СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 185 642
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 75
  • София, Младост 2
и да ви попитам, ние защо решихме, че днес ще излязат резултатите.

Ами... пожелателно мислене Simple Smile А и явно предните години не са чакали съвсем до крайния срок (и отделно дочух от някъде, че още към петък са били проверени всичките работи поне по математика - което е реалистично според мен).

Много се радвам, че има възможност онлайн да се подават заявленията - хич и не мисля да подавам по друг начин, щом може от вкъщи. Предвид че така се кандидатства и за ДГ, и за какво ли не - предполагам, че е достатъчно сигурно. Надявам се и да изпраща някакво потвърждение, че е успешно подаването?

Честито да е бебето Зорница - светлина да носи навсякъде и светъл да й е живота Simple Smile

# 76
  • София
Вихрогонче, честита племенница! Да е много здрава, умна и щастлива!
Повлече ти крак с добрите новини, очакваме да придължим с тях и след излизане на резултатите Sparkling Heart

# 77
  • София
Благодаря за новата тема и успех на всички деца! И аз исках да попитам - при записване трябва ли да е лично родител или може баба с оригиналите да запише детето? Благодаря предварително!
Frederika, в миналата тема обсъждахме въпроса по мое запитване:). Ние решихме да направим пълномощно за по-сигурно. И на заявлението сложете вашите подписи +този на детето.

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 11:33 от Skiorche

# 78
Аз имам следното питане: резултатите по БЕЛ и по математика ЗАЕДНО ли ще бъдат публикувани в сайта?
Да, заедно и за всички области едновременно. Затова е голямото чакане.

# 79
Ще чакам с вас, мами. Близко мое дете тръпне  в очакванен а резултати.

# 80
  • на вълнолома
Здравейте и от мен! 
Преди четири години тръпнех в очакване с голямото си момче, а днес с малкия и като за втори път съм по-спокойна Simple Smile.
Тогава благодарение на вас научих всичко за НВО, резултати, статистики, кандидатстване и т. н.  Почти всичко си е по-старому, с малки изключения- вече няма училища гнезда, нова точкова система и електронен прием.
Пожелавам на дечицата ви страхотни резултати

# 81
  • София
Балконът пак се напълни. Grinning

# 82
Говори се , че наистина в петък са приключили с проверяването и по математика , и по БЕЛ , но не знам...

# 83
Здравейте, ходих в една професионална гимназия и след разговор с преподавателите се оказа, че сега в професионалните паралелки учат съвсем малко специални часове и програмата е почти същата като в профилираните до 10 клас. След това децата завършват някакво образование, не знам как точно е формулирано в закона и  могат пак да избират училище.
Моля, по-запознатите с новия закон за образованието да се включат с повече информация относно новата  програма за гимназиите.

# 84
  • София
Най- много обичам информация от типа “една жена каза” Grinning Като нашата учителка, която е подшушнала на децата да очакват резултатите утре.
“А, дали е така....кой ще ни каже?” - цитат от песен. Wink

# 85
  • Варна
Честита бебка и от мен! Лелинството е прекрасно (казвам го от личен опит), а на малката бебка пожелавам много късмет в живота! И бързо възстановяване на мама.

# 86
Здравейте, ходих в една професионална гимназия и след разговор с преподавателите се оказа, че сега в професионалните паралелки учат съвсем малко специални часове и програмата е почти същата като в профилираните до 10 клас. След това децата завършват някакво образование, не знам как точно е формулирано в закона и  могат пак да избират училище.
В десети клас се завършва първи гимназиален етап. И досега всеки можеше да смени училището след десети клас при определени условия - наличие на свободни места в приемащото училище и полагане на приравнителни изпити, ако е необходимо. В това отношение няма промяна.
 За местата от допълнителния държавен план-прием след Х клас кандидатстват учениците, завършили първия гимназиален етап на средно образование от обединените училища. Приемането на тези ученици в XI клас се извършва въз основа на резултатите от националното външно оценяване от X клас. При наличие на достатъчно свободни места в училищата, осъществяващи обучение във втори гимназиален етап, може да не се утвърждава допълнителен държавен план-прием, а желаещите ученици кандидатстват за наличните свободни места.

# 87
  • Пловдив
Ех, че хубава новина. Честита радост в семейството, Вихрогонче. Дано от тук нататък все така да ни върви- на хубавини!

# 88
  • Варна
Здравейте и от мен! 
Преди четири години тръпнех в очакване с голямото си момче, а днес с малкия и като за втори път съм по-спокойна Simple Smile.
Тогава благодарение на вас научих всичко за НВО, резултати, статистики, кандидатстване и т. н.  Почти всичко си е по-старому, с малки изключения- вече няма училища гнезда, нова точкова система и електронен прием.
Пожелавам на дечицата ви страхотни резултати
Ето информация за Варна:
СУЕО "Ал.С. Пушкин" е училище-гнездо за прием на документи от училищата от община Долни чифлик;училищата от община Вълчи дол; ОУ "В. Априлов"' ОУ "П.Р. Славейков";ОУ "Ст. Караджа"' СУХНИ "К. Преславски"; ЧОУ "Малкият принц"; ОУ" Васил Друмев"; СУ "Г. Бенковски"; ОУ"Отец Паисий";СУ "Д.Дебелянов" + СУЕО"Ал.С. Пушкин"
Също електронен вариант освен от вкъщи - ученик с родител подават по електронен път в СУЕО "Ал. С. Пушкин"  на посочените два електронни портала, като за целта ще ИМ БЪДЕ осигурена необходимата техника (компютърна система с достъп до интернет, принтер, скенер)
Успех и спокойствие на всички!

# 89
  • sofia
Какво хубаво име .....Зорница, да е здрава и щастлива

Общи условия

Активация на акаунт