Само че за разлика от тях като знам от 1-ва ръка (имах съученичка живееща в сиропиталище) и съм я посещавал там. Знам как се живее там и наистина в България всяко дете е по добре при родителите си дори и да са най-пропадналите, отколкото под "закрилата" на държавата.
Не се отрича само то а изобщо има религиозно индоктриниране, след случая брейвик. В самата Норвегия има критики, че по този начин се потискат културните особености на мигрантите и се потиска тяхната идентичност, не давайки на децата под определена възраст да се делят на християни и мюсюлмани и да ходят с разпятия и корани на у-ще.
Аз пък не разбирам как е възможно очевидно интелигентни майки (не само конкретно вие) които със сигурност са представителки на горният квинтил сем. в България (като начин на живот, отглеждане на деца, загриженост), да се страхуват, че не покриват някакви критерии за добра майка и затова приемат институциите за враг номер 1. Вие и сигурен съм всички други тук, нали знаете че не попадате в побългарен норвежки еквивалент на майките на които са им взели временно или постоянно децата. Става въпрос за друг типаж хора, които не пишат 1 или друго във форумите от загриженост за децата, защото аз съм сигурен че всички тук независимо на какво мнение са, то им е продиктувано от загриженост за децата. Изключително неприятно ми е че този случай се използва за
пропаганда, манипулация и реклама на българската грижа за децата която е на дъното, и някои скорошни протести го показаха.