не разбирам как е възможно очевидно интелигентни майки (не само конкретно вие) които със сигурност са представителки на горният квинтил сем. в България (като начин на живот, отглеждане на деца, загриженост), да се страхуват, че не покриват някакви критерии за добра майка и затова приемат институциите за враг номер 1. Вие и сигурен съм всички други тук, нали знаете че не попадате в побългарен норвежки еквивалент на майките на които са им взели временно или постоянно децата. Става въпрос за друг типаж хора, които не пишат 1 или друго във форумите от загриженост за децата, защото аз съм сигурен че всички тук независимо на какво мнение са, то им е продиктувано от загриженост за децата. Изключително неприятно ми е че този случай се използва за
пропаганда, манипулация и реклама на българската грижа за децата която е на дъното, и някои скорошни протести го показаха.

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 22:32 от Анонимен

# 1 141
  • Street of Dreams
Ондин и в Германия е същото. Там рационалността, спокойствието и учтивостта са в култ. Не трябва да се показват емоции, винаги спокойно и хладно трябва да се държиш. Изобщо, всеки, който е в такава ситуация, трябва да преглътне и да запази самообладание, защото после ще го обвинят и в това, че е нестабилен, въпреки, че нестабилността е предизвикана от техните действия. Даже не важи само за ЮА, просто това се цени в самото общество. Трудно е за нас южняците да го разберем, но са си такива. Аз много пъти съм настъпвала мотиката и в това отношение. Също така никога не трябва да показваш, че имаш притеснения, съмнения, страхове. винаги "Аз мога, всичко е супер" и тем подобни фейк простотии. Абе, луда работа. А притесняваш ли се за детето си, значи си свръхгрижовна майка и ще го увредиш, поне в Германия не се гледа с добро око на свръхпритеснителните майки, детето трябва да пада, да си троши главата и да бъде независимо. 
Струва ми се, че в различни Германии живеем.

# 1 142

Аз пък не разбирам как е възможно очевидно интелигентни майки (не само конкретно вие) които със сигурност са представителки на горният квинтил сем. в България (като начин на живот, отглеждане на деца, загриженост), да се страхуват, че не покриват някакви критерии за добра майка и затова приемат институциите за враг номер 1. Вие и сигурен съм всички други тук, нали знаете че не попадате в побългарен норвежки еквивалент на майките на които са им взели временно или постоянно децата. Става въпрос за друг типаж хора, които не пишат 1 или друго във форумите от загриженост за децата, защото аз съм сигурен че всички тук независимо на какво мнение са, то им е продиктувано от загриженост за децата. Изключително неприятно ми е че този случай се използва за
пропаганда, манипулация и реклама на българската грижа за децата която е на дъното, и някои скорошни протести го показаха.
Няма какво да се чудиш.  Няма да намерят повод за притеснения при подобна мъгла, от която не можеш да се защитиш, единствено хора, на които не им пука твърде много ни за деца, ни за семейство. Природата се е погрижила да въоръжи майките с емоцията и инстинктите, за да отглеждат и пазят децата си. Какво има за  дешифроване тук???
Няма страх от непокриване на нечии критерии, има ужас от дебилите, стоящи зад мощта на една машина, която смазва.

# 1 143
Ондин и в Германия е същото. Там рационалността, спокойствието и учтивостта са в култ. Не трябва да се показват емоции, винаги спокойно и хладно трябва да се държиш. Изобщо, всеки, който е в такава ситуация, трябва да преглътне и да запази самообладание, защото после ще го обвинят и в това, че е нестабилен, въпреки, че нестабилността е предизвикана от техните действия. Даже не важи само за ЮА, просто това се цени в самото общество. Трудно е за нас южняците да го разберем, но са си такива. Аз много пъти съм настъпвала мотиката и в това отношение. Също така никога не трябва да показваш, че имаш притеснения, съмнения, страхове. винаги "Аз мога, всичко е супер" и тем подобни фейк простотии. Абе, луда работа. А притесняваш ли се за детето си, значи си свръхгрижовна майка и ще го увредиш, поне в Германия не се гледа с добро око на свръхпритеснителните майки, детето трябва да пада, да си троши главата и да бъде независимо. 
Струва ми се, че в различни Германии живеем.
Всички тези неща са много субективни и всеки споделя неговите впечатления. По мой опит е най-добре да си много обран. Твоите впечатления какви са?

# 1 144
Изключително неприятно ми е че този случай се използва за

Хайде бе, чак пък на дъното да е българската грижа. Че има какво да се желае, има, но и не са малко местата по света където нещата са с пъти по-зле. Иначе за нормалния човек гледащ си децата е ясно какво ще избере, ако трябва да избира между "липсващата българска грижа" и норвежката психиатрия хвалена от някои като "перфектна грижа".

# 1 145
Луна, коя машина смазва, бълг. ли? Щото не виждам много норвежци да идват насам, пък числата с отнетите деца са 1 и същи. 

# 1 146
Луна, коя машина смазва, бълг. ли? Щото не виждам много норвежци да идват насам, пък числата с отнетите деца са 1 и същи. 
Какво се правиш на ощипана булка, бе, Тесла? В коя тема пишеш и по кой въпрос???
Аз няма да ти разяснявам по кой въпрос точно се изказваш така напоително.

# 1 147
Ами , Тесла , българи сме. Вместо да разсъждаваш от какво са породени страховете ни , помисли , ако този токсичен модел започне да се налага по нашите географски ширини. Чужд , неестествен за темперамента и народопсихологията ни. От частния случай се мисли по-мащабно. И без друго всички знаем как се привнасят чуждите норми тук , сакън да не засегнем Европата. Хайде малко по- стратегически да помислим от какво се плашат майките , а.

# 1 148
  • град-държава
Кольо, ти си дъно. Извини се на майките тук и изобщо на българските майки(каквато и теб те раждала и отгледала) , за несъстоятелното и неподкрепеното с нищо твърдение, че грижата ни е дъно.

# 1 149
Kaкво значи да покриеш нечии критерии? Ако някой е решил, че не иска да му покриеш критериите, той все ще намери за какво да се захване и няма да успееш. Това мъжете би следвало да го знаете - нали сте ухажвали девойки.
На ett2812 й се заяли за липсата на бебешка декорация от преди раждането на бебето и от това си извадили гръмкия извод, че май детето не е желано. Представяш ли си какъв скок на мисълта и какво извъртане на ситуацията, за да пасне на някаква тяхна си картинка? Това може да се приложи във всяка ситуация. Чиста къща - прекалено е стерилно, детето ще е напрегнато. Неподредено - това дете живее в мръсотия. Боядисала си стената в розово с еднорози - ами, ако се роди момченце? А дори да е момиченце, защо от бебе му се налагат стереотипи и роли? По-леко е от нормата, по-тежко е от нормата, в градината има камъни, ще се пребие, в градината няма камъни - в кал ли ще джапа; християни сте - индоктринирате го, не вярвате в нищо - давате лош пример... ако си решил, можеш да спънеш всеки и да го изкараш под нужните критерии.

Българската система НЕ е на дъното изобщо. Имам познати примери, в които се стараят всячески да помагат на майките, обикновено или на деца с някакви проблеми с развитието или на самотни майки. И финансово помагат, и с насоки, и проверките им не водят до паника и стрес, защото не вземат децата току така.

# 1 150
Ами , Тесла , българи сме. Вместо да разсъждаваш от какво са породени страховете ни , помисли , ако този токсичен модел започне да се налага по нашите географски ширини. Чужд , неестествен за темперамента и народопсихологията ни. От частния случай се мисли по-мащабно. И без друго всички знаем как се привнасят чуждите норми тук , сакън да не засегнем Европата. Хайде малко по- стратегически да помислим от какво се плашат майките , а.
Първо, от това че подобно своеволие съществува и няма как да се защитят хората, още по-малко децата им.
И второ, от това, че има мозъци, които сляпо прегръщат подобни методики, щото идват от така бленувания г.С на географията, ама с пари.

Бляк.

# 1 151
ett2812, и моите впечатления са доста по-различни, но аз съм в най-пренаселения район, тук службите просто не смогват, с реални проблеми да се справят, а какво остана сами да си измислят такива.
 Различно е.

# 1 152
Скрит текст:
Може би има логика там да си живеят хора, които харесват този начин на живот и тази емоционалност.  Ние освен да сме предупредени, не знам какво можем да сторим.
Не можем да сторим много , освен да сме съпричастни. Тази тема обедини някак майките , защото всяка се постави в позицията на героинята на репортажа- сама сред абсолютно чужди , отглеждаща децата си , с развод с местен безчувствен и определено вреден / за нея и децата и , щом се  е развела/ , индивид.
Шокирана съм от участието на някакви лозунгари в тази тема , преимуществено мъже , които не усетиха неуместността на екзалтирането си  точно по такъв отвратителен повод.
Защо един път пък не сме единни зад една кауза , та дори била и тя ей такава- страданието на една майка с отнети и неправомерно деца. Ей , лош народ сме, лош.
Защото не е доказано, че е неправомерно. Чисто човешки ѝ съчувствам на жената (и аз не съм безгрешна майка), но се въздържам да съдя кой крив, кой прав, при положение, че не сме запознати с фактите. Изслушахме само нейната история за нещата. Не я съдя, както и не разбирам тези, които осъдиха Норвегия, на базата на клипчета, прочетено в нета и на "една жена каза", като държава на педофили, алкохолици, психари, фашисти, комунисти и не знам какво още. Четох доста мнения на българи, живеещи в Норвегия - почти всички бяха умерени в коментарите си. Драмата се раздухва и разпалва най-вече от странични наблюдатели. Вероятно е да има нещо недоизяснено в случая и според мен е редно да се прояви търпение, докато имаме повече факти.Посланикът спомена, че ще разгледат някакви материали и се надявам да получат достъп до всичко, което в момента се укрива от службите по съображения за защита на децата. След като тези материали ги предоставят по принцип на съда, то няма начин и майката, както и адвоката ѝ, да нямат достъп до тях. Така че рано или късно всичко ще се изясни. Ще си позволя да напомня за един скорошен случай с "неизбежна самоотбрана" в Пловдив, когато отново "на всички им беше ясно" какво се е случило. Но се оказа съвсем друго. Така че позволете, някои от нас, засега да се въздържим от скокове върху амбразурата.

# 1 153
  • град-държава
Бледолилава, трябва ли специално за теб да се цитира умереното поведение и пазене, което беше обяснено преди няколко страници как и защо се случва?

# 1 154
Цитат
Кольо, ти си дъно. Извини се на майките тук и изобщо на българските майки(каквато и теб те раждала и отгледала) , за несъстоятелното и неподкрепеното с нищо твърдение, че грижата ни е дъно.
Вермилйоне това отиди да го кажеш на българските майки на деца с увреждания че с-ма не ги убива. Пък когато норвежките майки излязат с такива фанелки ела да пишеш тука

Общи условия

Активация на акаунт