СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 182 294
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 800
  • София
И аз от тази гледна точка мисля, че едно дете с бал 300- 350 е по-добре да се нареди сред горе-долу равни, а не да се бута в десетката.

# 1 801
  • Sofia
Аз не помня някога да сме обсъждали кой с какъв бал е влязъл. Аз бях с най-нисък, но нито съм издънката на випуска, нито някой някога го е намеквал. Simple Smile

# 1 802
  • София
И аз от тази гледна точка мисля, че едно дете с бал 300- 350 е по-добре да се нареди сред горе-долу равни, а не да се бута в десетката.

Това ще е така, ако приемем, че НВО /ЕйчБиО-то Joy/ е перфектен измерител на интелектуален потенциал, а според мен не е.

# 1 803
оффф

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 06:43 от alex-love-mohito

# 1 804
Понеже аз започнах темата за квотите. Просто ми е тъпо. Аз съм виновна. Детето ми учеше в Италия до 3 клас. Върнахме се. И аз не съобразих, че тя е тръгнала на училище на 5. Тя тази година е на 12 едва навършени и се съзтезаваше с 14 годишните. И пак има бал 412. И ми е мъчно. Защото, писах на министерството да повтори клас, за да се изравни и ми отговориха, че: "държавата е платила тя да завърши 6 клас и тя го завършва с отличен 6, няма повод да повтори"...Много ми е мъчно, че дете на 12 го хвърлих в този ад сега и пак с успех над 5.50 не стига. Затова ми е кофти. Адски. Аз просто не трябваше да я записвам на училище, аз трябваше да я държа една година у нас, а не да ми признават класа. Страшно виновна се чувствам. Затова се хванах за квотите. Търся си прошка някаква. И съм на дъното в момента, повярвайте ми. Не, че квотите са ми виновни, аз съм виновна. Аз исках да ми признаят класовете, а после се усетих, че не бива и беше късно. Оплаках ви се, олекна ми. Това е.

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 07:42 от alex-love-mohito

# 1 805
  • София
Понеже аз започнах темата за квотите. Просто ми е тъпо. Аз съм виновна. Детето ми учеше в Италия до 3 клас. Върнахме се. И аз не съобразих, че тя е тръгнала на училище на 5. Тя тази година е на 12 едва навършени и се съзтезавше с 14 годишните. И пак има бал 412. И ми е мъчно. Защото, писах на министерството да повтори клас, за да се изравни и ми отговориха, че "държавата е платила тя да завърши 6 клас и тя го завършва с отличен 6, няма повод да повтори"...Много ми е мъчно, че дете на 12 го хвърлих в този ад сега и пак с успех над 5.50 не стига. Затова ми е кофти. Адски. Аз просто не трябваше да я записвам на училище, аз трябваше да я държа една година у нас, а не да ми признават класа. Страшно виновна се чувствам. Затова се хванах за квотите. Търся си прошка някаква. И съм на дъното в момента, повярвайте ми. Не, че квотите са ми виновни, аз съм виновна. Това е.
Аз имах съученичка, започнала от 5, беше 2 години по-малка от мен и отличничка, не пречеше по никакъв начин възрастта.
412 бал си е много добър резултат, браво. Изчакайте класиранията и тогава вижте.
Опитайте в Италианския лицей също, сигурно говори италиански дъщеря ви. Те имат квоти за техните си ученици, но поговорете си с някой от училището. Само хрумка. Успех желая!

# 1 806
  • София
Леката корекция, отчитаща разликата в бройката на децата миналата и тази година, която леко сваля бала за прием при по-малко желаните паралелки, вече е факт.

Актуализираната EXCEL-ска таблица 2017_vs_2018.xlsx е на същото място.

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 08:27 от Uprising

# 1 807
412 е страхотен резултат. Не вярвам да останете без училище. Важното е да попадне в хубав клас, да ходи на училище с желание. Което и да е то все пак обучението е по утвърден план на МОН 😂
Системата не е идеална и никога няма да бъде, но и в живота не винаги всичко е честно.

Моята през изминалата година не съм я натоварвала повече от обикновеното. Показа един много добър резултат, който е реален. Ако я бях записала на уроци и школи щеше да надскочи себе си. Да попадне на място, на което трябва да поддържа това темпо и през следващите 5 години. Не смятам, че е необходимо.
Обяснила съм, защо според мен е необходимо добро образование и какво то би ти дало, но решението дали и къде точно иска да учи в по-голямата част си е нейно.
Но живота е толкова шарен и непредсказуем, че само се моля децата да са живи и здрави, и да имат много късмет 😀

# 1 808
  • София

Мента говореше за друго все пак, а именно за минимална или даже никаква разлика в бала, а не за такава от 150 точки. Макар че както е отбелязала назад Санака, парашутисти със сравнително ниски балове не е рядкост да се справят по-добре в процеса на обучение  от редовно приетите.  Да не ми сложи сега някой думи в устата, че подкрепям парашутизма като постседмокалсен спорт, ползвам го само като пример, с който да илюстрирам тезата, че няма гаранция къде човек ще се чувства и развива по-добре.
А и изначално примерът на Мента  с НЕГ и 73-то е неточен, защото ако последното прието момче в НЕГ миналата година  на 1 класиране е било с бал  450 и условно приемем, че някой би го смятал за лузър, това същото момче , ако беше отишло в 73-то, нямаше да е първото и нямаше  никой да му казва "Уау, какъв бал" . Справката показва, че балът на първия приет там младеж е бил 465. А и по мои наблюдения, балът, ако въобще се коментира - това става в първите опознавателни дни, докато децата все още нямат кой знае какви общи теми за разговор освен "От кое училище идваш и с какъв бал те приеха?".

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 08:42 от пенсионирана русалка

# 1 809
412 е страхотен резултат. Не вярвам да останете без училище. Важното е да попадне в хубав клас, да ходи на училище с желание. Което и да е то все пак обучението е по утвърден план на МОН 😂
Системата не е идеална и никога няма да бъде, но и в живота не винаги всичко е честно.

Моята през изминалата година не съм я натоварвала повече от обикновеното. Показа един много добър резултат, който е реален. Ако я бях записала на уроци и школи щеше да надскочи себе си. Да попадне на място, на което трябва да поддържа това темпо и през следващите 5 години. Не смятам, че е необходимо.
Обяснила съм, защо според мен е необходимо добро образование и какво то би ти дало, но решението дали и къде точно иска да учи в по-голямата част си е нейно.
Но живота е толкова шарен и непредсказуем, че само се моля децата да са живи и здрави, и да имат много късмет 😀
Вашето мнение ми дава кураж - не е важно, аз какво мисля, права сте,в крайна сметка по-важното е да си следват пътя. И той да е техният път. Истината е, че аз "рева" за ФЕГ, дъщеря ми не го отразява въобще. Сякаш не осъзнава дори какво се случва, само иска да свърши.  А аз съм с ФЕГ, макар и не в София и явно проектирам моите желания, а е възможно да бъркам.

# 1 810

Мента говореше за друго все пак, а именно за минимална или даже никаква разлика в бала, а не за такава от 150 точки. Макар че както е отбелязала назад Санака, парашутисти  със сравнително ниски балове не е рядкост да се справят по-добре в процеса на обучение  от редовно приетите.  Да не ми сложи сега някой думи в устата, че подкрепям парашутизма като постседмокалсен спорт, ползвам го само като пример, с който да илюстрирам тезата, че няма гаранция къде човек ще се чувства и развива по-добре.
А и изначално примерът на Мента  с НЕГ и 73-то е неточен, защото ако последното прието момче в НЕГ миналата година  на 1 класиране е било с бал  450 и условно приеме , че някой би го смятал за лузър, това същото момче , ако беше отишло в 73-то, нямаше да е първото, за което пак съвсем условно някой да казва "Уау, какъв бал" . Справката покава, че балът на първия приет там младеж е бил 465.

Това исках да кажа. Да се конкурираш с 465, в 73-то, е по-добре, отколкото с 485 в 1 НЕГ. В първото ще е начело, във второто, на опашката.

# 1 811
  • София
Леката корекция, отчитаща разликата в бройката на децата миналата и тази година, която леко сваля бала за прием при по-малко желаните паралелки, вече е факт.

Така вече по-ми харесва. Отразява не само спада на бала при по-малко желаните, но и при най-желаните. Това идва от факта, че конкуренцията при отличниците е по-малка тази година.

# 1 812

Толкова ще се радвам, ако прогнозата Ви е вярна! Поне за 2 Английска се класираме!

# 1 813
  • София
...
Това исках да кажа. Да се конкурираш с 465, в 73-то, е по-добре, отколкото с 485 в 1 НЕГ. В първото ще е начело, във второто, на опашката.

Не съм съгласен. Това, че едно дете е изкарало на НВО с примерно 20 точки по-малко, което е реално 10-тина точки сумарно по БЕЛ и МАТ, а това може, особенно по БЕЛ, да е зависило изцяло от строготта на проверяващия или личната му нагласа, а по математика от това, че е направило технически грешки от притеснение, изобщо не значи, че няма да е много по-напред в оценки и справяне с материала. Особенно за езиковите при усвояване на езика НВО-то не е определящо.

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 08:56 от Uprising

# 1 814
  • София
.. И Виолета, или Вероника беше...  Joy

За тях се сетих и аз! Innocent

kopche, ако не е тайна, твоето седмокласниче в кое училище учи?
55 СОУ, към Сдружение Шилер. Успешно взе и сертификат Б1 тази година!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт