СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 258
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 900
И за шестокласните, които четат сега тук......
И школата и уроците не са панацея. Чета сега и реплики-след толкова труд-нищо.
.....Същото е и с математиката-формата предполага подготовка за решаване с бързина и решаване на конкретни типове задачи после, всичко е тренинг, който също не отделя математическия ум от останалите.

Hands Plus1Hands Plus1
Това и мнението на mtz са и моята философия. Разумна подготовка на начина на изпитване! И спокойствие.
Постигнахме го. В квартално набедено за лошо училище, където я преместих в 6. клас.
Сега може дори да се окаже, че имаме бал за навсякъде, така че подреждането тепърва ще го обмисляме.
Имах леки съмнения за детето, но то ме опровергава...
Пловдив, момиче, БЕЛ 86,5, МАТ 81,5....

Преди и сега:
От моето кандидатстване помня, че се искаше да усвоим отговора на литературен въпрос. И тогава ходехме на школи и пишехме теми. Цяла година имах проблеми с баба Илийца Wink и когато ми се падна на изпита едва успях да сътворя нещо. Влязох с оценката от МАТ. Резултатът беше, че не съм пипнала Вазов оттогава насам, въпреки 22-та тома в домашната библиотека (изключвам "Под игото").
Така че, колелото се върти по един и същи начин...

# 901
За статистиката - момиче София
БЕЛ - 75,5 точки
МАТ - 96,0 точки

По всичко личи, че  този резултат по БЕЛ  не ни помага и първото желание за момента остава мираж.
Така че тръпнем в очакване на статистиката за София.

Поздрави и много търпение желая на всички седмокласни мами!

# 902
Имам симпатия към "мързели" математици , та да дам непоискано мнение .
От всички мои наблюдения за децата и училищата в София ,
най много ми допада НПМГ .

# 903
Снощи правилно ли ми се причу в Референдум, че днес ще обявят статистиката?
Не, днес ще ни разкажат обобщени данни.

# 904
  • Sofia
За мен най-трудното тази година (и предната) беше да приема, че моето дете не е като мен. Математиката толкова да не ѝ върви, много ми е тъжно. Не ѝ е висок резултатът, но положи огромни усилия, изтърпя ме да я тормозя и сега ми се струва, че за нейните възможности този резултат е много добър. Преди няколко години я водих на юбилейния концерт на моята гимназия, да я надъхам за там, но нито балът ще ѝ стигне, нито има желание за там, а и обективно ако гледам, няма да си е на мястото в това училище. Със сегашните резултати и в едното от двете ѝ желания (което повече ми се нрави на мен и ми изглежда най-подходящо) също няма да влезе, но ще трябва и с това да се примиря. Надявам се само класът ѝ да е добър и да се чувства добре там, където ще отиде.

# 905
  • София
Моля ви, спрете да обсъждате НПМГ! Нищо не става от това училище Stuck Out Tongue Winking Eye
Не може ли към ЕГ да се насочите? Joy

# 906
Съжалявам за спама, обръщам се към Вихрогонче,
Скрит текст:
и аз да те помоля - не натоварвай детето с твоята тъга. Това, че математиката е останала "сумрачна зона" означава единствено, че пътят е друг, че талантите са други и е хубаво, че сте ги намерили и ги преследвате. Колко от математиците могат да рисуват? Какво би станало, ако за гимназиите се кандидатстваше с графика, например?
Отглеждам си дете с обучителни трудности (малката), гледам резултати и си мисля какво ще видя след 5 години на заветната страничка и как ще преглътна тъгата, а и съпоставката с батко й. Не че той е гений някакъв, но има разлилка в процентите положен труд и успеваемостта накрая. Ако той влагаше и половината на нейния труд, сега щях да споделя два резултата на 90т. Но мързелът надделява. А малката се труди и математиката не достига до нейното съзнание. И е тъжно да видиш четворка в бележника на третокласник и на всичкото отгоре да знаеш, че е подарена... но каквото-такова. Децата ще намерят пътя си, а ние имаме задължението да им кажем, че това, че не са вписват "в калъпа", че това, че са различни, не ги прави по-малко ценни от другите!
По време на целия про- и гиманзиален курс на брат ми съм му решавала задачите за математика. Обяснявала съм му по хиляди начини една и съща задача в продължение на дни. И ако сменях само едно число и за него ставаше нерешима. Недоумявах какво толкова не разбира. Но е факт. Завърши някак гимназия, следва в Музикалната академия, майсторски клас в Италия, сега е оперен певец, баритон, много успешена млада надежда. Работи в Софийска опера. И какво, като не можеше да решава задачи? Седим всички тези математици на столовете в операта и той ни просълзява!
Много успех желая на детето ти! Да споделиш после добрите новини  Sparkling Heart

Подкрепям теб и дъщеричката ти от цялото си сърце!
Желая ви много сили, вяра и надежда, че и за нея (и за баткото) всичко в живота ще се нареди!

Аз също имам художник, на който му е мъка математиката Simple Smile
Оцеляхме Simple Smile

# 907
  • София
Vasilena,
Скрит текст:
назад се въздържах, но тук няма да премълча. НЕГ, като всяко училище,  си има своите немалко негативи. И който от тази тема ме е питал на лични, за да не я разводняваме, съм ги споделяла (къси клечки, административни неуредици и т.н),  открито, но от позицията на човек с деца, минали и през големите класове, едно от тях вече и завършило. Не зная как така само на база престой в 8 клас при едната Стоева разбрахте за кого става и не става това училище и какви са всичките учители в него. Аз не се наемам да го кажа и след 8 години в ролята на родител там. А най-неприятното е, че обобщихте как синът  Ви е отишъл другаде, където се е родил и където имало нормални деца. Извинете ме, но децата в НЕГ с нищо не са по-различни от връстниците си другаде, че да бъдат определяни така. И последно, Стефка Стоева лично аз не я харесвам особено, но това не значи, че вярвам в казаното от Вас как само след затръшване на вратата е почнала да говори по тел. с  бъдещия парашутист, който ще  заеме мястото  на сина Ви. Учителите не са тези, които ще се свържат с връзкарчета и ще ги наредят.. Игричките в "елитните" гимназии са много по-високо от един редови учител по език, за който апропо, не съм чувала, да е станал зам.директор. Отделно вече не предава на 8 клас и няма да кара никого да зубри думи, което пък не е чак толкова изненадващо, в 8 клас на децата, започващи  с нов език, това им е една от задачите.

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 09:46 от пенсионирана русалка

# 908
  • София
Здравейте!
Минах два пъти сагата с матурите, обаче нали всяка година нещо се променя...
Искам да попитам нещо за една приятелка, която снощи успокоявах.
Детето има 50 точки по БЕЛ, и 20 по МАТ.
Има ли ограничения при кандидатстването(освен очевидната липса на достатъчно точки)?
Участват ли в балообразуването точките по МАТ, като се води двойка?

# 909
Сега сме по-объркани от всякога... Седмокласничката не знае кой път да поеме... Започна да се лута, дали ПМГ, дали ЕГ... И аз не знам накъде да я насоча... Вчера, докато очаквахме резултатите май ми беше по-лесно, неспокойно, но не и объркано...

# 910
  • София
Етия, 20 точки и по старата система не бяха 2, при която и да е скала. А сега съвсем, точките ще си участват в удвоен или утроен вид (според паралелката) в бала.

# 911
Още ли е там моята любимка ?!
Русалка , пак съм на същото мнение .
За мен да се "роди" едно дете е там където му дават крила учителите и където най добре може да покаже силата си.
Няма нужда от пререкания , не си падам по дълги спорове .Обран човек съм . Аз мисля по един начин , ти по друг . Важното е че при нас усещането и преценката да го преместим от там се оказаха прави ..и  времето го потвърди .
Ще ме караш да съжалявам, че се разписах тук . Винаги съм държала да съм далеч от масовата истерия с матурите

# 912
Почти разубедих дъщеря ми да ходим да гледаме работата. Познавам си я добре, по-вероятно е тя да греши. Наистина реши 1 модул само с 2 грешки вкъщи (уж по същия начин като на изпита Simple Smile), но там, притисната от времето, кой знае какво е омазала. Ще видим дали любопитството ѝ ще надделее Laughing
Нека се учат да изграждат своя собствена стратегия със справяне...
Това е основното и според мен.

Ние първо набелязахме желаните училища, видяхме, че балът е съвсем нормален, не са нужни баснословни точки и преценихме, че няма да се подлагаме на седмокласните страсти. Изкара една обикновена учебна година без никаква подготовка. Преди БЕЛ реши 1 модул от миналата година, а последните 2 уикенда - тестовете по математика от 2015/2016/2017-та. По математика определено можеше да покаже повече, решава задачите, но когато е под формата на състезание прави елементарни грешки, ако беше се готвила регулярно през годината щеше да ги изчисти. Но важното е, че стратегията се оказа правилна и балът ѝ стига (с 87 точки е над минималния бал от миналата година за това, което ѝ е 1-во желание).

Здравейте!
Минах два пъти сагата с матурите, обаче нали всяка година нещо се променя...
Искам да попитам нещо за една приятелка, която снощи успокоявах.
Има ли ограничения при кандидатстването(освен очевидната липса на достатъчно точки)?
Няма ограничения, точките участват, без значение какво означават като оценка.

# 913
Здравейте,

По план график децата трябва да получат служебна бележка с оценките от изпитите от 13,06 до 19,07 ?!?!
Въпросът ми е тази бележка къде трябва да се представи?

Родители "ветерани" ми казаха, че се представя на място в училището гнездо, при подаване на документите за участие в 1 класиране.
Ако обаче искам да кандидатстваме по електронен път, пак ли трябва да ходя до училището-гнездо само заради тази бележка?

Благодаря!

# 914
  • гр.Варна
Участва си с 20 точки. В различните гимназии тези точки могат да бъдат  и удвоени . Събрани с тези по БЕЛ и  от дипломата му ще има сбор, който ще му стигне за някоя гимназия. Нека разгледат списъка от миналата година.

Общи условия

Активация на акаунт