Третокласници 2018/2019

• 75 487
  • 773
  •   1
Отговори
# 210
  • Кърджали
И аз приключих с пазараруването. Изобщо не обичам навалицата около 15ти септември и затова пазарувам по-рано. Купих тетрадки, моливи това лято бяхме купували, та тях ще си полвза, несесер. Сигурно са останали някакви дреболии, но и тях ще вземем. Раница нова взехме покрай рождения и ден, старата и е още здрава, но я сменихме защото и празна е ужасно тежка. Хареса си нова, защото е със звезди, а на нея космоса, звездите са и голям интерес.

# 211
  • София
И аз смятам утре да напазарувам и да ми останат само помагалата и тетрадките,че не знам последните какви ще са.
А учебниците ги давам след като ги получим в една книжарница да ми ги подвържат само.
И раница ще търся нова.

И ние по същия начин - утре или в сряда ще купим нова раница и несесер + тетрадки,моливи,бои и други принадлежности. И ще останат само подвързиите за учебниците. Мислех да чакам родителската среща,преди да пазарувам,но все още няма обявена дата и предпочитам по-рано да ги купя. Само се чудя за тетрадките какви да са,но предполагам малък формат с широки редове и с малки квадратчета  newsm78

# 212
  • Кърджали
След проверка с чичко гугъл, а и тук се спомена и по математика ще пишат на широки редове. Взех няколко тетрадки по 60 л и няколко 40 л. А и като гледах с малки кваратчеат тетрадките са по 20 л, което е абсурд да ползват тая година, където ще има и повече писане. То ще трябва да я сменя всеки месец

# 213
И аз мисля,че по всички предмети ще са на широки редове,но за тетрадките и помагалата ще си изчакам РС.

# 214
  • София
Предимството на по-тънките тетрадки според мен е че няма да допринасят към и без това голямата тежест на раниците...

# 215
  • София
След проверка с чичко гугъл, а и тук се спомена и по математика ще пишат на широки редове. Взех няколко тетрадки по 60 л и няколко 40 л. А и като гледах с малки кваратчеат тетрадките са по 20 л, което е абсурд да ползват тая година, където ще има и повече писане. То ще трябва да я сменя всеки месец
Не е ли по-добре да се консултирате с класната, все пак всяко у-ще, учител си има собствени изисквания. На нашите им искат все още и тетрадки с малки квадратчета. Може би през годината да минат и по МАТ на широки редове, но засега нямаме такова инфо.  Списъка с необходимите тетрадки и материали им го раздадоха на децата на 1. 06. заедно със списъка с книжките за четене.
Лято, всеки ден ли носите чантата? Нашите сменят класната стая, но пак ще имат шкафчета за някои материали+физическото. А освен това остават целодневно и в 3клас, преборихме се и да са си със същата следобедна г-жа и на практика ще носим в понеделник и прибираме в петък раницата.

# 216
  • Кърджали
Честно казано, не ми се звъни с думите "аз само да попитам какви тетрадки да купя"... Списък какво ще им трябва за новата учебна година не са давали, нито за предишната, нито за тази. Обикновено на 15ти септември всички майки се втурват да купуват тетрадки и подвързии след като учителката е казала какви тетрадки трябват, а и са видели учебниците.  Та по- добре по-рано да си ги взема както аз си реша. Ако па толкова потрябва тетрадка с малки квадратчета мисля че мернах изостанала от миналата година вкъщи... та на първо време ще има ако се наложи

# 217
На нас казаха, че ще започнат на малки квадратчета и ще продължат на широки редове. Искат им голям формат тетрадки за работа в клас. Заради големите числа.

# 218
  • Най-красивата страна
Днес ми казаха,че в кауфланд имало някакви рула за подвързване.
Като самозалепващо фолио.Някой ползвал ли е?

# 219
  • София
Jiema, всеки ден. До и от училище я носи възрастен, но той си я качва на гръб до третия етаж и  е възтежко. Имаше някакви брожения по повода, гневна майка писа афектирани мейли, но до окончателно решение не се стигна.

# 220
  • София
Има си раница и несесер от миналата година; моливи, химикалки и гумички във всякакви форми и цветове за поне две години, може да се каже че направо ги колекционира. Тетрадки има навсякъде, вкл. в кварталния супермаркет, обличам ги в непрозрачна подвързия, така че картинката е без значение, ще взема след родителската. Ще купя сега само най-обикновени етикети, които тя си украсява с някакви лепенки, малко тефтерче иска г-жата да си записват домашните, подвързии, за рисуване и екип за физическото.

# 221
  • София
Има стек тетрадки от миналата година, раница, моливник и прочие. Твърдо 20 л., само още тежест му липсва в раницата... ако ще всяка седмица да сменя... Ще купя само облекла и дребни консумативи като гумички и подобни.

# 222
При нас всеки ден се носи раницата,има и вариант да не се носи,а да е с всичко вътре, и ако има нещо за проверка само то да се връща в къщи отделно за подпис.
Преди малко минах през училището,едва ли да отвори врати до 15-ти  ooooh!

# 223
  • Най-красивата страна
В нашето училище вече приключиха с ремонта.В коридорите са монтирали големи метални шкафове.В тях ще се прибират връхните дрехи,физическото ,раницата.
Отделно в стаята има шкафове в които ще стоят всички учебници,сборниците,рисуването.
Учебниците,които е избрала госпожата ги има в електронен вариант.
www.mon.bg

# 224
Сега четох,нашите наистина ще са в друга сграда за началото на учебната година  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт