Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 36 053
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ами като ме изписваха от болницата на 31 май се прибрах с разстройство, казах им те ми пуснаха една система и това беше. После говорих с лекарката дето ме изписва и каза, че вероятно да е от утрогестана.. ако стане много зле, трябва да ме приемат пак да не се обезводня. И от тогава водя борба всеки ден съм на смекта и пробиотик и се надявам да се оправи от самосебе си..като е много често пия солен разтвор и се наливам с чайове и течности.. Питах я, ако трябва да взимам утрогестан до края така ли ще съм до 9 месец и тя каза, че можело тялото да свикне.. е вече 12 дни не свиква. Не знам, вече се чудя дали не е пък някой стомашен вирус и дали да не ида до личната.. ще изчакам до феталната другата седмица и се надявам да ми намалят лекарствата и да се пооправя..

# 421
Наистина много неприятно. Аз от утрогестана нямах такъв проблем, но сега четох на Биолектра, че може да доведе до разтройство. При мен се случва на 2 3 дни да имам, а може и просто от хормоните и самата бременност да е 🙄

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 10:03 от KikiMoon

# 422
  • София
Да, може и от магнезия да е.. ако взимаш големи дози.. и от Диаспорала имах.. абе знам ли вече и аз от какво е. Лошото е, че утрогестана може и да го намалят, ама магнезия едва ли.. Аз много се надявам Сигридов да ми каже някоя алтернатива на магнезия, например магнезиево олио, знам че доста препоръчва такива медикаменти.. и дано от него няма такива странични реакции....
То да е един път на ден ок, преживява се ама.. В събота се обезводних, направо цялата се разтреперих, устата суха, едвам събрах сила да си тръгнем от семинара, дето бяхме за бременни и мъжа ми искаше да ме кара в Шейново пак на системи, ама спасихме положението с някакви прахчета от аптеката - солен разтвор с глюкоза, вършат чудеса.

# 423
  • София
Деси, дано наистина Сигридов ти смени терапията и почувстваш облекчение.
Гледай винаги да имаш в себе си вода и такива прахчета щом ти помагат. Как беше семинара?

Аз днес съм нервна, защото ставах точно 5 пъти до тоалетната тази нощ... Имам чувството, че не пия достатъчно вода през деня, защото нощно време стигам по 1.5 литра.

# 424
И аз пих някакви такива прахчета за обезводняване като ме беше хванал вируса,забравих как се казват, бяха солени на вкус, може и същите да са били. За това магнезиево олио, момичетата от други отчетни в напреднала бременност, го ползват при болки в кръста и краката. Но ако препоръчва него, ще е супер.
Лаленце, 1.5л вечерта ли ги пиеш, преди да легнеш 😮 аз гледам преди лягане да се огранича, че иначе не трабва да лягам 😁 аз през деня си слагам 2 бутилки 1.5л вода на барплота и гледам това да ми е нормата. Като мина покрай тях или ги погледна, отпивам. Стигам до 2.5 в повечето случаи.

# 425
Аз също съм с разстроен стомах, но не е толкова зле като при теб, Деси. Аз също съм на магнезий, но шпа и прогестерон и мисля, че е от тях. Мен много добре ми се отразява ако пия лъжица оцет.
Аз също мисля, че няма да ходим на море тази година. Попринцип бяхме замислили някакви неща, но всичко отпада. Аз съм още със зацапване, имам и контракции понякога. Дори и да се оправят нещата няма да ми е спокойно да пътувам, а трябва много да почивам и да отида, за да лежа в хотела само, няма нужда.

# 426
  • София
През нощта ги изпивам тези 1.5 литра, много ми се струва, но хем адски ми се пишка хем съм страшно жадна... обикалям целия апартамент.

# 427
  • София
Деси, аз съм на утрогестан от средата на Февруари досега и той не действа диуретично.

Виж, магнезия е друга работа, това е един от страничните му ефекти, само че забравих на кой точно вид беше (май оксид, но ще те излъжа).
Когато се пие магнезий без да има бременност, за да си определи човек необходимата лична доза, постепенно увеличава количеството и когато стигне до разстроен стомах намалява дозата и така знае колко да пие. Това при теб/нас в момнента е неприложимо, споделям го просто като обща информация.

# 428
За момичетата от София, купих си едно списание и това и от него, може да ви е полезно:

# 429
  • София
Лаленце курса започна много хубаво, но за жалост ми стана много зле и си тръгнахме на 20тата минута.. иначе програмата беше страшно интересна..имаше и подаръци и томбола. Явно е от магнезия разстройството.. Yakamoz и аз пия всеки ден чаена лъжица оцет ама не мога да преценя помага ли. Кики прахчетата са Хидратин Алфа. Ели по колко утрогестан приемаш и как?

# 430
По колко прогестерон пиете? Аз досега бях на 400 мг, лекаря ми каза да го намаля на 200, но мен ме беше страх и продължих да пия по 400, от днес обаче го намалявам.

Деси, пробвай със супена.

# 431
Да, потвърждавам, магнезият действа разстройващо. С миналата бременност пих доста и диаспорал пих, но не стигнах до такива висоти, просто ми се оправи запека и ходех редовно и с лекота. Обсъдихме кафявата тема.

Плацентата зрее и като узрее е готова да се отлепи от маточната стена. Това се гледа в по-напредналите седмици.

Влюбена съм в тази CAM, но като гледах клипчета в тубата и видях, че завиването е с вдигане на задните колела, а това не е вариант. Искам да е по-маневрена. Иначе страшна красотия ми се струва с тия кристалчета, Пу!

# 432
Аз спрях дуфастона преди колко седмици вече, може би 6-7 седмици.

Сега пия л-тироксин, биозин мама, фембион 2 и слагам лактожин глобули. Ще почвам магнезий обаче, защото днес се събудих с болки в краката и изтръпнали прасци.

# 433
И аз си пия ел тироксин, даже вече толкова съм свикнала с него, че забравям да го споменавам на лекарите. Сега съм си наложила да го казвам де, че е много важен и примерно като ме приеха в болницата не го носех с мен и ми дадоха там.

# 434
  • София
Аз взимах 10 дни общо 4 таблетки утрогестан вагинално дневно, обаче не знам колко мг е това..? Лекарите в Шейново казаха да го намалям постепенно и намалих на 2 дневно от два дни, ще видим дали ще е същото или пак ще го върна на 4... отново ще се реши на феталната..

Общи условия

Активация на акаунт