Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 36 054
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • София
На мен АГ-то ми каза, че трябва да започна да го усещам 19-20 седмица.
Днес съм 18+0, от поне 10 дни имам чувството, че от време на време усещам нещо различно и си мисля, че е човечето, просто още няма достатъчно сила милото.
На всеки преглед коменират докторите, че е предна. В началото беше ниска, миналата седмица в началото вече се беше вдигнала, а в петък на ФМ докторката каза, че даже и още предстои да се вдигне. Засега ми е в някакво средно положение между ниска и висока.
На преглед съм след седмица, на 18.6.

Pipinka.5, и на мен ми е степен 0 и доколкото знам така трябва да бъде.

# 406
На мет ми е пэрва бременност сега съм в 17+5 дн. И съм повече от сигурна,че от 1 седмица доста активно всеки ден усещам бебчето. То направо ми се деформира стомаха,и не преовеличавам ММ много се кефи и вке си слага ръката да го усеща.
Но имам въпрос коя сесмица бебчето се покачва по-нагоре. Все имам чевството,че е ниско.. :/

# 407
  • София
Мисля, че се качват с порастването, така да се каже. Моето също е ниско още, и аз съм в 17та седмица. Усещам го (мисля) като си сложа ръката долу ниско в ляво. Там ме гледат и с ехографа.

Ето тук и за зрелостта на плацентата. 0 си е нормално засега: http://www.moetodete.bg/bremennost/zashto-e-vajna-placentata.html

# 408
Охх и аз съм в чуденка. В 18 г.с. от два дни мисля, че го усещам. Много ниско долу и все на едно и също място, но някак си не съм сигурна какво трябва да усещам. Не искам да избързвам.

# 409
В момента бебоците са ни под и около равнището на пъпа при някои,поне така пише в дебелите книги😀Аз съм с предна висока плацента 17+6 ден и нищо не усещам още.С първата бременност бях със задна висока.

# 410
Аз съм с предна висока, първа бременност ми е и го усещам от края на 16та седмица, защото съм много слаба...строго индивидуално е. При мен най-често ритничетата се усещат на около 4-5 пръста под пъпа. Приятелка ми даде фетално доплерче, с което слушаме сърчицето. Него от около 15 г.с. го ползвам веднъж седмично или при стрес...до колкото знам от 19-20 г.с. може и със слушалка да се чуе. Аз сега съм 19+3 и в момента боря нечовешко подуване на стомаха от 10 тина дни, което ми докара няколко злобни контракции, които ми изкараха акъла и заради които ми включиха още илачи. Някой с подуване и какво пиете за него? Не питам за хранителен режим, а за ензими и т.н. Някой пие ли пробиотици с пребиотици?

# 411
Аз бях питала моята лекарка дали мога да пия пробиотици и ми каза,че няма проблем. Аз съм доволна от Био Баланс сашета, зелена опаковка. Даже вчера си изпих последния. Сега ще почина малко и после пак може да си взема. Май има и някакви специални за бременни,не съм сигурна, нали рекламират едни Омни Биотик Панда, но май са по-скъпи.

# 412
Пробиотик моето АГ ми препоръча Про Комбо,не съм го взела понеже нямам проблем за сега.

# 413
Благодар за информацията за плацентата! Относно пробиотиците сега с антибиотика дъвча и Биогая, до преди да я започна ходенето в тоалетната ми беше голям зор и постоянно ми бееше подут корема и имах някакви неразположения. Сега съм като швейцарски часовник, само на нея го отдавам нищо друго не съм променяла. Мисля да попитам АГ колко често мога да я вземам една опаковк има един блистер с 10бр. Цената е около 10лв.

# 414
Здравейте Мами!
Да се включа и аз по обсъжданите по-рано теми

+ 1 за Baby Vac - спасява майката от колабирали бели дробове и доста ефективен, макар че не им е особено приятен на децата

За памперсите, всяко дете си е различно. С моята дъщеря почнах да я слагам на гърне на 8 месеца. Нямах особен успех, на нея не и правеше никакво впечатление. Втория опит бе на година и 4 месеца. Разбираше отлично какво трябва да прави, но месец и нещо беше открит бойкот. И вече накрая на силите си от пране, преобуване и прибърсване на подове, реших ,че ще се отказвам и връщам памперса. И тогава се случи чудото. Отказа памперса и отведнъж спря с напикаването, буквално за ден. След това тръгна на ясла и е имало еднократни случаи да се е изпускала. Така че важно е и детето да е готово за промяната.

За усещанията, леко мърдане или побутване усещам от време навреме ниско долу. Не е всеки ден и определено е много много лекичко, спрямо това,което предстои.

Засега се очертава бебето отново да е госпожица и се надявам да се потвърди на втората ФМ в края на месеца..

Храненето...храненето е мъка все още.Хем ми се яде, хем ми се гади и няма угода. А за килограмите и аз не знам какво да кажа.Толкова е различно.С предната бременност ми ставаше лошо от храната до 6 месец.Забременях 57, а в средата на 6-ти - 55. И след това скорострелно за 3-4 месеца + 16кг . Сега съм +3 и въобще не знам какво да очаквам до края

Бяхте коментирали по-назад за кърменето и дохранването. Имайте едно наум че поне едно шише може да е от полза, дори да сте само на кърма. Аз кърмих 5 месеца, но бях с хиперлактация, която така и не успях да регулирам. И помпата и резервно шише ме спасяваха, тъй като не исках да замразявам оставащата кърма, а я използвах за следващото хранене или когато сме навън. Това и с идеята, че ще оставям повече време между кърменията и ще се регулират нещата , но уви. В тази връзка имайте предвид и подплънките още в родилното. Че и кърмата може да дойде в пълна сила макар и на 2,3  ден след раждане

За повивалниците - повиваш както на повивалник, така и на леглото. Както дойде, и е по-удобно към момента. Докато е по-малко бебето и не шава повивалникът е супер. После на мен ми беше по-сложно и затова не го използвах много.

За количките - имах Cam Combi Family 3in 1. Ползвах я аз около година и малко. После я дадох на приятелка и тя я ползва още около две и бяхме доволни. Още е жива, но след 2 деца, вече позахабена. Така, че и за Cam +1, даже с две ръце

Извинявам се за дългото писание, но нямам възможност да пиша толкова често , колкото би ми се искало

# 415
  • Варна
Днес бяхме на плаж, на Албена ходихме и се записах вече с първа баня Grinning Имаше вълнение и влизах само на плиткото, но се понамокрих все пак и хванах и малко тен на раменете и гърба даже.Хем бях под чадър, а и не сме стояли много.Обаче много добре ми се отрази.Морето винаги ме зарежда много положително.

Утре ще ходя при акушерката и се надявам да ми пусне доплера да чуя пулса на бебо.

Пробиотик и аз мисля да си взема.При мен често корема ми е разстроен.Ходя по 1 път на ден, но все едно е поразстроен стомаха.Не знам що така и затова ще си взема пробиотик.Аз харесвам Лактофлор Био + и съм го пила и преди.Вероятно става и за бременни, то се води хр. добавка.Утре мисля да питам за него.А и в летния сезон е хубаво да се пият пробиотици, заради върлуващите коремни вируси.

# 416
  • На север
Да се разпиша и аз днес след разходка в Несебър. Обичам го този град! Днес бях на ФМ и всичко е наред. Близо 45 Мин ме гледа с ехограф. Каза че плацентата е предна. Веднага видя пола и беше сигурна. Написа го на листче и го запечата в плик, който дадах в сладкарницата. Момичето го отвори, записа си какъв е крема за тортата и го запечата пак. В мен се борят любопитството и ината Simple Smile А те и двете са ми доста силни. Но май ината ще наделее и няма да погледна в плика. Ще чакам до сряда, когато ще заснемем момента на разрязването на тортата.
Утре сме на басейн. Хотелът е 5 звезди и ще видим дали ще се престраша да вляза във водата.
Относно храненето аз се храня по два пъти някъде. Като ям към 11 после съм гладна чак към 19,20 часа. Винаги имам протеин или месо или сирене. Не съм забелязала повече апетит да имам, но от малко се наяждам. По принцип ако сме на ресторант поръчвам салата плюс нещо още и на салатата вече ми е тежко. После съм с огромен и твърд като камък корем все едно съм яла кой знае какво, а не съм. Напоследък хапвам по малко протеинов хляб на закуска и малко картоф или ориз с месото и кръвната захар ми е ок.

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 00:22 от Woman in red

# 417
  • Варна
woman in red Много сладко! Да споделиш после снимки:)))
Имах голямо желание да направя точно за РД тази изненада на ММ, но неочаквано доктора ми се обърна към него на последния преглед и му заяви “ Толкова красива дъщеря си направил първия път, че Бог ще те дари с още една” и изненадата ми пропадна 😆... а той и сега искаше пак дъщеричка и щеше да е хубава изненада, нооо... 😆 последния процент изненада ще е, ако тази седмица промени пола, защото РД му е след няколко дни.. 😆😆😆

# 418
  • София
Shine88 благодарна съм за отзивите за CAM, от два месеца разпитвам за доволни мами от тях.. и нашата ще е CAM Simple Smile
Аз в момента пия също БиоГая, след като Ентерола грам не ми помогна.. сега сякаш е мааалко по-добре.. ако не помогне мисля да пробвам на Кики сашетата - Био баланс.. Вчера пробвах да ям нещо различно от сухарите... е пак тичах до кенефа няколко пъти ама поне спах сита тая нощ и не съм ставала от глад Simple Smile и днес ще пробвам да ям същото.. направо имам чувството, че няма да го преборя този разстроен стомах скоро..
Това с тортата е толкова сладко! Наистина качи снимки после, изглежда много забавна изненада!
Мале момичета как ви завиждам за морето! Ние тази година е повече от ясно, че ще пропуснем с тези контракции... направо ми се реве, ама няма как.. Поне се надявам по време на отпуската на мъжа ми да идем за малко при наще в Козлодуй, че там си имаме басейн и поне него мога да използвам малко.. А във фейса всичките ми приятели постват снимки от плажа.. Disappointed Relieved
Аз вчера нещо търсех из нас и си намерих кутията от моминското и се оказа, че момичетата са ми подарили сини обувки за бебе... е явно са познали Grinning

# 419
Деси, а на теб защо ти се разстрои така стомаха? От магнезия ли или нямаш идея 🙄
Аз пробиотиците си ги уважавам много, преди бременността си пиех на няколко месеца и наистина ми се отразяват добре. Четох, че през бременността било хубаво да се пият, защото това се отразявало много добре и на бебето и след като се роди,беше нещо свързано с коликите май. Но доколко е вярно, нямам идея.

Общи условия

Активация на акаунт