Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 36 039
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • На север
Аха... ние нямаме потребителски такси. Аз си пускам витамини, Тсх, фибриноген, Атпп всичко ми е безплатно. При нас кофтито е със зъболекарските процедури, че те са само на частно.

# 301
  • София
Според мен цените на ФМ зависят и от това, къде се правят.
На мен също първия скрининг + БХС ми беше 120лв, което включваше 80лв кръвни + ехограф 40лв.
Вчерашната ФМ беше 40лв., защото е само ехограф. 30 минути си се гледахме доста обстойно.
В “Надежда” през цялото време покрай инвитро процедурите никога не са ми взели повече от 10-20лв за преглед с ехограф, да не говорим, че по време на стимулация даже не са ме и таксували.
За справка - месеците прекарани в “Щерев” си плащах като поп по 40-45лв през ден за следене на овулация.
Според мен големите болници биха могли да си позволят по-ниски цени, заради големия поток от пациенти и различните процедури, които предлагат.
На един малък медицински център му е по-трудно и затова е и по-скъпо.
Там където ходя по ЗК, обикновен ехограф по мое желание е 60лв, но пък докторката също гледа обстойно.

# 302
  • Стара Загора
Maria Dimova на ФМ ли ходи при Тодоров.
Не знам аз се чудих дали късен БХС да не направя при него.Нали уж е 4Д този при Салджийска в Ниамед в 7ми кабинет ли те гледа тебе?Вече съм 17+4д а за ФМ ме вика в 21с.
Ходих на ранна ФМ при него, каза пак да ида другия месец към 10-ти юли, когато всички органи ще са напълно развити, и да си нося флашка!
В 7ми кабинет на Салджийска ехографа е стар, беше ми пуснала снимка и Конова в Пловдив веднага ми го отчете- това е много стар ехограф. А тя на него ми прави БХС!!! Много се изненадах как в частна болница, точно нейния ехограф да е по-стар. Например на Христов е супер модерен. В последствие разбрах, че тя има и частен кабинет, където има модерна апаратура. В понеделник ще съм на ЖК при нея и хубаво ще я разпитам кое къде и как. Силно се съмнявам, че има 4Д в 7ми кабинет, но може и да бъркам. Затова отидох при Тодоров, всичко ми показа и обясни, не мга да разчитам кога моето Аг ще е в настроение за разговори.

# 303
Прави ми впечатление,че цените в София и тези в прованса са изключително завишени.
Не се заблуждавайте ,че ФМ е нещо по-различно от малко по-обстоен ехографски преглед.
Да не говорим,че от няколко години нашумя и стана актуална,преди това не са гледали бебета?!
Всеки добър специалист,който си разбира си следи всички показатели при всеки преглед,не е нужно да се нарича ФМ и да ти го таксуват четворно спрямо т.нар обикновен ехографски преглед.
Но все пак да не забравяме ,че и техниката е важна.

# 304
Woman,тези изследвания,които си изброила и аз трябва да ги пускам за Сигридов. Но ще си платя всичко. Не мисля, че ако питам лекарката по ЖК,ще ми пусне талон за някое от тях, първо защото не знам дали ЗК ги поема и второ лекарката ми май не се кефи много на това,че ходя и при други .

# 305
Woman,тези изслиледвания,които си изброила и аз трабва да ги пускам за Сигридов. Но ще си платя всичко. Не мисля, че ако питам лекарката по ЖК,ще ми пусне талон за някое от тях, първо защото не знам дали ЗК ги поема и второ лекарката ми май не се кефи много на това,че ходя и при други .

Никой лекар не остава доволен от това,че ходиш и при друг.Отдавна си го спестявам това,че само главоболия може да се докараш от коментари и физиономии,как ходиш да си даваш парите на друг и защо им нямаш доверие.

# 306
dydito, така е, то са едни физиономии, подхилвания.
Примерно лекарката, при която си ходя на частно не е така. Бях решила освен при д-р Сигридов на ФМ, да си отида и при нея, все пак тя ми откри един проблем при първия скрининг и ми изписа аспирин, и ми се иска и тя да си ме следи тук. Но като й споменах, че ще ходя при д-р Сигридов, много се зарадва, защото били приятели, каза ми какво да му покажа и каза,че нямало смисъл да си давам парите за още една ФМ и при нея, примерно месец след него,да си отида при нея.

# 307
  • София
Аз не съм съгласна,че феталната е по-обстоен ехографски преглед. Поне когато ходя на ехограф гледат тегло на бебчо, размери мерят, диаметър на главата, проверяват плацента и това е. А феталната специално при мен гледа на много по-различна програма и гледа много, много други съвесем различни неща. Не мисля, че на всеки ехограф могат да направят фетална морфология, не и и истинска и пълноценна.

# 308
Феталната се прави на 2д, не трябва по-специална програма. Гледат се размери на всички органи, мозък, стомах, сърце и тн.

# 309
dydito, така е, то са едни физиономии, подхилвания.
Примерно лекарката, при която си ходя на частно не е така. Бях решила освен при д-р Сигридов на ФМ, да си отида и при нея, все пак тя ми откри един проблем при първия скрининг и ми изписа аспирин, и ми се иска и тя да си ме следи тук. Но като й споменах, че ще ходя при д-р Сигридов, много се зарадва, защото били приятели, каза ми какво да му покажа и каза,че нямало смисъл да си давам парите за още една ФМ и при нея, примерно месец след него,да си отида при нея.

Сърдят се обикновените АГ-та.
Никъде не ходят,не инвестират в себе си по никакъв начин,карат на стара слава и се сърдят,че търсиш по-професионално мнение.

# 310
  • На север
Аз такъв сърдещ се бих го попитала примерно да ми обясни хетерозигот на Пай с какво се характеризира и при хомозигот на Мтхфр до каква степен се усвоява Б9 и ще им гледам сеира... Като не искат да ходите при други да си обновяват информацията.

# 311
За съжаление е така,някои лекари не обновяват знанията си и не се интересуват от нови проучвания и изследвания.
Аз на моята АГ нямах намерение да й казвам, че си ходя и на частно. Но лекарката от ФМ ми каза да предупредя АГ-то си, че се налага да пия аспирин и да го има впредвид. Насреща получих само "Ами пий си го като искаш" 😁 Ами ще си го пия пък 😁
Сега очаквам като отида при д-р Сигридов да ми се накара,че съм пила утрогестан,нош па и магнезий. Доколкото разбрах той не е фен на тези хапчета. А тук си ги изписват масово. Колкото лекари,толкова и мнения.

# 312
Абсолютно, твърдото ми мнение е, че феталната е едно от най-важните изследвания. Под това разбирам, че е важно апаратурата да е много добра и специалиста да е добър и сертифициран. Лично при мен ако бях при лоша апаратура с първата бременност сега щях да имам дете с Даун на почти година. Отклонението в нухалната транслуенция беше малко, но добрата апаратура го хвана, както и специалиста. На феталната също така се гледа и кръвопотока, което от своя страна е от съществена важност особено при доказана тромбофилия.
Моята док. по ЗК знае, че ходя и в частна клиника, но е съгласна с мен, че апаратурата там е в пъти по-добра, а това е важно.
Това е моето мнение и не искам да го натрапвам на друг.

# 313
  • София
Зависи за какъв проблема Кики, аз като звънях за час при Сигридов и обясних на рецепцията, че съм с контракции и че приемам утрогестан, папаверин и магнезий ми казаха да си продължа терапията докато дойде прегледа. И даже ме успокоиха, че дори да изглежда ,че не ми действат, не е така. Ако я спра може да стане по-лошо. Ако ти се кара, значи ще се кара и на мен Grinning

# 314
Зависи за какъв проблема Кики, аз като звънях за час при Сигридов и обясних на рецепцията, че съм с контракции и че приемам утрогестан, папаверин и магнезий ми казаха да си продължа терапията докато дойде прегледа. И даже ме успокоиха, че дори да изглежда ,че не ми действат, не е така. Ако я спра може да стане по-лошо. Ако ти се кара, значи ще се кара и на мен Grinning
Ааа добре 😀 че като съм чела в групата му и някои момичета са го отнасяли 😀 но каквото, такова. Все пак лекари са ни ги изписвали тези хапчета, аз също не съжалявам,че съм ги пила и ги пия. Ти беше май преди мен,аз съм в началото на юли. Да споделиш после как е минало 😀

Общи условия

Активация на акаунт