За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 974
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
Ами странно е, болнични на хартия ли пише, направления? Аз наистина от дете не съм виждала лекар без компютър ама явно все пак някъде се намират.

За Ротарикса, тя е пожелателна и няма да ви я искат за ясла евентуално. Но аз бих се заяла, че искам всичко да има черно на бяло. При нас сестрата се занимава с бумагите и аз винаги хвърлям по едно око какво пише.

# 151
На хартия са по принцип 😁 качва се етаж по-нагоре и го пише или трябва да я предупредя от предния ден. Мисля, че практиката в ДКЦ-тата в такава.

# 152
Отразяват си се ваксините в имунизационния картон? Аз купих когато занесох личния амбулаторен картон на бебето, но педиатърката ми каза, че имунизационния картон не й трябва..
gerda1 вчерашната ваксина се слага мускулно висковонв крачето над коляното, може да провериш.
На мен ми дадоха направление и за ПКК, някой водил ли е бебе и къде в София?

# 153
Моята е само педиатър, не е ОПЛ, така че болнични не ми издава тя.

Ох, аз се побърквам днес. Беба плаче цял ден като я оставя сама и за 2 мин. Не е гладна, защото от толкова сукане за повърна малко и чак през носа й излезе. Но си продължава да суче. Само се търка по главата отзад. Има някакви две големи червени петна, които са и от раждането още. Да не би това да я дразни? Майка ми каза, че е нормално като по цял ден лежи. Педиатърката не знам дали ги е видяла, а неонатолозите нищо не казаха за това. Според вас нещо нормално ли е? Ще питам и педиатърката на консултацията.

# 154
Отразяват си се ваксините в имунизационния картон? Аз купих когато занесох личния амбулаторен картон на бебето, но педиатърката ми каза, че имунизационния картон не й трябва..
На мен ми дадоха направление и за ПКК, някой водил ли е бебе и къде в София?
И на моя син ваксините се отбелязват само в ЛАК. Канех се да питам педиатъра дали това е достатъчно. Знае ли човек, в бъдеще може да потрябва тази информация  (например за обучение в чужбина). Синя книжка още не съм му извадила, не ми остава време.
Виждала съм бебета и малки деца в Рамус, срещу ДКЦ-то на Младост.
На 1 месец каква ваксина се поставя? Не мога да разчета от ЛАК... По новия имунизационен календар трябва да има на 2 месеца ваксина, а не на 1 месец.

# 155
На 1 месец се слага хепатит Б втори прием.

# 156
  • Варна
Имунизациите ни ги нанасят в здравната карта за дете. Имаме и имунизационен паспорт, педиатърката каза да стои в нас, ако нещо се наложи за спешен кабинет, да си го носим.  Ние сме на схема личен лекар и с направление педиатър. Та те се оправят помежду си документално.
Според мен питайте за тези червени петна изрично. Не съм забелязвала да има сина ми такива, а си лежи като всяко бебе. Ако сърбят, болят, може да плаче и заради тях.

# 157

Да, а на втория месец е петвалентна. Скоро разбрах, че Ротарикса станал безплатен, чудя се дали да го слагам.

# 158

Да, а на втория месец е петвалентна. Скоро разбрах, че Ротарикса станал безплатен, чудя се дали да го слагам.
И аз имах съмнения, че е за хепатит Б, но не бях сигурна, след като погледнах новия имунизационен календар.
Аз заявих желание за ратавирусна и ще му я слагат. Педиатърът ме попита коя предпочитам - с двукратен или трикратен прием. Честно казано бях неподготвена и казах, която тя прецени за по - добра.

# 159
А знаете ли откъде се взима ротавирусната ваксина,всмисъл от здравната каса ли?Знам,че ЛЛ я взима,но моята е малко неориентирана и още не може да разбере откъде,а ако се забавим още малко и няма да можем да я сложим.

# 160
  • Германия

На колко месеца е бебка? Ако не се лъжа приемът трябва да е приключил до 6тия месец. След това не се слага

# 161
Божее, ако не е тоя форум, направо не се виждам.
Значи - да обобщя:
Аз ли си купувам ЛАК - ЛАК и ЗДравна карта на детето едно и също ли е?
Имунизационен картон и имунизационен паспорт едно и също ли е ? Какво точно трябва да пише - ваксината и номера й пише ли се?
Откъде и  как се вади синята книжка на бебето?

На мен на един хвърчащ картон от някакво хомеопатично лекарство наречено Имунизационен календар ми пишат на коя дата детето колко тежи и нищо повече.
Как се оформя документално консултацията?

# 162
Синята книжка се взима от здравната каса Simple Smile

# 163
  • Варна
От болницата, в която раждах, издадоха имунизационен паспорт на детето и там са вписали първите имунизации. После личната лекарка и педиатърката ми го искаха, но ми го върнаха да е в нас. Там вписват всяка ваксина и си го нося.
Трябваше да купя здравна карта за дете (личната амбулаторна карта на която казваме мисля) и тя стои в педиатърката, там вписват също ваксините мисля.
От прегледа издават амбулаторен лист.
За синя книжка още никой не ми е говорил и нямаме такава мисля. Simple Smile

# 164
На мен нищо не ми дават като документ - нито амбулаторен лист, нито ми пишат на лист колко тежи /аз си водя мой тефтер/, нито ми вписват нещо в имунизационния паспорт /той си седи в нас, защо ли?!/
Ваксините от родилното също не са записани някъде, само в епикризата.

Общи условия

Активация на акаунт