Отговори
# 150
Ако ще си сравнявате квадратурата на холовете е хубаво да се уточни дали говорите за чиста дневна или  за "модерните" с включена кухня и трапезария. Wink
Моят е старомоден.  Светлата му площ е около 55-60 м2 и е отделен с врата от кухнята, която е около 13-14 м2. Не ги обединих, защото не обичам да ми мирише на готвено докато си гледам телевизия например. 
NikoT, аз бих била напълно доволна с кухня 12 кв.м., отделена с портал от хол 30 кв.м. и две спални 15-16 кв.м. +килер, мокро и баня 5 кв.м и отделна тоалетна. Разпределението в Амая на ап.6 наистина е добро за НС със ЗП 90 кв.м, но пък тези с холокухня 25-27 не са върха на сладоледа. Продължавам да мисля, че 24 кв.м. за правоъгълен отделен хол с прозорци на късата страна е по-добре. Е, аз продължавам да търся СС класически двустаен 70 кв.м с отделна кухня (защото и аз не обичам да ми мирише, като готвя) в района на Оборище Simple Smile.

# 151
Всичкото арестократ с много пари в тази тема се изсипа.
За протокола хола ми е 25 кв. ,но пък си търся къща на плажа  Stuck Out Tongue Winking Eye

И моя, ама вече си купих къща на плажа.

# 152
Ако ще си сравнявате квадратурата на холовете е хубаво да се уточни дали говорите за чиста дневна или  за "модерните" с включена кухня и трапезария. Wink
Моят е старомоден.  Светлата му площ е около 55-60 м2 и е отделен с врата от кухнята, която е около 13-14 м2. Не ги обединих, защото не обичам да ми мирише на готвено докато си гледам телевизия например.  

Браво на теб, дай Боже всекиму Simple Smile  А защо все НС в Кръстова вада слагаш обяви, пък си си купил СС на висок етаж (най-вероятно последен под тавани или мансарден, съдейки по височината) в центъра на Витошка, около Верила и Гургулят Wink?  Дай обява на подобен на твоя, да видим и ние какво е добър имот, макар че там са често без асансьор, за шума и мръсотията от булеварда няма да коментирам.
Подобен на моя не мисля, че се предлага в момента. Почти няма предлагане в района на големи апартаменти с гледка, нов асансьор и доста прилично стълбище. А повечето хора им препоръчвам Кръстова вада, защото там цените са сравнително ниски и е южен район с бърз достъп до центъра (3-4 спирки с метро). Моя не го предлагам, защото малко хора ще извадят 550-600 000 евро за чисти 200 м2 в София. Шума и мръсотията са относителни на ненатоварен булевард с рехаво движение през по-голямата част от деня и разположен на висок етаж апартамент,  срещу невероятно поддържана градина. Всяка нощ се поливат тревните площи и по време на европредседателството се чистеше всеки ден, а след това през ден. Отделно предвидливо спалните гледат към тих и зелен вътрешен двор. При положение, че нямам ценови таван за семейно жилище и мога да живея където си поискам не случайно си купих точно този апартамент 😁.

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 18:38 от Анонимен

# 153
  • София
Моя не го предлагам, защото малко хора ще извадят 550-600 000 евро за чисти 200 м2 в София. Шума и мръсотията са относителни на ненатоварен булевард с рехаво движение през по-голямата част от деня и разположен на висок етаж апартамент,  срещу невероятно поддържана градина. Всяка нощ се поливат тревните площи и по време на европредседателството се чистеше всеки ден, а след това през ден. Отделно предвидливо спалните гледат към тих и зелен вътрешен двор. При положение, че нямам ценови таван за семейно жилище и мога да живея където си поискам не случайно си купих точно този апартамент 😁.

За тези пари повечето хора биха предпочели да си купят/построят къща с доста по-голяма квадратура и огромен двор с гледка към Витоша. Даже може да им излезе по-евтино.

Ето един странен за мен апартамент. Тристаен, 155 кв., НО 37 кв.м. дневна, 24 кв.м. спалня и 18 кв.м. детска стая. Като насмятах квадратурата на трите стаи излиза 79 кв.м. без коридора и банята. Къде тогава са тези 155 кв.м.?????????????????????

http://novdom1.bg/details/37374/%D0%A2%D0%9E%D0%9F-%D0%9E%D0%A4% … D0%A0%D0%A2%D0%90!-%D0%94%D0%9D%D0%95%D0%92%D0%9D%D0%90-37%D0%BC2,-%D0%A1%D0%9F%D0%90%D0%9B%D0%9D%D0%AF-24%D0%BC2,-%D0%A1%D0%9F%D0%90%D0%9B%D0%9D%D0%AF-18%D0%BC2!-%D0%9F%D0%90%D0%9D%D0%9E%D0%A0%D0%90%D0%9C%D0%90!-%D0%9F%D0%90%D0%A0%D0%9A%D0%9E%D0%9C%D0%AF%D0%A1%D0%A2%D0%9E!

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 19:34 от Lady Cassiopeia Duval

# 154
  • София
В трите тераси, складовото помещение и общите части.

# 155
Моя не го предлагам, защото малко хора ще извадят 550-600 000 евро за чисти 200 м2 в София.

Да ,прав си .Чак пък такива балъци няма.Laughing

# 156
  • София
В трите тераси, складовото помещение и общите части.

Супер. Да му е "честито" на бъдещия собственик

# 157
Леле, няма да забравя първия път като гледах НС и беше обявено 110 кв. Бе гледам аз, то няма къде да се завъртиш, без мебели, без врати, без радиатори - стаите кутийки. Като взех разпределението - 82 квадрата за тристаен апартамент. В едната спалня с трудност би се побрало легло, в другата нямаше място за гардероб, но пък имаше ъглово остъкляване и хубава гледка. И любимия прозорец на късата стена при дълго помещение за холокухня, като боксът е от тъмната страна. През цялото време си спомнях апартамента на родителите ми, който е 105 квадрата и е супер просторен и удобен, ама тия 105 не са онези 110 от НС.

# 158
Моя не го предлагам, защото малко хора ще извадят 550-600 000 евро за чисти 200 м2 в София. Шума и мръсотията са относителни на ненатоварен булевард с рехаво движение през по-голямата част от деня и разположен на висок етаж апартамент,  срещу невероятно поддържана градина. Всяка нощ се поливат тревните площи и по време на европредседателството се чистеше всеки ден, а след това през ден. Отделно предвидливо спалните гледат към тих и зелен вътрешен двор. При положение, че нямам ценови таван за семейно жилище и мога да живея където си поискам не случайно си купих точно този апартамент 😁.

За тези пари повечето хора биха предпочели да си купят/построят къща с доста по-голяма квадратура и огромен двор с гледка към Витоша. Даже може да им излезе по-евтино.

Ето един странен за мен апартамент. Тристаен, 155 кв., НО 37 кв.м. дневна, 24 кв.м. спалня и 18 кв.м. детска стая. Като насмятах квадратурата на трите стаи излиза 79 кв.м. без коридора и банята. Къде тогава са тези 155 кв.м.?????????????????????

http://novdom1.bg/details/37374/%D0%A2%D0%9E%D0%9F-%D0%9E%D0%A4% … D0%A0%D0%A2%D0%90!-%D0%94%D0%9D%D0%95%D0%92%D0%9D%D0%90-37%D0%BC2,-%D0%A1%D0%9F%D0%90%D0%9B%D0%9D%D0%AF-24%D0%BC2,-%D0%A1%D0%9F%D0%90%D0%9B%D0%9D%D0%AF-18%D0%BC2!-%D0%9F%D0%90%D0%9D%D0%9E%D0%A0%D0%90%D0%9C%D0%90!-%D0%9F%D0%90%D0%A0%D0%9A%D0%9E%D0%9C%D0%AF%D0%A1%D0%A2%D0%9E!
Не ми е дошло още времето за къща. Може би след 10-15 години, а жена ми и тогава не знам дали ще е готова. Просто нашия стил на живот е различен и прекарването на часове в задръствания за момента не влиза в представите и на двамата ни. В сегашното ни жилилще всичко ни е на една ръка разстояние. Кола не ползваме понякога със седмици, а градски транспорт никога. Около нас е пълно с десетки хубави кафета, ресторанти, театри, градинки и всички видове магазини, и услуги.

# 159
За мен районът около НДК не става за живеене, аз обичам тихо и зелено, без разни стилизирани обществени градинки, колкото и да ги чистят и метат.  Да си направя барбекю, да си пусна пръскачката, да слушам птиците. Мои близки купиха нелош апартамент точно срещу НДК, ами непрекъснат трафик е пред прозорците им, колата им е на паркинг някъде далеч, пазаруват всичко на ръка....аз така не съм свикнала просто. А трафика в пиковите часове си го има, ама от нас до същото това НДК е 10 минути с кола без трафик, с трафик да е 30-40 максимум. Изтрайва се, като знаеш къде се прибираш след работа. Иначе аз работя в центъра и не го понасям в извънработни часове - гледам да съм по-далече. Подчертавам, че това харесвам аз, на друг това сигурно няма да допадне.

# 160
  • София
Виж сега - ти може да напишеш много неща, аз мога да насмятам други неща, трети може да изтъкне трети неща и така може да си спамим темата до утре. Хубаво е, че имаш опит с апартаментите - добре е да се придържаш към темата, обаче. Ако искаш направи отделна тема, където всеки да може да изтъкне колко на брой и на каква цена имоти притежава, защото в момента нито ти, нито аз сме полезни на някой с тези постове.

Редактирам - разбрах те!!!

# 161
За мен районът около НДК не става за живеене, аз обичам тихо и зелено, без разни стилизирани обществени градинки, колкото и да ги чистят и метат.  Да си направя барбекю, да си пусна пръскачката, да слушам птиците. Мои близки купиха нелош апартамент точно срещу НДК, ами непрекъснат трафик е пред прозорците им, колата им е на паркинг някъде далеч, пазаруват всичко на ръка....аз така не съм свикнала просто. А трафика в пиковите часове си го има, ама от нас до същото това НДК е 10 минути с кола без трафик, с трафик да е 30-40 максимум. Изтрайва се, като знаеш къде се прибираш след работа. Иначе аз работя в центъра и не го понасям в извънработни часове - гледам да съм по-далече. Подчертавам, че това харесвам аз, на друг това сигурно няма да допадне.
Вероятно са купили на патриарха. Там гледката е страхотна, но е много шумно. И аз щях да купя там един апартамент на последен етаж точно срещу НДК, но се отказах заради липсата на асансьор и шума. Патриарха е доста по-натоварен от Витошка там минава целия поток за зоните, банишора и т.н.

# 162
Да, на Патриарха. Гледката е невероятна - НДК на фона на Витоша, южна панорама. И много шум под прозорците.

# 163
  • София
Всичко е много, много относително. Аз съм живяла цял живот в къща в един от кварталите след Околовръстен път. Сега живея на 5 мин /с кола/ от НДК и определено ми харесва повече да живея в центъра. Тук ще се съглася с НикоТ, че всичко е на 5 мин. от вкъщи и е в пъти по-удобно. Да не говорим, че децата ми учат тук и големия вече сам се оправя с логистиката. Ако се преместим в къщата ще се побъркам от развозване на двете деца на училище, курсове, тренировки и какво ли още не. Но пък две мнения по въпроса няма - природата и барбекюто през лятото са наистина голям кеф  Simple Smile

# 164
  • София
Ето го поста. Копирам го, защото мисля, че е по темата и е полезен

Скрит текст:
Цитат
Цената на един имот зависи от няколко важни фактора. Това са местоположението, гледката, разпределението на помещенията и др. По-принцип в идеалния център на София имотите с площ над 200 м2, добро разпределение и хубава гледка към парк или градина са изключително редки и съответно много скъпи. Така че реално стойността на имота ми е трудно да се определи с точност, но поради това, че покрива всичките споменати по-горе критерии вероятно е много висока. В момента се предлагат няколко имота, които отговарят на основните критерии посочени по горе и този е най-евтиния от тях: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d15047856537497 … k=3trtk9&f1=1 . Спрямо моя мога да коментирам, че гледката му не е толкова просторна. И хола му, въпреки че е разположен както при мен (с прозорците на широката част на помещението) е обединен с кухненския бокс, а не е самостоятелен. Не пише също така нищо за мокро помещение и дрешник. Малките квадратури се появяват по-често и съответно са по-евтини. Ето едно предложение с лошо разположен и тъмен преходен хол и за тотален ремонт на дограми, врати, под, кухня и баня. Цената му е под 3000 евро за м2, но като се сметне и сумата за ремонта пак ще прехвърли 3000 евро за м2. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15285045069993 … k=3trtk9&f1=1 . P.S. Преди месец излезе обява за апартамент на петия етаж в кооперацията на малкия гледащ към НДК. Беше луксозно ремонтиран с площ около 160 м2 и цена от 460 или 480 000 евро и се продаде за 10 дни. Единствения недостатък, но немаловажен беше, че хола беше дълъг и сравнително тесен с прозорец на тясната част и кухненски бокс изнесен в противоположната тъмна част. Кухнята беше направена на спалня. Ремонтът обаче, въпреки че не беше за всеки вкус беше много луксозен. Явно си има търсене дори в диапазона на и над 3000 евро м2.

Общи условия

Активация на акаунт