Третокласници 2018/2019

• 75 551
  • 773
  •   1
Отговори
# 375
Дидева е проверила пресата още когато новината се появи там. Просто я коментирах в учителската тема, защото първо в нея беше споделена.
Нито има изменения в ЗПУО и съответната наредба за оценяването, нито има качени за обществено обсъждане проекти за изменения. Първоизточник беше БНТ. После информацията обичайно се мултиплицира в множество сайтове, като съдържанието й беше идентично или с леки изменения. В един момент БНТ свалиха новината от сайта си, но тя може да бъде намерена все още като част от новинарска емисия.
Аз лично дори не мога да допусна, че през нечия глава ще мине подобна идея. Понеже стана дума за големите ученици, ще дам пример с тях. В изключително голям брой паралелки в осми клас първият чужд език се изучава интензивно или разширено. Това означава съответно 18 или 12 часа седмично. Нататък сами можете да си направите сметката. Да не говорим, че отсъствията по уважителни причини биха се обезсмислили напълно.
Единствено вярното към момента е цитираното от AsitaNew.

# 376
 Мина и нашата РС.
 Второ впечатление от новата класна ръководителка - мила, приветлива, леко строга и  хаотична. Държи на излизането на двора и каза , че ще ги извежда винаги , когато времето го позволява. Също предпочита да решава конфликти и неразбирателства на момента , вместо да притеснява родители за малки, инцидентни кризи между децата.
 Учебни помагала ще имат две по БЕ и две по МАТ. Имат и  факултативен час- мат. или руски език по избор,  та всеки ден ще са с по 6 учебни часа.
   Нищо друго ново нямаше при нас.

# 377
На нашите им дадоха помагалата,но не видях колко са точно  Blush
Трябваше днес да ги плащаме на РС,но някои родители си ги платихме във вторник.
Доколкото разбрах днес от вътрешни хора май нашето у-ще ще е готово чак догодина ...

# 378
  • Кърджали
Нашата родителска среща мина вчера. Ще имат по 6 часа на ден, по изобразително изкуство и английски ще са със други учители. Платихме помагалата.
Отделно аз днес минах и взех помагала по математика за вкъщи, да се занимава с нещо

# 379
  • София
И аз ще взема някакви помагала за вкъщи, училищните домашни са доста минималистични. Лошото е , че настава голяма съпротива, когато аз дам нещо допълнително да прави у дома. Не зная как да я мотивирам, когато нивото в класа е такова, уж подбрани деца, уж амбициозни родители, пък накрая едно нищо и половина. Чакам с нетърпение да започнат извънучилищните занимания, за да спре да мрънка, че й е скучно.

# 380
  • София
На моята хич не и е скучно. Започнаха уроците с ударно темпо, особено по английски.
Но и у нас настава истинска война при всеки опит да и дам да се упражнява с нещо допълнително. За сметка на това от следващата седмица тръгва на китара и само за това мисли.

# 381
И нашата РС мина.Всичко е нормално,като изключим факта,че сме в друго училище,но и това ще трябва да преживеем Simple Smile
Малко е сложно с храната имат кетъринг носят си им обяд,но правим нещо в кутия за храна и термочантата и така.
То миналата година пак така си беше.
Ама малко губя идеи вече.
По БЕЛ и Човек и общество чакаме нови помагала,че тези нямало да им бъдат достатъчни за цялата година,по математика имат едно,което ще седи в стаята и ще е във вид на контролни (има пунктирани линии за отрязване) и ще ни ги носят само за подпис,няма нужда да го мъкнат всеки ден.

# 382
Моето диване беше забравило, че е правило входно по БЕЛ. Сети се чак когато трябваше да ми каже резултата. Още вятър я вее. Чакам резултат от математика и английски. Но не беше забравила, че са правили входно по музика, на което аз се опулих.
Тази година ще е доста "яка" според мен.

# 383
По БЕЛ препоръчвам помагалото "Граматика за 3 клас" на Скорпио. По старата програма е, но много хубаво.

При нас остана само входното по математика, което е днес. Доволна съм, детето се постара с преговора, само съжалявам, че не го направихме по-рано, за да не се налага тоя галоп. Как да е, свърши.
Годината започна с пълен график, всеки ден спорт.  Влязохме в ритъм и всичко се нареди.  Когато не е на занималня нещата определено са много по-добре. Има време за всичко.

# 384
  • на последния етаж
По БЕЛ препоръчвам помагалото "Граматика за 3 клас" на Скорпио. По старата програма е, но много хубаво.
Може ли снимка?

# 385
Тук има няколко страници, за да добиете представа:
https://www.book.store.bg/p29639/gramatika-uchebno-pomagalo-po-b … ina-mincheva.html

# 386
А детето ще може ли да работи само по него?Спрямо новата програма, големи са ралзиките?

# 387
Вече трета година ползвам помагала за вкъщи. В първи клас имахме три по БЕЛ, във втори - две. Тази година взех само на Бановска - издателство Кронос. На Браво са много проточени темите, на Скорпио ми се струват лесни. На Бановска ми харесват най-много. Иначе на Скорпио взимам за летен преговор вече две години.

# 388
При нас пък това е за домашните:
https://www.book.store.bg/p166496/ezikovi-zadachi-i-uprazhnenia- … ina-mincheva.html

Пак е на Скорпио

# 389

Точно тази серия взимам за лятото.

Общи условия

Активация на акаунт