Третокласници 2018/2019

• 75 491
  • 773
  •   1
Отговори
# 255
  • София
_Hope_, активностите на които ходи не изискват допълнителни занимания вкъщи, може би освен малко за театъра. Така че от моя гледна точка, стига времето да стига и логистично да ви е удобно, би било напълно възможно.

При моята щерка допълнителни занимания са четири, като само спорта няма подготовка вкъщи. С всяка следваща година всички занимания изискват все повече време, а тя не иска нищо да отпадне. И както и да го мисля време за английски не остава, отново.

# 256
Благодаря ви! ☺ Не съм само аз в джаза значи. 😁
Hope for Two,
миналата година минахме на вариант занималня до 14ч, т.е хем я взимах преди занятия, хем имаше почти 2часа за игра с децата. От тази година това не е възможно, заради новата наредба, според която се изисква присъствие в занималнята и взимането по-рано се удостоверява с бележка от всяка активност. Освен всичко, новата стая е кутийка, никакво място няма за движение, а с разказвателните не можем да си позволим лукса детето да остава 2 часа там, дори да имаше вариант. Затова занималнята отпада категорично. На детето му е мъчно, заради игрите, но подозирам, че и без това такива няма да има, защото ще са с телефони от тази година. Ще са като бройлери на лампово отглеждане.
Включвам английския. Има опция на разсрочено плащане и, ако нещата не потръгнат, винаги мога да я отпиша.
Винаги е трудно логистично с всичките неща на които ходи, но сме и длъжници, защото до 7г възраст не можехме да си позволим чисто времево да я водим някъде и и бяхме обещали, че после ще навакса. Е, наваксва си детето и сърце не ми дава да орежа нещо.

# 257
  • Най-красивата страна
От извънкласните занимания съм оставила само английския и конната езда.Защото детето ще ходи на английски 2часа в събота,а на конна езда в неделя.Преди обед .
Отказа се от балета и плуването,защото са в много неудобни часове-вечер от 19.00ч.Но вечер дъщеря ми е изморена особено,ако е била и втора смяна на училище.

# 258
  • Варна
Какви сборници по състезателна математика ще ми препоръчате ?

# 259
Немо, Читанките

# 260
Хайде и ние вече сме на линия. Хич не ми се почва учебната година, че като се замисля за допълнителните мероприятия и цялото търчане и лошо ми става. През ваканцията си ходеше само на плуване, та някак си беше по-леко, но сега ще трябва да добавя и останалите неща и да са след като приключа работа, че още не може сама да се придвижва из града. И пак заетите дни стават 4 през седмицата и следобяда в събота. И ако се държи и на участие в състезанията през годината и съботата цялата замина.
Иначе раница/несесер са в перфектно състояние и ще си кара с тях и тази година. Тетрадки и разни консумативи има от миналата година някакви, така че за сега нищо не съм взимала, като мине РС по някое време, тогава ще пазарувам. За сега сме се съсредоточили върху гардероба, че с нейните килограми и височина вече не знам от къде да пазарувам, и ластиците не помагат. Последно успяхме да купим клин, който на нея ѝ стои като анцуг, та поне това е осигурено. Оказа се обаче, че и обувки/маратонки... и те вече са проблем, че е с тясно и дълго ходило и всичко хлопа даже и с връзки.
За първия учебен ден са с униформи и тук няма драма какво ще се облича. През останалата част от годината е частична, но поне само панталоните и клиновете мисля.
От миналата година не ходи на занималня, ще продължим и тази така. Доволна бях от детето, стана някак по-организирана като нямаше кой да напомня за домашните, успяваше и да си почива след училище, да си свърши работата, да поиграе/почете и вечерта на допълнителни занимания.

# 261
И ние си получихме списъка за училище. Родителска среща ще имаме на 12-ти септември. Сменят ни класната стая. Това знаем за сега. Ще видим в други ден какво още ще кажат.

# 262
  • Пловдив
Момичета,
Някоя от вас прави ли си сама етикетите за тетрадките и учебниците.
Нямам идея за ниови, а искам нещо различно тази година.

# 263
  • София
Нашата родителска среща мина днес. Получихме учебниците - картинки, картинки... Има вече ограничение от МОН за броя помагала, заради тежестта на раниците. Жалко че за съдържанието никой нищо не казва. 3 часа математика единия срок, 4 - другия, и после защо децата вече не разбират математиката. Та така лека полека започвам да се нервирам отново с моите приятели от мон Simple Smile

miraluba, не съм правила, но детето си прави следните веднъж - на обикновени етикети, само с редчета, отстрани си лепи от стикерите на джеко, станаха хубави.Тази година също бяхме замислили подобни, но аз случайно видях едни с калинки и понеже са ни любими и тематични, ги взехме веднага. Иначе бубуб също предлагаха ученически етикети преди.

# 264
  • София
Ели, как така само 3 часа математика (забравила съм какво беше с каката, но определено не са били само 3)?! Какво ще учат тези деца? Та те имат само БЕЛ, Математика, Роден край или както се казва сега и език. С какво ще запълнят учебната седмица?
Извинявам се за емоционалното изявление, но много се изненадах.

Ние се прибрахме от море, и вече съм на работа. На щерката вече и се започва училище, но за да играе с приятелите, а не да учи. Всички книги са прочетени и сега си чете книги по свой избор.

Не съм правила етикети. Едно време голямата си лепеше разни неща, но тя сама се занимаваше. За малката купихме на Калинката и Черният котарак, много любими и ще е с тях.

# 265
  • Най-красивата страна
Днес бях на родителска среща.
Дадоха ни учебниците.Подвързии купих  от Джъмбо-2пакета..Паснаха идеално и стигнаха за всички учебници.
И етикети купихме пак от там.
По математика тази година децата ще пишат в тетрадки голям формат с карирани листи.

# 266
  • София
О, неее, имат още доста предмети Simple Smile Родният край е на две части - човекът и природата и човекът и обществото. Има информационни технологии, бебешки вариант, с урок що е то мишка. Като се сложат рисуване, физическо, модул физическо (мон казва, че трябва да има, нищо че салона не може да побере повече часове), рисуване, технологии и предприемачество, музика, български, литература, четене с разбиране (или нещо подобно), език и бонус час по него, час на класа и ... така  -  три часа оставали за математиката. Разбира се, може нещо г-жата да се е объркала, ще разберем скоро.

# 267
Мина и нашата родителска среща.
Подочух за размера на стаята, реалността се оказа още по-стряскаща. Стаята ни едва ли има 20кв.м. От първия чин до дъската няма метър, а столовете на последните чинове са опрени в стената. Над тях има закачалки за якета. Децата на тези чинове се очаква да са заровени под зимни якета.
Редицата до прозореца е плътно долепена до перваза. Вътрешното дете не може да седне или да излезе, без да вдигне другарчето. До учителското бюро е долепен чин, а столът на госпожата е залепен за стената, едва може да си провре краката, за да седне.
Единствен рафт - метър може би, приготвен за библиотека и нищо повече. Стаята - северна, с дървета пред нея. Ще бъдат 25 деца до обяд и 21деца на занималня. Взех добро решение, моето няма да остава на занималня.
Програмата - четири дни с по 6часа. Свършват в 13ч. В 13:15 обядват до 13:45, а в 14ч започват занятията.  От октомври до март ще са вътре, защото вали/хладно е/ да не се разболеят и прочее. От 8ч до 17:30ч.
Бройлери на лампово отглеждане. Ужас и безумие за родителите, които нямат друг вариант...
Иначе, нищо ново, което да не знаех. Хубавото е, че решихме и тази година да сме без телефони и джобни пари. Да видим, дали ще се спазва, обаче.

# 268
  • София
AsitaNew, на H&M клинчетата са теснички. Имат и панталоноподобни клинчета.

Колко странно, ние нямаме обявена родителска среща. Една майка говорила с класната и има дата за другата седмица, но на сайта висят само първолашките...

# 269
Нашите деца ще учат до декември (не знам дата) в друга сграда,тъй като текат ремонтни дейности и не са си направили правилно сметките ..
Учебниците ще ни ги дадат днес в 11 часа,оставям ги в книжарницата да ги подвържат и това е за момента.
Чакаме 17-ти.

Общи условия

Активация на акаунт