Третокласници 2018/2019

• 75 488
  • 773
  •   1
Отговори
# 240
Мария_K и моето си е със старта раница. Живот и здраве и догодина мисля да  я носи.
Несесер закупихме нов. Старият беше нарисуван и доста захабен. Реших да ги изпера и разбира се го съсипах.

При на с униформите няма драма за облеклото. В първит учебен ден са с блузи като роклички в послесният с блузи като бюстиета! Ама всичко е точно!

# 241
  • в огледалото на живота
Благодаря , Пенева. Нямам спомен детето да е имало такава здравна карта, но ще се консултирам с ЛЛ тези дни.
Приложение 5 и 6 .
Ежегодно ги искат в у-ще преди започване на учебната година.
Принципно при всеки ЛЛ ги има в готов вариант.

# 242
За третокласниците не искат бележка за липса на контакт със заразно болни и паразити, нали? Това беше само за малките май?

# 243
  • Кърджали
Днес се обади класната с предложение да пуснем щерката на четридневен лагер в Приморско. Условието за ечастие в лагера било да се включат изявените деца, но баща и се задърпа нещо, притеснен какво ще прави там сама /няма да има други деца от класа /, ще успеят ли учители да я опазят, ами ако стане нещо, ама то морето сега ... В крайна сметка след като го видях че се дърпа и аз отказах. После малко ме хвана яд, че не го убедих, все пак тая година не помирисахме морето. Но пък мен ме притеснява как ще се чувства тя 4 дни далеч от въкщи, досега е изкармвала само по една вечер извън града с вокалната група и беше щастлива... Ама мина вече, отказахме офертата.
Изобщо нямам никакъв спомен какви бележки искат за началото на учебната година. Не помня нищо от миналата учебна година.
Обаче усетих че щерката съвсем е забравила какво са учили по английски. През ваканцията наблегнахче повече на четенето /11 книги, две от които обаче енциклопедии/ и математиката и много, много игри. Сега ще седнем тия дни да си поприпомним мако английския че прави много грешки...

# 244
Александра що го слушаш човека - мъжка му работа
Моето дЯте тази година доста изрстна. Ходи на маса лагери. Справи се повече от чудесно. Оказа се, че доста неща е чувал от това което му говорим . Успя да намери нови приятели.
Та аз лично съм твърдо ЗА при всяко ново предложение.

# 245
  • Кърджали
И аз после се питах що го слушах, ама напоследък имахме доста дразги и проблеми и не ми се добавяше още една.  Иначе си мисля че щеше да ѝ хареса, но поне една позната учителка да имаше с тях. Нищо де, отиде вече работата, следващ път няма толкова да го слушам...
Опитвам се да я убедя госпожицата да олекотим програмата с извънучилищните занимания. Но тя си настоява, з че искала пак да си ходи на нейните ѝ занимания. Обмислям да ѝ отрежа обаче музиката, много ме дразни неорганизираността на учителката и факта че репетициите имат начален час (който не се спазва особено точно), но не и краен. Уж по програма е един час, а продължава по два, че и повече и накрая все недоволна че бързаме да си вземем децата... Та може би ще останат само математиката и каратето (и за него имаме разногласия с баща ѝ, но аз упорствам че ще ходи)

# 246
  • София
Тези здравните "корици" ги искат тук от яслата та чак до 12-ти клас всяка есен. Няма измъкване. Ние ги вадим през август, щото септември е кошмар. Тогава нали почват и новите реколки за ясла и градина и...

Моят заек също ще е със старата раница. Той в средата на миналата година се отказа от кутията и взе старата Ташев-ка на баща си. Също така отказа папките с копче. Негова си работа, щом се оправя.

# 247
И моят син ще си е с раницата, която си носи от първи клас. Оказа се железна. Купих само малко тетрадки и това е.

# 248
  • София
Трети клас ни зове. Подготовката тече спокойно- тетрадки, подвързии, медицинското, нови долнища, панталони и обувки. Прочетохме две книжки. Не е много, но се оказа, че наистина има смисъл и дава голям напредък и развитие. Ще се записваме на курс по английски и тази година. Много бързо свърши ваканцията. Наслаждавам се на последните волни, безгрижни, летни дни.

Последна редакция: чт, 06 сеп 2018, 22:00 от Мигла

# 249
Учебниците ни ще се взимат по часове в понеделник,за всеки клас,различен час.
Направо ще взема подвързии и ще си ги оправя в нас , няма кой да чака на 17-ти ,то ще има сто човека из книжарниците.

# 250
 Подвързии ще взема на 17-ти. В една книжарница подготвят комплекти за началните класове за двете училища в града. Това е един от плюсовете на живеенето в малко градче Wink
 Класната ни, вече 'бивша' за жалост, ни уведоми , че ще се запознаем с новата такава в първия учебен ден.

# 251
Той се радва, че свършва ваканцията, домъчняло му е за училището и приятелите. Аз също се радвам, честно казано. Малко се изморих от всичките гимнастики кой, къде и как да го гледа.
Ще купувам долнища и маратонки, че за няколко месеца направо изригна откъм растеж.

# 252
Привет и от мен! 🙂
Тетрадки и прочее ще оправям в последния момент, защото все отлагам тази досада. Други са ми драмите и ги умувам цяло лято, без резултат. 
Дали да включа английски на детето.
Тя ходи на балет и плуване, по 2-3 часа заетост, всеки ден. В събота и на група по театър за 1час. Мъчих, мъчих да отпадне едно от активностите- не и не. Отделно иска и английски, който не уредих през лятото /нямаше удобни часове/. Сега пак е замърморила за английския, но се чудя, дали ще се справи с натоварването. 
За момента са справя чудесно с всичко. Организирана е и успява, за сметка на цъкането по телефона, за което няма време, а аз съм доволна. 😏
От 3ти клас, обаче става по-натоварена програмата и не е ясно, дали ще съвмести всичките дини.  Още съм в чуденка...

# 253
Hope_ ако детето е до обяд на училище, мисля че няма никакъв проблем да вкюлчиш и английският. Няма идея дали детето ти беше на занималня, но там по-голямата част е чисто отглеждане.
Моя има английски всеки ден по два часа. Всеки ден в училище има спорт от 16.30  до 17.30 /взимам го вир вода. тази година и купа спечелиха/ . Отделно ходи 2 пъти в седмицата на плуване и пиано. И един час -тенис на маса.
Днес тъкмо се опитах да пробутам идеята да спреме пианото. Отказа ми. Ще го мисля, че логистично ми е адски неудобно.

# 254
  • Кърджали
Аз на моята госпожица мисля да и отрежа музиката на която ходи. принципно и харесва, но за мен е адски затормозяващо, защото учителката им е много неорганизирана и общо взето репетициите имат начален час /който не се спазва особено много/, но краен час е нещо много разтегливо.Уж е по един час, но редовно ги задържа час и половина - два, че и повече понякога. Преди концерти в които взимат участие пък ги вика когато и хрумне и накрая ми се иска да владея телепортирането. Та я уговарям да я спрем, пък ако реши че много и липсва, може пак да се запише. Тя и без това не блести с кой знае какъв музикален талант, ходи за удоволствие.
С математиката ще си продължи /един път седмично в местното ОДК/. Много и харесва, а и ако се затруднява някъде ще има кой да и обяснява, че аз съм скарана с мателатиката. Отделно иска да си продължи и каратето, за мен има нужда да ходи /че иначе никакво движение няма/, но баща и нещо се дърпа, дано спре с протестите, че не мога да и измисля друг подходящ спорт в града....

Общи условия

Активация на акаунт