"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 38

• 68 229
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Повтори го след 2 дни и ако пак е отрицателен и ти закъснее 7 дни, посети лекар

# 346
Здравйте, започвам направо с проблема си ! С приятеля ми правихме безопасен секс (22май ), миналия месец ми дойде, но със закъснение 3дни ,обаче този месец ми закъснява 6дни . Възможно ли е да съм бременна ако миналия месец ми е дошло и на какво се дължи закъснението на цикъла !

# 347
  • София
Не е възможно да има бременност от миналия месец.
Ако не сте правили секс от тогава - няма шанс да си бременна от тогава.
Отиди на лекар

# 348
Здравейте, най - добре си направете тест. Много зависи от интензитета на цикъла, който сте имали предния месец и продължителността му. Ако не е бил с нормална продължителност и съвсем слаб - да възможно е. И за да не ме нападнете , че говоря глупости , при моя приятелка миналата година се случи точно така , с разликата , че бебето беше много желано , а тя се чудеше , защо цикълът и е бил толкова кратък -2 дни. Направи тест , който беше положителен . Дано нещата при вас се развият по начина , по  който го желаете!

# 349
Цикъла ми беше сравнително обилен в сравнение с други пъти и с продължителност 5дни (нормално) ,иначе съм запозната с цветната бременност .

# 350
  • Варна
Цикъла ми беше сравнително обилен в сравнение с други пъти и с продължителност 5дни (нормално) ,иначе съм запозната с цветната бременност .
Щом сте имали обилна менструация значи няма бременност , И все пак ако се съмняваш направи тест . При 6 дни закъснение ще отчете правилно

# 351
Момичета днес трябва да ми дойде и съм със страшни болки в яйчниците и сутринта леко розово ми прицапа после нищо до преди малко пак бледо розово чак съм се свила и лежа така боли.Вече не знам какво се случва.Винаги ми тръгва изведнъж да пак ме боли,но не чак така.

# 352
Здравейте отново от мен, дами! 🌹
Послушах съветите ви и отидох на второ лекарско мнение. Гинеколожката ми потвърди,че съм бременна в 6 г.с. , но прегледа беше с вагинален ехограф. Каза ми да не се притеснявам,че е нормално при обърната матка да стават по-бавно нещата,докато матката се изправи до колкото разбрах,каза че не е сериозен проблем и при доста жени се е случвало. Това което ме притесни е..с вагинален ехограф видяхме плоден сак,но не се вижда ембрион. Гинеколожката ми каза,че е не е повод за притеснение,понеже е било рано да се видим ембрион. Искам да ви попитам,случвало ли се е някоя от вас? .. Въпреки думите на гинеколожката съм много притеснена!...

# 353
Прегледът е с вагинален ехограф, аз бих се учудила, ако е през коремната стена. Но защо е видяла само плоден сак незнам. При мен, в шеста седмица се чу сърчице.

# 354
  • София
Виж си на снимката точно седмица и ден какво пише.
Лекарите и на 5гс и 1 ден казват 6-та седмица

# 355
Виж си на снимката точно седмица и ден какво пише.
Лекарите и на 5гс и 1 ден казват 6-та седмица

Изпращам снимка.

# 356
Не виждам да пише някъде гестационната седмица. В 6та седмица е рано да се види пулс. Лекарката ти го е обяснила. Обикновено пулс се вижда в 7ма седмица(тя започва от 6+1). Не се тревожи, а си изчакай прегледа.

П.П. И аз съм с обърната матка. Не е нищо странно и невиждано. Забременях и си родих без проблем.

# 357
tonynette,
Мен прец цялата бременност са ме гледали само с коремен ехограф.
Снимката на точката от 4+3, пулсът в 6+ съответно също са ми с коремен.
Та зависи от апарата и задапаратното тяло какво и кога ще види.

С обърната матка, забременях без проблем.

# 358
Верчето, права си. Задапаратното тяло е най-важния фактор.

# 359
  • София
Не пиш точната седмица.  На снимката не се вижда ембрион в сака, но е доста нискокачествена според мен.
Апарата може да не е много чувствителен.

Съвета ми е или да се изчака и да се види пак при този лекар или да се посети друг с по-хубав апарат.

При мен в 5 седмица и 2 дни не се виждаше ембрион с много хубав апарат, но в 5седмица и 6 дни точно в деня на аборта се видя и ембрион и пулсации пак с апарат за фетални морфологии. С обикновен и през корема се виждаше в същия ден само сак.

Общи условия

Активация на акаунт