Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 8

 • 54 744
 • 749
 •   1
Отговори
 • в 1001-та нощ
 • Мнения: 16 465
Добре дошли в осмата тема, в която споделяме любими мисли и цитати, които ни вдъхновяват и мотивират да бъдем по-добри и успешни!Темите до момента: 1, 2, 3,4, 5, 6, 7

# 1
 • Мнения: 8
„Няма по-хубави приказки от тези, които животът създава”
Ханс Кристиан Андресен

# 2
 • Мнения: 25 128
Човекът е същество хитро и умно, макар че през живота си повече хитрува, отколкото да усъвършенства ума си.

Радичков

# 3
 • София
 • Мнения: 11 128
Падне ли ви пердето пред очите, внимавайте да не ви се стовари и корниза върху главата.

# 4
 • Мнения: 9 152
"Всеки човек желае да получи знание, но какво значи това знание без страха Божий... Колкото по-голямо и колкото по-хубаво е твоето познание, толкова по-строго ще бъдеш съден, ако с ръста на твоето познание не израства и твоето благочестие".
Тома Кемпийски

# 5
 • София
 • Мнения: 11 128
Постоянните контакти с хората правят човека нервен, но самотата го прави луд.

# 6
 • Мнения: 4 060
"Истинският приятел идва при тебе, когато всички други бягат."

Неизвестен автор

# 7
 • София
 • Мнения: 11 128
Коефициентът на щастието е обратнопропорционален на достойнството.

Козма Прутков

# 8
 • София
 • Мнения: 1 042
"Най-болезненото нещо е да загубиш себе си в процеса да обичаш някой твърде много."

Ърнест Хемингуей

# 9
 • Мнения: 2
Годините не правят човека по-мъдър, а по стар.

# 10
 • Мнения: 7 350
Човек е онова, което мисли за себе си.

Антон Павлович Чехов

# 11
 • София
 • Мнения: 11 128
Ако нямаше лоши хора, нямаше да има добри адвокати.

Чарлз Дикенс

# 12
 • София
 • Мнения: 1 042
Пътешественик и художник, Светлана Казина се мести да живее в планината Алтай преди около 20 години, в малка къща без течаща вода и често без ток. Тя обича живота и го живее с удоволствие. С помощта на камерата си всеки ден изучава света и се изненадва от разнообразието му.
„В природата има всичко необходимо, за да бъдем щастливи“, казва Светлана. Но въпреки това смята, че начинът ни на живот не трябва да бъде здравословен, а щастлив.
Болестите не идват от факта, че околната среда е лоша, водата е мръсна, храната е пластмасова, а ние се движим малко.
Болестите не се интересуват дали си в град или в село. Повярвайте ми, човешкото тяло е идеалната машина за приспособяване към всякакви условия и храна. Ето, ние, селяните, не можем да ядем вашата прахообразна храна, да пием водата ви и да дишаме градския въздух. Но не защото всичко това е мръсно. А защото е различно. Несвойствено за нашето тяло.
А вие, като дойдете на село, с извинение, се подрисквате от нашата речна вода, от кравето мляко, от агнешкото и всичко останало, а от височините тук главите ви се пръскат като дини.
Но това не значи, че едното място е по-лошо от другото. Просто мястото, което обитаваме, е различно. Ние сме адаптирани тук, а вие – там. В горите, по селата, в планините боледуват също толкова, колкото и в града, така че спокойно! И в градовете има дълголетници.
Дълголетник не означава, че някой ще живее 100 години и ще умре здрав. Ако човек живее в хармония с природата, ако се моли, медитира, храни се с покълнала зърна пшеница, ходи облечен като Исус или като богинята Кали и дарява доходите си на домове за сираци, не означава, че ще живее 100 години и ще умре здрав.
Какво те кара да мислиш, че ако живееш на плажа в поза лотос, няма да се разболееш? Ако знаехте колко приятели съм погребала, които водиха изключително здравословен начин на живот! Сред тях са спортисти, лекари, лечители и хора, които работеха върху своя духовен растеж денонощно. Непушачи, трезвеници, смирени, но умираха от рак.
Никога няма да разберете защо идва болестта. Престанете да се притеснявате от понятията „не трябва“, „диета“ и „грях“. Това не удължава живота. Защото болестта не е в тялото, болестта е в главата!
Затова просто живейте с удоволствие! Правете всичко за удоволствие.
Научете се най-накрая да ядете това, което ви харесва, а не това, което е полезно. Просто яжте, а не преживяйте!
Не можете да спрете да пушите? Недейте! Но не пушете с угризение на съвестта, а с удоволствие. Въобще не е нужно да спирате да пушите. Нужно е да не искате да пушите. Забраната винаги работи наобратно.
Захвърлете омразната си работа или се научете да извличате удоволствие от това, което правите, каквото и да е то.
Не се лъжете от призивите на модата, времето, интернет и т.н. Не поставяйте себе си в подчинение на чуждите и фалшивите образи на високо духовните водачи. Не бъдете последователи на снимките с третото око, ин-янките и мандалите. Накъдето и да погледнеш, списъкът с афоризми на далайлами, гурута, старейшини, внезапно помъдрели актьори и никога не съществували мъдреци, става все по-голям. Гледам ги и се питам: как изобщо се озовах тук, сред толкова високо духовни хора?
Кълна се, понякога ми се повръща от такива „високо духовни“ личности, зад които в действителност седят обикновените хора, като всички нас с акне, кариеси, киселини в стомаха, досадни съседи и роднини, нещастна любов и т.н. Бъдете такива, каквито сте! Бъдете себе си!
Направи това, което искаше и мечтаеше да правиш още от детството си. Научи се да свириш на китара, пиано, отиди на курс по планински ски, акварел, мозайка, глина и др. Няма хора, на които да им липсва творчески потенциал, казвам ви това като художник. Не мечтайте за мотор, а си го купете! Не спестявайте мечтите, те умират и гният в задните улички на мозъка ви!
Винаги си мечтал да отидеш в планината, но вместо това по цял ден висиш в офиса? Отиди в планината!
Живееш в планините, но искаш да работиш в офис? Отиди в града! Всичко е в твоите ръце!
Харесвате уединението? Уединявайте се с удоволствие. Страх те е от самотата? Отиди при хората.
Намерете радост и удоволствие във всичко. Дори и в това, в което, на пръв поглед, не може да има.
И най-важното: начинът на живот не трябва да бъде здравословен, а щастлив!
Като цяло ще ви разкрия най-важната тайна на живота и самия смисъл на живота: такъв няма!
Има просто Живот. Сутрин, следобед, вечер, нощ и отново сутрин. Има планета, хора, флора и фауна. През седмицата и през празниците. Щастие и нещастие. И има смърт. И идва във всеки един момент, във всяка възраст. Имате ли време да живеете според мечтите на другите хора, наложените идеи и социалните норми?
Живейте с удоволствие и не търсете причините за болестите и смъртта сред роднини и известни личности. Това не можем да разберем. Но животът е даден. И трябва да живеем в Радост. Не тревожете другите. Помагайте им!
Е, ако искате да търсите смисъла на живота, тогава помислете, че е в това – да живеете в радост. Всичко това не означава, че е лошо да бъдеш търсещ, че е лошо да изследваш. Не, не е така. Ако го правиш с радост, то е за здраве.
Всички мои приятели, роднини и непознати, докато умираха, ми признаха: „Търсих нещо цял живот, нещо правех, тичах, бягах нанякъде, а най-важното е било под носа ми. Любимите хора. И всичко, което искам да направя с тях, вече няма да мога… „
Умолявам ви, не забравяйте, че щастието не е в селото или в града, не е в планините или в равнината, то е в главата ви! Живейте, както искате, и не сравнявайте щастието си с друг.
Никой няма да разбере вашето щастие. Ако нямаше оценка и сравнение на щастието, на религиите и на ценностите, нямаше да има и войни…

# 13
 • София
 • Мнения: 11 128
Жените обичат да вземат всичко присърце, но не си го слагат на сърцето.

# 14
 • Мнения: 333
"Лъгал те бил, мамил те бил! Какво ти дреме бе, жено?! Такива са мъжете, те дивото си гонят. А ти цял живот така смирено го обсебваше с доверие. Какво очакваше да стане? Загуби себе си да му угаждаш. Яденето му да не изстива, а ризите изпрани и изгладени по ръб. После кротко шиеш копчета, разкъсани от чужди маникюри. Девица и половина. Даже мрънкането ти е подредено. Очи имаше само за него, а неговите и да ги беше избола, пак встрани щяха да гледат. Ръкопляска ли ти някой? Получи ли награда? Мълчиш. Ами на истината как да отговориш?! Стоиш с наведена глава и си броиш сълзите дето капят в чая. И сега? Изброи ли ги вече, или да слагам нова вода на котлона? От мен да го знаеш, тоя чай не помага! Налей си едно вино и сваляй престилката, преди да съм те удушила с нея! Имаш хубави дрехи, облечи ги! Изпъквай бе, момиче! Стига си живяла в сянка и то на мъжки силует! Сложи малко цвят в живота си и двойно повече на устните си. Нищо че на червеното червило в шкафа, годността му е изтекла заедно със гордостта ти. Ами тоя нос? Не мисли, че ти е даден само за симетрия. Вирвай го нагоре и не спирай, докато врата не ти се схване! И с токчетата така ще постъпиш, кръв да ти тече от краката, няма да ги сваляш! И не за да се харесаш на поредния глупак, за себе си ще го направиш. Две болки не болят едновременно. По-добре да се разпадаш красиво отвън, отколкото опустошително отвътре! "

Общи условия

Активация на акаунт