Третокласници 2018/2019

• 75 545
  • 773
  •   1
Отговори
# 390
  • Кърджали
ТРябва да взема и нещо по Български език.  Ще си набележа и ще мина да го взема и него.
Уж няма проблем със заниманията вкъщи, но трябва да напомням. Математиката все още я влече и си решава с удоволствие. Където не разбира, помагам. където и аз не разбирам - ще помага учителката по математика в кръжока в ОДК, където тръгва другата седмица. Гледам тази година повече деца от класа изявиха желание да ходят там, та ще са си хубава групичка

# 391
Две години купувам гуменки за физическото за салона, г-жата ги оставяше да играят по чорапи, така си и заминаваха гуменките неизползвани. Тази година не купих, вече не можело по чорапи  Mr. Green Та по спешност ходихме да купя, за момче 37 номер, едва намерих... Трудничко се оказа, ни детски, ни мъжки...

# 392
  • София

AsitaNew, Дидева- благодаря за включването. Само не разбирам класната защо твърди друго. Толкова я уважавам. Както и да е. Вярвам, че няма да има деца за изпит и то в начален курс, в който текущи оценки не се пишат.
По колко часа физическо има при вас? При нас и тази година е три пъти седмично. Много ми се вижда.

# 393

По колко часа физическо има при вас? При нас и тази година е три пъти седмично. Много ми се вижда.
Три пъти седмично...много?
При нас имат 2 пъти седмично +1 час народни танци. В понеделник има хип-хоп, във вторник тенис, в сряда футбол и в петък баскетбол.
Извън училище ходи на плуване 2 пъти в седмицата.
И не мисля, че е много Simple Smile

# 394
  • София
Той си ходи на тенис, аз съм ЗА спорта и движението, но в училище поне по мое време си беше по 2 часа и може би заради това така го усещам.

# 395
И при нас са общо 3 часа с модула спорт. Разликата с миналата година е 1 час повече език, т.е. 3пъти по задължителната програма, 2 часа повече ЧП и ЧО (миналата година имаше само 1 час седмично Околен свят, сега 2 пъти ЧО и 1 път ЧП) и 1 час компютърно моделиране, та 4 дни по 6 часа.

# 396
  • София
4 часа физическо имат. Сега на двора е чудесно, просторен и хубав е, но след това в салона по два три класа стават много неефективни някои часове. 2 или 3 пъти ходи да плува, не ми се струва много.

# 397
По мое време имахме 4 часа, мен ако питате, всеки ден трябва да имат.
Няма нищо по-хубаво от движението.
Има деца, които по една или друга причина, не могат да ходят на спорт извън училище.

# 398
При 6 учебни часа на ден физическо три пъти седмично въобще не е много. Училището като институция е задължено да осигурява движение на децата във всички училища и в цялата страна. Това, че някой има достъп по всякакви извънкласни дейности не трябва да слага своите възможности (логистични и материални) като критерий.
От тази година ученичката ходи сама до училище, когато има желание за това. Графикът засега е експериментален с три заети дни извън училище. След като започнат, ще видим дали има нужда да си усложняваме взаимно живота с още нещо.
Учебната година започна с нова госпожа на зенималнята. Децата бяха съкрушени. Вече свикнаха с новата, която също се оказа добра, но когато е кипяла любов от пръв поглед, малко време отне. Животът продължава. 
Малко вече се коментират между децата марки на дрехи и обувки. Добре е, че сме се справили с възпитанието на перде, което не ходи с извадени на показ етикети. 

Последна редакция: сб, 29 сеп 2018, 13:48 от рони

# 399
И при нас са три часовете по физическо - два стандартни и един за двигателни игри или нещо подобно се води. И на мен ми се струва малко, когато става дума за целодневна програма. Хубаво е да имат някакво раздвижване поне по веднъж на ден. Хубавото при нас е, че излизат междучасията винаги когато времето позволява. Ако са на половин ден трите часа са приемливи, защото всичкото учене е сбутано и децата после имат време за допълнителни занимания.

Иначе ние си организирахме и следучилищната програма. Веднъж в седмицата тенис, два пъти пиано и се колебая дали да не добавя още нещо двигателно - плуване ми се върти в главата. Но тук въпросът е - аз дали ще издържа на темпото:joy:, че взе да ми натежава цялото търчане от сутрин до вечер, а и като се роди бебока нямам идея как ще става возенето поне за месец.

# 400
  • София
Ооо, Джил, каква новина! Честито! Кога очаквате бебето? Hug  Иначе за логистиката трактат мога да напиша, само с изброяване на седмичната програма се изморявам. Stuck Out Tongue Winking Eye

И на мен 3ч ФВС не ми се виждат много, макар че моите ходят 5 пъти седмично на скокове във вода, а и ги извеждат всеки ден на двора.
Направили са входящ тест по математика само засега.

# 401
Мила, много се радвам да те видя 😙. Януари по някое време го чакаме. Трябва да си организираме една юлска среща някой път.

По темата, нашите ще правят входните нива следващата седмица. Учителките казаха първо преговор и така. В понеделник ни е родителската среща, въпреки че точно какво има да се обсъжда - не знам.

# 402
  • в огледалото на живота
Някой беше споделил,че
е инсталирал приложение на телефона за модула Компютърно моделиране,хелп.😮..

# 403
Scratch  ли имате предвид или нещо друго?

# 404
Аз искам за Scratch!

Общи условия

Активация на акаунт