Какво повече НЯМА да купя - тема 13

• 106 306
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
Миленски, ако нямаш нищо против може ли рецептата за домашна Нирвана?

Извинявам се за спама. Simple Smile

# 166
  • Велико Търново
Миленски, ако нямаш нищо против може ли рецептата за домашна Нирвана?

Извинявам се за спама. Simple Smile
И мен ме заинтригува това Simple Smile ако може дори на лично съобщение, за да не се отклоняваме от темата.
Благодаря

# 167
  • Бургас
...чай на Биопрограма.
Виждате ли го? Weary

По принцип такива буболечки много често се въдят по чайовете.
Аз като ги видя изхвърлям, но поне се знае че билките най-вероятно са истински, а не напарфюмирани треви.

# 168
  • София
Рецептата я открих случайно.
Ползвам сметана на Лидл 30% една с ягодка, за разбиване, има по 200 гр( така че може да пробвате с малко количество първоначално, добре изстисквайте кутийката че вътре остава гъстата най-маслена част).
Сметаната разбивам с миксера докато стане гъстичка с леки връхчета.
Слагам на 600гр сметана около 100 гр печен пекан(американски орех)- може и повече , но той е малко скъп.
И тъмно кафява захар( има страхотен аромат), на вкус , тази захар е лепкава и трябва с ръка да смачквате леко преди да я слагате във сметаната, понякога остават като бучици които трудно се разбъкват.
Можете да опитвате по всяко време за да усетите кога е достатъчно сладко за вашият вкус.
Задължително тази захар , с друга не е същият вкусът.
 Да ви е сладко.

# 169
Дени и Изида са ни любимите тази година.
Точно в Дени няма мляко и е пълен с химия. Същия клас са и Изида. Но явно е въпрос на вкус.

# 170
  • София
На Лидл сладоледите хич не са лоши. И Чичо Чарли, но са им малко хладилниците. Навсякъде Нестле и Алджида, превзели са всички обекти. Особено тези на Фамилия са абсолютна вода.

# 171
Колко сладолед се получава от тази доза?

# 172
  • София
Ако въпроса е към мен, зависи колко сметана си купиш. Аз правя с 3 сметани от Лидл и ми излиза 3/4 от кутията за сладолед. Може би ще стане и обикновени орехи -но не съм пробвала.

# 173
Едно време си правехме домашен сладолед с домашни яйца, домашно овче мляко и каквито добавки си искаме. Ставаше направо мазен Simple Smile Изида и Чичо чарли знам, че са предимно вода и добавки, Дени аз ги ям, не гледам много какво съдържат. В Берьозка има хубави сладоледи, но за най-сигурно - забъркан у дома.

# 174
Към Миленски - захарта Мусковадо ли е или тъмна Демерара?

# 175
  • София
Към Миленски - захарта Мусковадо ли е или тъмна Демерара?
няма особено значение, ползвам и двата вида, все е хубава.

# 176
Благодаря! Скоро си купих Демерара от Лидл и много ми хареса на вкус - има карамелен аромат. В момента даже е намалена в Лидл.

# 177
  • София
Благодаря! Скоро си купих Демерара от Лидл и много ми хареса на вкус - има карамелен аромат. В момента даже е намалена в Лидл.
Да, тъмно кафявата е с меласа, и точно за това слепва , но има страхотен аромат, не е карамелен. Ще погледна , но мисля че светло кафявата е намалена, а не тъмната.
https://www.lidl.bg/bg/PV-Offers.htm?articleId=12571 тази е намалена, но не е тъмна.

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 21:11 от Миленски

# 178
Ще я погледна, не съм сигурна коя е моята. Скоро я отворих и правих сладкиш и много ми хареса. Може и тази да е. Иначе много харесвам и Мусковадото, направо мога да го ям с лъжица (т.е на бучки)

# 179
И аз харесвам Мусковадо, страхотна е!
Засилих се да купя от Лидъл пъдпъдъчи яйца, но навреме видях, че по някои има мухъл (!?), много се учудих, но сигурно е от конденза. Обърнах вниманието на служителката, но тя после пак ги върна на витрината. Оглеждайте и яйцата, че да не стане издънка Sad

Общи условия

Активация на акаунт