За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 988
  • 767
  •   1
Отговори
# 75
От всички коментари до сега стигам до извода - по-добре, че мъжете не са майки и не им се налага да будуват и да стават на определени часове Joy мм също не се буди от нищо, сутрин е голяма мъка, бебето понякога го чува, което ме радва, но щом аз съм вкъщи разчита, че аз чувам и се будя по-добре Joy
Моя мъж няма проблем със ставането в даден час. Дори той будуваше с Бо, когато беше периода на колики.
Но доспи ли му се КРАЙ! Няма значение къде, кога, под каква форма. Заспива.

# 76
Не разбирам колко е по полезно ако е домашно направена оризовата каша. Той ориза си е вече ГМО, така че вари го печи го, все се е зле.

# 77
Лошото на ориза е, че се натрупва арсеник в него. Не е хубаво да се дава всеки ден.
--

Бебо сега заради двата горни заспива или върху мен, или върху баща си. А предните два дни беше и с температура и запушен нос. Нямам търпение да излязат.

# 78
Усещам как скоро и при нас ще има зъби.. много е различен напоследък.. криви се, скимти, не дава да изляза от стаята

# 79
Пийкок, ММ е същия. И се наспива супер бързо.

Аз бял ориз въобще не съм давала, 4-5 пъти съм правила и давала каша от кафяв ориз.

Кога е удачно да се въведе риба ? И каква, сьомга ли ?

# 80
В схемата на педиатрите на бебо рибата е за 7м, при захранване от 4-ти. Мисля, че е ОК сега да я въведеш.

# 81
Аз съм давала бял ориз. Варих със зеленчуците и после пасирах..
Сгреших ли??

# 82
Малдини, благодаря.
Подариха ми пюрета със сьомга на Ганчев и се чудя кога да ги включа, може би следващата седмица ще дам.

Пийкок, не си. Белият ориз се дава преди кафевия (така четох), но ме беше страх от запичане и за това директно дадох кафяв, хем да съм въвела ориза, хем да е от кафевия, с фибри. Simple Smile

# 83
От ден първи след родилния дом беба заспива с кърмене в мен. Дали заради силни колики, или просто ме насети, че съм ‘лабава, но си отвоюва и настоя да спи с мен, в мен, върху мен, до мен, и само на гърда. Вече 7 месеца продължава това изтезание за мен и не виждам и проблясъци нещо да се промени. ‘А съм се обърнала в леглото, следва събуждане, рев и недоволство, затова стоически търпя или в краен случай я премествам на другата гърда и нея... За ставане от леглото въобще не говорим... И за слизане от ръцете когато е будна въобще не говорим... Имам чувството, че вече е част от тялото ми, буквално...
През деня навън, обаче е кеф. Обича да се вози в количката. От няколко дни имам удоволствието да мога да сядам на кафе и да имам минутка релакс, в която блажено да медитирам... и това, докато е будна! Кротува и не ме напътства със сърдити звуци да я занимавам. Любопитна е и това ме спасява. Но що се отнася до заспиването, трудна работа... возя до припадък, метнала пелена върху количката и не спирам в никакъв случай. Спра ли, отече спокойствието ... А това да се заговоря с някого по време на разходката, забрави! Буди се ужасен киселяк, и после нито спи, нито мирясва...
Ох, оплаках се... То уж да вдъхна кураж, че и по-зле имало..., ама си е живо ожалване...

# 84
  • Варна
За периода на коликите: всичко е възможно, когато отминат, тогава става ясно що за човече се е появило. Simple Smile При нас бяха кошмарни 2 месеца, че и зимата, имах чувството, че съм станала част от спалнята. Най-огромното ми удоволствие вечер беше да се изкъпя. Simple Smile След ревящото зачервено човече, се появи вече усмихнатото и спокойно дете (дано се задържи преди да ни започнат зъбите).
Навън обичайно спи на всякакви шумове движи ли се количката. Вечер заспиваше трудно, докато не установих, че с плюшени играчки в лицето заспива много бързо или с ръката ми върху него. Нещо трябва да усеща до лицето си. И на тъмно, с нощна лампа, тихо. С плюшените играчки взе да спи за кратко даже и на шезлонга през деня, преди не искаше, прегръща ги и със залъгалката се отнася. Но шум да шумне и край. Simple Smile Иначе на мелодична тиха музика също заспива бързо. Открих и звуци на нощна гора в youtube, също заспива бързо с тях. От няколко седмици започна всичко да си слага върху лицето и съвсем съм на тръни. Одеяла, пелени, лигавници, играчки, после започва да рита и мрънка. Включихме дзак в ситуацията и се залива от смях. Понякога се тръшка, пъшка, не може да заспи. И установих, че когато започна да му говоря и да го разсмивам, се успокоява после. Сякаш се изнервя, че трябва да заспи, а не може. Започвам да го галя, да му говоря, изражението му се променя и започва да се смее (противно на препоръките на Спок). 5-10 минути и е заспал. А преди се нервирах, слагам ръце върху лице, нищо, започваше един дълъг цикъл рев.

# 85
Извинявам се за въпроса, но след секцио, ако не кърмиш, кога идва пйрвия мц?

# 86
  • Велико Търново
При мен беше около 20дни след лохийте.

# 87
Аз бях със секцио, кърмиш малко. Имах лохии до 40тия ден, дойде ми на 3тия месец.

# 88

Това е мнооого индивидуално. Аз съм с нормално раждане и кърмя, а двама лекари вече ми казаха, че вече имам някакъв псевдо-цикъл. 10на дни след лохиите ми се появи първият такъв.
Хормоните откачат, така че може да очакваш всичко.. Sweat Smile

# 89
И аз родих естетствено и все още кърмя,а чакам тази седмица четвърти цикъл.Ако нещо те притеснява до месец след раждането ти се полага преглед при АГ които те е следил.

Общи условия

Активация на акаунт