За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 552
  • 767
  •   1
Отговори
# 585
Колко капчици физиологичен разтвор се капват в ноздричка за почистване с аспиратор за нос?

Аз капвам 1-2, ако е много запушено нослето и по 3 може, но не ми се е случвало все още.

# 586
И аз 1-2 капки.

# 587
Мяу,имаме същото и е на мястото на кучешкия зъб.Зъболекар каза,че няма да избива още

# 588
Мяу синът ми също не проявява интерес към дъвкалките. Това лапане на пръстите няма общо със смученето на палец.

# 589
Какво мислите за тези пояси:
Богомил сега плува с такъв на плуването. Отпуска се и не се държи за него. Плува си спокойно. За морето съм му взела един , на който сяда и крачетата му стърчат надолу. Както е тръгнало до тогава почти ще е усвоил плуването с ръчички( надуваеми помощни средства)

# 590
Мяу синът ми също не проявява интерес към дъвкалките. Това лапане на пръстите няма общо със смученето на палец.

Тоест няма така "да се научи" и ще е трудно да я отвикна да си яде ръката, така ли?

Захранилите мами, какво мислите за тази статия http://zdravodete.bg/2018/04/03/zahranvane-na-bebeto-chast-1/
Направо се видях в чудо. Това захранване ми се струва като цяла наука за ново висше. Направо не знам как ще се справя като му дойде времето. От къде, кога и как да започна ми е тъмна Индия. Close

Ако може да ми препоръчате четиво или нещо, по което да се водя като за начало, ще съм ви благодарна. Че не искам да се стига до там да слушам бабите. Unamused

# 591
Мяу, върни няколко страници назад - доста обсъждахме захранването. Жана даде линкове на каши, а Месечинка беше пускала линкове към статии, от които се е водила при захранването.

# 592
Книга: "Захранване водено от бебето" на Мария Нориега

Напротив, смученето на палец е на нервна основа. То е трудно за отучване.

Чесането на венците с пръстче е за облекчаване на болката при никнене и за опознаване на света. Синът ми спря да го прави като разбра, че може вместо пръст да си слага храна в устата. По това време (7м) му излязоха и първите зъби. Няма нищо в лапането на пръстите. Не се психирайте.

# 593
Имам различни чесалки като нито една от тези не и е удобна за хващане. Най добра работа върши ето тази   другите даже не ги предлагам вече. Тази на канпол върши чудесна работа,  малка дори и леко дрънка удобна за хващане и за лапане.

# 594
Точно такова мече й взех. Ако не я принудя да го задържи, ще го изпусне веднага. А другите на Лорели, които видях са още по големи...

Maldini, аз не се психирам, ама бабите...и покрай тях и таткото...

За захранването въпросът ми беше по-скоро свързан с това, че във всяка статия, която прочетох се дават различни препоръки и не мога да преценя кое ще е най-доброто начало. Някои пишат, че се започва от 4 и половина месеца с картоф или тиква, други дават избор между 4ти и 6ти месец да решиш ти кога да захраниш и с какво, като 3 са вариантите, сок, пюре, каша.. Не знам кое е най-правилното. А, в същото време бабите ме подлудяват с това "кога ще й дадеш пюренце или сокче?" или "пробвай да дадеш една лъжичка от това или онова". Бебето ми е само на кърма и е на 3 месеца, още не може и да сяда, какви пюренца, какви сокове? Ама как да им обясниш...
Както и да е, искам предварително да си направя нещо като план, защото наистина ми се струва доста сложна процедура Grinning А захранване, водено от бебето ми се струва още по-трудно, но накрая май така ще процедирам. Ще я слагам на масата с нас, когато се храним и така...

# 595
  • София
Първата и може би единствена гризалка като гризалка на сина ми, която харесва, е един ананас. Марка не помня. Виж обаче кутия за четка за зъби обожава за ръфа.

# 596
  • Варна
като 3 са вариантите, сок, пюре, каша..
Това не знам къде си го чела. Сок НЕ се дава, особено като старт на захранването. Абсолютно тотално отречено е даването на сокчета преди 1-годишна възраст. Чиста плодова киселина, която освен да раздразни стомаха, привикнал само на мляко друго няма да направи. В сокчето няма нищо, ама нищичко полезно за едно бебе! Липсват фибрите, които правят плода полезен и лесно смилаем, само плодова захар и киселина! Може да дадеш плодово пюре, но не и плодов сок. С каша или пюре може да се стартира захранването. Изобщо тук няма точни правила, затова и четеш, сравняваш информацията, избираш нещо и това е. Има основни препоръки, има минимална възраст на която да започнеш захранване (при наличие и на останалите признаци за готовност за захранване) или да дадеш определен продукт, всичко друго може да варира.

# 597
Хихихи.И нашите баби  и лели постоянно питат кога ще захранвам децата. Излекувах ги от опити да ми натякват като занесох да четат няколко съвременни статии в списания (от тази и миналата година) и заявих че педиатърката не дава по- ранно захранване от 6 месец ( едната баба се познава с нея,да ходи да я пита ако иска). Заявих твърдо че старите методи от преди 20-30 и 40 години са отречени и че ще си гледам децата в 21 век, а не в 19-ти... Вече не ме питат. Съмнявам се, че свекито тормози мъж ми с изказвания и непоискани съвети, но той отстоява засега.

# 598
Мяу аз прочетох статията малко отгоре отгоре, има и полезни неща, но и такива, с които аз лично не съм съгласна и не бих приложила. Според мен чети различни източници и си извлечи това което смяташ че е ок. Разбира се има и неща, които тотално не са ок като сокчетата например, но като прчетеш 3-4-5 източника сама ще се ориентираш и ще прецениш как да постъпиш.

# 599
Какви са признаците за готовност за захранване, както беше споменато по-горе?

Общи условия

Активация на акаунт