Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 36 051
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • София
А следите ли ТСХ редовно? Аз последния път изкарах ТСХ 3 и малко и Начев ми вдигна еутирокса на 200. При вас имало ли е някога такива дози?

# 436
  • София
Аз не съм имала проблеми с ТСХ, месец преди забременяването си пусках точно, но ще питам на феталната дали да не пусна пак едно + тат и мат профилактично. Имах проблем с пролактина, обаче знам, че е нормално да се вдигне сега и за него ще питам.

# 437
На мен вчера ми беше последното хапче утрогестан. В периода на зацапвания го пиех 3×2,после дълго време бях на 3×1. Спирах го по схема, около седмица 2×1, после ×1 и така до вчера.
Аз също съм на еутирокс. Сутрин имам навита аларма за него 😀 преди седмица ми беше 1.46. В края на месеца ще пускам целия пакет за щитовидна, заради д-р Сигридов.
Пия по 1 таблетка биолектра сутрин. Ако през деня имам стягане, вечерта пия още 1.
Пия и прегнакеър, сега ще си почина от пробиотика и след седмица, 2 пак.
Нош па пиех до скоро 3×1, откакто почнах магнизея, го пия по-рядко, при нужда.
Вечер си пия аспирин протект ×1, като през 3 4 вечери пропускам една.
Аз също имах проблем с пролактина  и даже до 6с. пиех достинекс. Оттогава не съм го изследвала, чудих се дали има смисъл, защото нали сега се увеличава 🙄

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 11:12 от KikiMoon

# 438
ТСХ-то го следи на 45дни,на Л Тироксин 50мг съм и го поддържам на 1.6 последно.

# 439
Да, следя тсх редовно, в началото се случи да е около 3 и ми вдигнаха дозата. Сега съм 4 дни на 75 и 3 дни на 50 и тсх беше 2,3.
Утрогестан гледам, че 1 хапче е 100 мг.

# 440
  • София
Кики и аз пих достинекса до 5 седмица и после ми го спряха. Като казваш прахче Биолектра, кой вид пиеш? Моето е на ефф. таблетки, явно пием различни.
Yakamoz значи съм била на 400 десет дни, а сега съм на 200 дневно..

# 441
Деси,моя грешка, хапче е😀 нали се разтваря и аз го подкарах, че е прахче. Биолектра 375мг с вкуд на лимон.

# 442
Аз в началото на отлепването бях на 600 няколко дни, после около 2 седмици 400. Чудех се просто дали не е проблем, че толкова време съм била на 400, но явно не е. От днес ще съм на 200, дано да няма влошаване. На преглед съм след седмица.

# 443
  • Варна
Моите проблеми със стомаха не са от лекарства, освен витамини нищо не пия, а е така още от както бях само на фолиева.Но пък е 1 път на ден и не се обезводнявам.Аз нали съм ви казала, че задържам даже вода в краката.През деня пия нормално вода, но вечер понякога ставам 2-3 пъти през 10 мин. и все имам какво да изпишкам...И не се наливам нощем с вода, а в 7-8 сутринта пак съм на линия в тоалетната.Имам чувството и май и така забелязвам, че може би краката ми частично чистят нощем задържаната вода и през деня почва всичко отначало.Нямам друго обяснение....

За Хидратин Алфа - аз заради детето винаги имам у дома.Лятото при коремни вируси го включвам и помага да не се обезводни.За разстройство освен пробиотик може да се комбинират също ентерол и хидрасек като се редуват.И при малки деца се изписват така, мисля че стават и двете и за бременни.Дори и глюкозата да се пие помага за обезводняване.На малки глътки на често през 15мин. до половин час при по-сериозни кризи.

Деси, на море ако ти разрешат да летиш може да дойдеш и със самолет.Има нискотарифни редовно летящи.На Уиз напр., май е постоянна цената към 35-36лв. в посока.И се лети само половин час.Но не знам с контракции до колко ще е удачно.Иначе до 7ми месец мисля може да се лети със самолет.

Аз днес отивам при акушерката и се надявам да чуем пулса на бебо.Винаги преди прегледи ми е напрегнато.Не знам как ще изчакам до другия понеделник за феталната.

# 444
  • София
Аз пих ентерол 10 дни и нямах ефект от него никакъв и за това смених с БиоГая. Море, аз нямам забрана за пътуване, просто ще съм постоянно под напрежение заради контракциите, далече от доктори и от всичко.. а и с това разстройство и летните вируси, по-скоро от тази гледна точка ще пропуснем...няма да ми подейства като почивка, а по-скоро само ще мисля и ще се притеснявам.

# 445
  • София
Деси, от началото бях на сутрин и вечер по 3 утрогестана, вагинално, т.е. общо 6 бр. на ден. От около 2 седмици съм на 2бр. вечер само. Последните 5 дни го пих през устата, защото трябваше да давам стерилна урина, но от днес отново започвам вагинално.

ТСХ - следя го през около 4 седмици. Миналия месец ми беше 1.84, а онзи ден 1,71. От 2 години насам съм на еутирокс 75 и за щастие не се налага коригиране на дозата засега.

Вечер пия още - магнезий, фолиева, Б12, витамин Д (1 път в седмицата), за да са далече от еутирокса.

# 446
Деси, толкова разстроен стомах не ми звучи като да е от магнезия. Ако не се лъжа, ти пиеш Биолектра, нали? Той най-малко разхлабва, изрично ме пита лекаря като ми го изписваше дали съм с редовен стомах. Дъщеря ми изкара 2 седмици само с разстройство без нищо друго (повръщане, температура и т.н.), казаха ни, че си е летен вирус. Много й помогна сметка и хидрасек  - и от двете по две на ден. Хидрасекът много стяга. Иначе първо пробвахме с ентерол, без ефект.

Контракции имам и аз, но са леки засега, вчера ми измериха шийката 4 см и ще пътуваме към Гърция в събота живот и здраве. Може би ако беше само за мен, бих си го спестила и аз, но малката го чака с нетърпение от месеци и не искам да я лишаваме. И аз имам нужда от малко промяна на обстановката със сигурност. Една идея по-напрегнато ще ми е, но се надявам всичко да е Ок.

Иначе и аз съм на еутирокс от няколко дни, казаха след 4 седмици да пусна пак ТСХ. В четвъртък чакам някои резултати и може би ще мина и на фраксипарин до края на бременността.

# 447
  • София
JT и аз имам съмнение да не е летен вирус вече и ми се ще да ида до личната лекарка, тя е педиатър и хомеопат и все ще ми измисли нещо за спиране на проблема. Обаче тук при нас има някакъв летен вирус в детските градини с гнойна ангина и усложнения и ме е страх да припаря до кабинета и.. не ми се рискува. Иначе този Хидрасек го гледам от няколко дни и му се чудя дали става за бременни. По пътя на логиката щом става за кърмачета, трябва да не е проблем и за бременни... но щом ви е помогнал ще взема и него да пробвам освен..

# 448
Момичета, при разстройство аз съм доволна от Рекомфорт. Това е специален пробиотик за диария, не е лекарствен продукт, а хранителна добавка. Често съм давала на детето и според мен помага!

# 449
  • На север
Кики, този магнезий Биолектра Татарева ли ти го изписа? На мен вчера тя ми каза да си го купя и да пия предния ден преди полета, същия ден и следващия ден. Иначе каза щом нямам контракции за крампите ставало и с моята ниска доза с Б9, който си пия. Между другото от както го почнах крампи не съм имала. Взех си и Биозон мама, който тук коментирахте, да имам в Норвегия ако тръгна да се разболявам. Аз явно съм със силна имунна система понеже се разболявам средно веднъж на 5 години, но за всеки случай.
Вие бихте ли влизали в басейн? Според вас по-безопасно ли е от морето?

Общи условия

Активация на акаунт