Пазаруване от Amazon - тема №76

• 92 109
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Пак има промоция в английския амазон, при зареждане на акаунта с 25 паунда, 5 паунда бонус.
 https://www.amazon.co.uk/b?ie=UTF8&node=11301833031&ref= … sv_vc_promo_b25g5

Не важи за всеки .
Unfortunately, you are not eligible for this offer.

# 91
  • София
Аз се възползвах, благодаря!
Има ограничение - по 5 паунда на акаунт/имейл адрес.

# 92
Получих и аз филтрите, дойдоха единични, ноооо след кратък чат и върнаха парите, че и единичните ги оставиха подарък SatisfiedSatisfied
Затова обичам да пазаря от Амазон!

# 93
  • София
Здравейте, момичета!

Влизам с молба за помощ. ММ иска да купува обектив. Скъп  ooooh! Има го в немския Амазон на много добра цена. Но и двамата никога не сме пазарували от там (през януари ползвах услугите на колега за Киндъла ми), та имам няколко въпроса, които със сигурност са малоумни, но както можете да се досетите, сумата е достатъчно голяма, за да съм достатъчно притеснена.
Та, обективът е ето този
https://www.amazon.de/Canon-Objektiv-EF-24-105mm-4L-Filtergewind … %3AA3JWKAKR8XB7XF

Въпросите ми са:
1. Пише, че се продава и доставя от Амазон - това какво означава, че ще ми го доставят до България с куриер или ще го пуснат по Български пощи, което определено не ми харесва, като знам как хвърлят  и чупят?
2. Не дай боже, ако нещо стане с този обектив - какво се прави? Т.е кой поема гаранцията?
3. Сложих го в кошницата, почнах поръчката, написах българския ни адрес и ми дава цена от 1023,5 евро т.е само 8,5 евро доставка до България. Правилно ли съм разбрала?

И не на последно място - какво ще ме посъветвате, да купуваме ли от Амазон или да прежалвам още 350 лева и да го купува от български магазин.
Благодаря ви предварително за помощта!  bouquet

# 94
Здравейте, момичета!

Влизам с молба за помощ. ММ иска да купува обектив. Скъп  ooooh! Има го в немския Амазон на много добра цена. Но и двамата никога не сме пазарували от там (през януари ползвах услугите на колега за Киндъла ми), та имам няколко въпроса, които със сигурност са малоумни, но както можете да се досетите, сумата е достатъчно голяма, за да съм достатъчно притеснена.
Та, обективът е ето този
https://www.amazon.de/Canon-Objektiv-EF-24-105mm-4L-Filtergewind … %3AA3JWKAKR8XB7XF

Въпросите ми са:
1. Пише, че се продава и доставя от Амазон - това какво означава, че ще ми го доставят до България с куриер или ще го пуснат по Български пощи, което определено не ми харесва, като знам как хвърлят  и чупят?
2. Не дай боже, ако нещо стане с този обектив - какво се прави? Т.е кой поема гаранцията?
3. Сложих го в кошницата, почнах поръчката, написах българския ни адрес и ми дава цена от 1023,5 евро т.е само 8,5 евро доставка до България. Правилно ли съм разбрала?

И не на последно място - какво ще ме посъветвате, да купуваме ли от Амазон или да прежалвам още 350 лева и да го купува от български магазин.
Благодаря ви предварително за помощта!  bouquet

Купете го но с експресна поръчка , не си заслужава при тази цена да рискувате с обикновенна поръчка.Тогава ще ви го изпратят с DHL или UPS.

# 95
  • Варна
nana77, не само обективите, но и камерата ми е от Амазон. В 99% процента от случаите, в които съм поръчвала директно до тук по-скъпи неща (обикновено не ползвам превозвач в такива случаи), доставката ми е с ДЧЛ. Ако нещо се случи по пътя - загуби се, потроши се, пристигне дефектен - отговорността си е на Амазон и ще ти върнат парите или ще го заменят, като ти поемат и пощенските разходи по връщането.

# 96
  • София
nana77, не само обективите, но и камерата ми е от Амазон. В 99% процента от случаите, в които съм поръчвала директно до тук по-скъпи неща (обикновено не ползвам превозвач в такива случаи), доставката ми е с ДЧЛ. Ако нещо се случи по пътя - загуби се, потроши се, пристигне дефектен - отговорността си е на Амазон и ще ти върнат парите или ще го заменят, като ти поемат и пощенските разходи по връщането.

Тоест доставката е с куриер до вратата ни? А има ли значение дали е стандартната или другата? Не че има значение за парите - разликата е 6 евро.

# 97
  • Варна
До вратата е, винаги, когато е с ДЧЛ. Никога не съм пускала с експресна доставка. Опаковани са добре, като се замисля, досега не съм имала случай на нещо, изпратено от Амазон и счупено по време на транспорта.

# 98
  • София

Тоест доставката е с куриер до вратата ни? А има ли значение дали е стандартната или другата? Не че има значение за парите - разликата е 6 евро.

С експресната идва за 2-3 дни, и с бавна и с бърза се доставя до вратата ти, последно поръчах телефон  от Немския, тръгна от Италия, отиде в Германия, после в Румъния и накрая тук. Получаваш тракинг номер и си следиш къде е всеки ден. Освен това имаш право на връщане до месец , ако не ти хареса. Бих ти препоръчала да го пуснеш експресна.

# 99
  • Sofia
100% бих предпочела да поръчам от амазон, не само заради по - ниската цена.
Ако нещо се случи, винаги ще го заменят, ще те компенсират или (общо взето) каквото поискаш.
С експресна доставка ще го получиш за няколко дни, със сигурност с куриер до врата.

Скрит текст:
Освен това, не му е тук мястото, но ... в една фотографска група във фейсбук беше много добре онагледено как едно момче си купило НОВ обектив от Фотосинтезис, но в кутията открило бележка за ремонт на въпросния (която явно някой е върнал) ...

# 100
Аз поръчвах скоро обектив от Английския Амазон и ми го изпратиха по БГ пощи. Цената на обектива беше към 1000лв и за доставката ме таксуваха 6 лири. Пристигна за една седмица.

nana77 във склада го има и за 870евро. А в склада на Английския Амазон е 650лири!

# 101
  • София
Аз поръчвах скоро обектив от Английския Амазон и ми го изпратиха по БГ пощи. Цената на обектива беше към 1000лв и за доставката ме таксуваха 6 лири. Пристигна за една седмица.

nana77 във склада го има и за 870евро.

Уф, определено не искам с Български пощи да идва каквото и да било.
Какъв склад?

# 102
# 103
  • София

Благодаря ти, но ММ няма да вземе нищо освен нов. Така че, за мое съжаление, не е опция това със склада.

# 104
Е то не се знае, може и този от склада да е нов! Просто да му е нарушена опаковката Simple Smile На мен досега всичко от склада ми пристига ново с изключение на един телефон който върнах после!

Общи условия

Активация на акаунт