Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 36 049
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Вие бихте ли влизали в басейн? Според вас по-безопасно ли е от морето?

В басейн не бих влязла, по-скоро в морето ако съм на място с доказано чиста вода (син флаг напр.)

# 451
Woman, аз като бременна не съм ходила при Татарова. Моето АГ ми го изписа след втърдяването на корема по 1 на ден.
Аз лично не бих влязла в басейн, защото съм податлива на инфекции и не ми се рискува. Иначе много ми се плува.

# 452
Момичета вие много сте изписали Simple Smile Аз съм 17 + 2 и още не усещам бебо, усещам само повишен апетит Simple Smile Хапвам пак 3 пъти на ден, но като че ли повече като количество. Гледам да хапвам всичко и месо и млечни, плодове,зеленчуци, но от както забременях от риба ми се гади и ми става гадно и не съм яла, а преди нямах проблем с рибата. Явно бебо няма да я обича Simple Smile Иначе за пробиотици аз пия Омни Биотик Мигра, който трябва да помогнат и на мигрената, някакви специално за това са, доста са скъпички, но мисля че има ефект. От 4 седмици ги пия и ме боли главата само веднъж седмично ,което за мен си е постижение. А пише че дълготраен ефект имат след 12 седмица на пиене. Ще видим. Иначе съм + 3,5 кг, вече си имам бременно коремче, заоблено, особено след като хапна. Миналата седмица бях на преглед и давах кръвни и урина, всичко е наред. Голямо шаване и въртене беше, не можахме една снимка като хората да му направим и се видя вече със сигурност стърчащото нещо Simple Smile ТСХ то на мен ми е 2,1 в момента, което според ендокринолога за 2ри триместър е добре. Пия табл. и половина от 25 и една от 50, като ги редувам през ден.

# 453
Аз също не бих влизала в басейн, защото също съм податлива на инфекции, но и не обичам студена вода. Може би в минерален, който обаче не трябва да е горещ. Честно казано по-скоро бих избягвала защото само ще се тревожа, иначе нали има разни курсове за бременни в басейн така че едва ли е проблем.

# 454
Момичета знаете ли колко е майчинството за първата година ако съм осигурявана на мин заплата?

# 455
Ако си знаеш доходите за 24м. назад, в сайта на НОИ има калкулатор, с ЕГН и ПИК (ако нямаш ПИК, можеш да си го вземеш от клон на НОИ, според адреса ти по л.к.), въвеждаш си данните и ще ти покаже колко лв/раб. ден ти се получават. Ако имаш месеци,в които не си осигурявана или си била на БТ през тези 24 м, се слага МРЗ за съответната година.
https://appreports.nssi.bg/CalculateMaternityBenefits/

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 14:22 от KikiMoon

# 456
Колко време назад си осигурявана на мин. раб. заплата? Ако само на такава си осигурявана, би трябвало да е 90% от 510лв. Но не съм сигурна, втората е 380.

# 457
Ми 1 година на минималната 1 на 4 часа

# 458
Тук във форума има тема Майчинството счетоводно, там момичетата са по-запознати с тези неща и може да попиташ тях. Аз лично не знам как стои въпроса с осигуряване на 4 часа.

# 459
  • На север
Няма да влизам в  басейна, че и без това горницата на банския не ми стана. Цопвам си само краката. Simple Smile И аз пия Еутирокс вече 2 год като последно увеличих малко дозата на 25 мг и 3 пъти седмично 37,5 мг.

# 460
хайде момичета-кокичета, време е да помислим за заглавие на новата тема. давайте предложения, че да пусна анкетка Simple Smile

# 461
  • Варна
Момичета аз се завърнах от консултацията с акушерката.Килограмите ми още не мърдат нагоре и това е добре за сега.Кръвното ми беше ниско 90/60, но то си ми е такова на мен.Рядко следобед го меря нормално.Слушахме пулса на бебока, 157 го засече, равномерен, което е нормално.Но бебето явно много се върти, защото трудно успя да засече пулса.Тъкмо го чуем и се губи и така над 10 пъти.Акушерката каза, че е активно, аз не го усещам чак толкова много обаче, но явно скача човечето.Накрая вместо малкия доплер пусна голямата слушалка и чак тогава успя да засече пулса.
Другата седмица вече си чакам феталната и дано всичко и там е наред.След месец на 10-ти ще ми правят пак изследвания, вкл. и глюкозата ще видим как е, че при мен трябва да се следи.То се пада тогава някъде и при ендокринолога да ходя и ще ми пускат и там трикратен профил, мисля и ТСХ ще ми пусне, макар че моето си е нормално.

Уоман, аз в басейн няма да влизам това лято.Но в морето вчера вече влизах и смятам да се къпя.Другия понеделник след феталната, ако всичко е наред пак ще ходим на плаж.Но ние не ходим на градските плажове, гледаме да е спокойно и чисто.Вчера бяхме на Албена, в понеделник може би ще сме на Слънчев ден или Св.Св.Константин и Елена.Тогава ММ почива и сме с колата нанякъде, обикновено сме с още едно-две деца освен нашето, че да се забавляват заедно.

За майчинството съм много боса в изчисленията, но се консултирах с две счетоводителки и реших да ме назначат на работа около 10на дни преди 45дневния отпуск преди раждането.На минималната заплата.Тъй като имам 12/ или бяха 18/ месеца да съм била на работа, пък макар и преди няколко години / то е доста повече, но толкова е необходимо/, та за месеците, в които не съм работила се взема за база МРЗ.Не знам точно колко ще вземам, но все е нещо и ме устройва.

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 16:17 от Море!

# 462
Предложения за теми Simple Smile

Зима люта ни подмина, пролетта замина, лятото се настанява и НОЕМВРИ наближава!

Лятото дойде, НОЕМВРИйче в жегите расте !

Слънце жарко вън пече, НОЕМВРИйче сладко в нас расте!

НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

За море е време вече, маха със ръчички и крачета НОЕМВРИЙското човече !

Първото ритниче е радост голяма за НОЕМВРИЙСКАТА мама!

Навънка слънчице пече, а до НОЕМВРИ времето тече, тече !

НОЕМВРИйчетата срамежливи вече станаха игриви!

# 463
анкетата е пусната, ваш ред е Simple Smile

# 464
  • София
Renata, всички заглавия са много хубави!

На мен преди малко една жена в метрото ме попита дали искам да седна Joy
Вярно, че през последните 3 дни корема ми рязко се оформи, но не мислех, че чак толкова.
Вчера бях облякла една дълга рокля и вечерта и майка ми и ММ по отделно казаха, че вече съм изглеждала малко бременна Simple Smile

Още не съм казала на колегите, а бях в метрото с едната колежка, може и да се е усетила. И шефа ме бъзика последните дни и само чакам кога ще ме издаде Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт