Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 36 043
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Моята втора фетална морфология беше в сряда в 17+ 0 при д-р Чачева. Бебето е много добре, върви по-големичко, беше 232 гр.
И ние ще си имаме 💯 процента момче. Голямо щастие е.
В 16 седмица д-р Христов ми прави серклаж и всичко мина много добре. Доктор Чачева подтвърди че е направен много добре и шийката е наред.
Пия Магнерот 3 по 2 на ден, Утрогестана съм го забравила още в 11 г.с.
Бяхме дори няколко дни на морето и се чувствам много добре.
Иначе при мен коремче има още от трети месец и сега още е нарастнало. Който не ме е виждал , той не знае и не е разбрал. Може би защото съм слаба и досега не съм имала такъв корем.
Нося повече рокли, че са ми по -удобни, дрехите доста рано ми отесняха.

# 286
Добро утро🌞
Kamache,по принцип тези ФМ не са задължителни и затова и не се поемат от ЗК.
Моят скрининг + БХС бяха 120 лв, следващата фетална при същата лекарка е 100 лв.
Моят корем още не личи много. Още си стоя като преяла. И аз си мислих, че като съм слаба, рано ще ми проличи, но уви, явно си е до корем и структура 🙂 Иначе и аз вече не понасям дънките си, затова съм на вълна рокли 😊

# 287
  • София
По здравна каза са включени три ехографски прегледа, един в началото за установяване на бременност, един в 6 месец и един в 9 месец. Другото е да ти следят килограмите и талията всеки месец и два пъти кръвни и микробиология. Да абсурдно е! КИРМ не знам какво е, но съм ходила в Плевен в Авис Медика и при д-р Бързашки и са ми взимали 50 лв. за преглед. И на мен ми е странно фетална за 35 лв., но ако има какво по-хубаво Simple Smile Тук в София където и да съм питала феталната е 120 лв., само третата е малко по евтина мисля и то не на всякъде..

# 288
Деси,на вратата на моята лекарка по ЖК има бележка, че по ЗК на бременната й се полагат два ехографа - един при установяване и един в 20г.с. Доколкото знам, ако се води рискова, тогава са 3. Аз предния път си го платих 30 лв ехографа при моята, защото аз го поисках. И за мен е странно,че са само 2 🙄

# 289
  • София
Може и така да е, аз съм рискова и не съобразих, че сигурно има разлика.

# 290
  • На север
Ами то излиза че при вас е като при нас. В Норвегия ти се полагат 3 ехографски, като първият е в 18та седмица. Ходиш или при личния или при акушерка за тоновете на бебето, изследвания, мерене и тнт поне веднъж месечно. Аз тъй като съм рискова ме извикаха по-рано за ехограф. Като прокървих пак ми дадаха направление и ме гледаха безплатно. Сега като се прибера ми е трети безплатен, който е задължителен за казване на пола (18-20та седм) и по принцип е първи ако не си проблемна. При нас с проблемна дават допълнителни ако личният, спешното или акушерката преценят. Иначе на частно.

# 291
И на мен вече си ми личи, аз съм слаба, но винаги съм имала коремче, което в момента е по- заоблено и голямо. Ходя със широки дрехи , понеже ми е по- удобно , но вече и под широката тениска се забелязва Simple Smile Ама аз си му се радвам Simple Smile Иначе ние още в началото казахме на всички - на родителите веднага след като видяхме че има пулс, мисля 6 седмица беше, а някой приятели и по- рано научиха , просто нямаше как - излизаме аз не пия, не пуша и бързо се усетиха Simple Smile

# 292
Ами май така излиза. Разликата е, че тук записват много по-рано на ЖК и винаги, когато решиш можеш да отидеш на частно.

# 293
  • София
Момичета има ли някоя от Сифия на курса днес Мама и бебе в сградата на БЧК? Simple Smile ние с ММ чакаме да започне и за сега е много хубаво

# 294
  • На север
Е то и тук когато и колкото искаш можеш на частно. Просто при нас първият безплатен е в 18та седмица, ако нямаш оплаквания. С оплаквания съм чувала някои последните месеци ги викат на 2 седмици безплатно. Там няма ограничение, а както лекарите преценят. На мен и лекарствата са ми безплатни, включително и инжекциите.

# 295
При нас си се плащат 😀 съществена разлика.
Бях останала с впечатление, че на частно при вас е трудно с часовете, явно не съм разбрала.

# 296
Браво момичета,много хубави новини.Аз си нося вече дрехи за бременни и съм си качила,но да сме здрави после всичко ще се нареди.За БХС платих 110лв в Стара загора в Ниамед,а сега за ФМ ми каза 100лв.

Janet, при Салджийска ли прави Бхс?
Аз по ЗК съм при нея, обаче УЗ на който ме гледа е супер стар, не знам защо лекар по ФМ няма по-модерна апаратура в частна болница. Днес ходих при Тодоров именно заради това- с много добри впечатления останах от него.
Да при нея ходих.Сега за ФМ ме вика в частния и кабинет,понеже апаратурата била по-хубава.

# 297
  • На север
При моята се чака 1,2 седмици понеже е много търсена. Иначе ако си на зор можеш да намериш и за другия ден някъде. А вие такси имате ли за прегледите? Аз нямам. Като бременна съм освободена от такси. И за изследвания ако са при личният ми са безплатни т.е. с направление. Тук има и нещо друго ако минеш 2000 кр за прегледи и лекарства ти дават безплатна карта и всичко до края на годината ти е безплатно, което не е на частно. В това число прегледи, изследвания и лекарства. А сумата, която е над 2000 кр се връща. Това е за всички, които са здравно осигурени.

# 298
Woman, потребителска такса не се плаща. За изследванията, които са ми по ЗК плащам само такса манипулация 2 лв, но не навсякъде. Но примерно като си изследвам ТСХ, аз си го плащам. По-лесно ми е така,защото от едната лаборатория често го пускат на промоция 6 лв. Иначе трябва да взема направление за ендокринолог, плащам му потр. такса 2.90 и за манипулация 2.00 и няма смисъл просто.

# 299
Maria Dimova на ФМ ли ходи при Тодоров.
Не знам аз се чудих дали късен БХС да не направя при него.Нали уж е 4Д този при Салджийска в Ниамед в 7ми кабинет ли те гледа тебе?Вече съм 17+4д а за ФМ ме вика в 21с.

Общи условия

Активация на акаунт