Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 36 055
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Янна, няма от какво да те е срам. Моята дъщеря също е с памперс. На 2 е. Тук никой не маха пелени преди детето да е напълно готово, направо е почти забранено преди 2 години. Аз скоро ще го махам, защото има уж някакви сигнали, но в момента ми е невъзможно да се занимавам с това.

# 391
Аз си хапвам разнообразно като всеки ден по едно кисело мляко, яйца или месо поне на едното хранене, вечер по често огромна салата за да не ми става прекалено тежко, но след час два пак съм зверски гладна. Това не ми пречи понеже имам много килограми (поне 5-6) които мога да кача и да не са излишни

# 392
  • Варна
Всяко дете различно е готово кога да се маха памперса.Няма от какво да ви е срам.При нас стана бързо, но така се случи, аз започнах рано да пробвам и тя просто си показа, че е готова.Нощем още на годинка стискаше.Но пък на приятелката ми бяха почти на 3г., децата когато успяха да махнат памперса.Това са индивидуални неща, също като говоренето, прохождането и т.н..

За глада, аз нямам.Но също мисля, че трябва да наблягате на протеините, те засищат добре.

Моето бебче не рита много често, даже понякога не съм сигурна усещам ли го.Утре съм при акушерката и ще ми пусне само доплер, та поне ще чуя пулса и ще се успокоя.
Днес смятам да направя първи плаж, не знам дали ще влизам във водата.Ако е студена или има вълни няма да вляза.

# 393
Аз сутринта бях на плаж за 1 час и беше много приятно. Мисля сутрин да си го направя като ритуал 😁 Догодина, живот и здраве, няма така спокойно и необезпокоявано да се опъвам на плажа 😀
Аз още не усещам нищо. 17с2д съм и мисля, че ми е рано. Понякога като си сложа ръката на корема и усещам като лека побутване,или бълбукане, но едва ли е бебето.

# 394
  • София
И аз започвам 19 седмица и нищо не усещам освен това бълбукане от време на време.

# 395
Първото го усетих май по това време 19-20г.с, но подозирам, при по- рано съм го усещала, просто не съм знаела. Сега още 15-16г.с го разпознах, а вече в 19 го виждам как надига корема, този път съм и със задна плацента, та е още по-ясно.

Това за плодовете е абсолютно вярно. И избягвайте да ги ядете вечер и изобщо след 6-7ч. защото ферментират, дразнят стомаха, образуват газове и т.н. Най-добре като следобедна закуска или преди обяд, преди основно ядене.

# 396
Мале скоро стигаме средата Simple Smile И аз от днес съм в 19 г.с., утре съм на преглед, вече нямам грам търпение Simple Smile

# 397
  • София
Аз в началото бях със задна плацента, няколко пъти ми казаха - задна.. сега на последния преглед са ми написали предна ниска?! Възможно ли е да се мести?!? Или са объркали, другата седмица на феталната ще разбера със сигурност.. Имам питане, на 19 съм на фетална при докторката, която ме следи.. на 21 обаче съм на преглед при Сигридов и ми обясниха, че и неговия преглед е като фетална. Много искам да ми каже и неговото мнение за тия контракции и медикаментите, които са ми изписани, обаче се притеснявам, че през 2 дни ще ме гледат на ултразвук.. Според вас вредно ли е?

# 398
Аз в началото бях със задна плацента, няколко пъти ми казаха - задна.. сега на последния преглед са ми написали предна ниска?! Възможно ли е да се мести?!? Или са объркали, другата седмица на феталната ще разбера със сигурност.. Имам питане, на 19 съм на фетална при докторката, която ме следи.. на 21 обаче съм на преглед при Сигридов и ми обясниха, че и неговия преглед е като фетална. Много искам да ми каже и неговото мнение за тия контракции и медикаментите, които са ми изписани, обаче се притеснявам, че през 2 дни ще ме гледат на ултразвук.. Според вас вредно ли е?

И аз по стечение на обстоятелствата ще имам две фетални в два поредни дни. Не мисля, че е вредно.

# 399
Аз три за 5 дни. Споко, вредите са сигурно пренебрежими, ако изобщо ги има. Ако плацентата ти е предна, не може да стане задна и обратно. Може с растежа на матката да се измести малко и както беше при мен от предна маргиналис да стане предна ниска, нещо като 3см. Най-вероятно не са видели добре.  

# 400
И на мен ми е интересно на ФМ да ми кажат каква ми е плацентата, защото на първия скрининг беше задна висока, след 3 седмици беше задна ниска, а моето АГ от ЖК преди седмица, каза че е предна 🙄

# 401
  • София
Много ме успокоихте момичета, моята докторка по ЗК на всеки преглед ми набива в главата, че е МНОГО вредно и заради нея сега ходя със свито сърце всеки път. Направо така съм и набрала, че утре като ходя за болничен току виж я набия с тия хормони Grinning добре, че ММ ще е с мен да ме уравновесява..

# 402
На мен само един път казаха предна , на следващия преглед ще питам дали е долна или горна .
Въпреки че при първа бременност бебето се усеща най - често около 20 седмица , днес бях си сложила ръката на корема и усетих побутване малко над яйчника , до сега там куркане никога не съм имала така че може и да е бебо 🙂

Тази седмица летя за България , стискайте палци всичко да е наред , че тези дни с тези болки малко се притесних.

# 403
И аз съм 17+3 и нищо не усещам, но ме успокоихте бях решила, че нещо не е наред. При мен до сега винаги ми пишат плацента по задна маточна стена, но никога не отбелязват ниска ли е висоока ли е. След информцията за плацентата пише и 0 степен на зрялост, което не знам какво е и не мога да открия информация. Аз съм на ФМ чак на 12 юли, което ще ми е края на 21седмица.

# 404
Pipinka, миналата седмица питах моето АГ кога да очаквам да усетя нещо. Каза, че при първескини към 20с. било нормално, но можело и от 18 - 19с. да почне. А за зрялост на плацентата, онзи ден попаднах на такава тема. Доколкото си спомням са 3 степени, като в 9 месец при повечето бременни е 2 степен. Така че 0 сега сигурно си е ок.

Общи условия

Активация на акаунт