СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 282
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 975
  • Варна
Иначе гледаме резултатите на входната врата - най-разнообразни и не чак толкова отлични.
Има разлепени списъци по училищата ли? И навсякъде ли е задължително да го направят?

# 976
  • София
Скрит текст:

Това е за миналата година. Зеленото е позицията в общия кюп, розовото - сред девойките.
Скрит текст:
Много благодаря, рзгледах стъпките, но пак не разбрах, служебната бележка от училището какво се прави, ако се подава онлайн.
Пазите си я надлежно заедно със свидетелството за основно образование и евентуално медицинското до записването, когато ще са ви необходими.
Не гледам позиции, а минимален бал, позициите изобщо не съм ги и видяла  Mr. Green

И аз това гледам и си живеех спокойно. Дори казах на детето да се счита прието, ама това изместване с близо 100 позиции напред, което Дидева така немилостиво сподели, ще ми развали съня до 04.07.
[/spoiler]Ами, кандидатствайте в 91 НЕГ. Там от години позициите са сравнително постоянни. Simple Smile

Joy Така, така, то ако тази прогресия продължи, до 2 години Испанската ще задмине НЕГ по приемен бал! Joy

# 977
  • В светлината на слънцето
Благодаря ви за милите думи. Когато снощи (по-точно рано тази сутрин) написах това, мисълта ми бе не да търся съчувствие или оправдание за резултатите. Яд ме е на системата, която единствено в 7 клас не дава втори шанс. А може детето по една или друга причина да не се справи в този ден - нещо да се случи, да пропусне изпита или просто да не е в кондиция. То няма право на втори опит. Преди време дори го нищихме този въпрос тук. Сега, от позицията на добрите резултати на повечето, надали някой би се вълнувал толкова. Но според мен това е несправедливо и е проблем на системата.
А относно дъщеря ми - случило се е, ще трябва да открие смисъл и да върви напред. По математика тя имаше проблеми, очаквахме малко по-висок резултат, но явно толкова са й били силите. Но за Бел  се готвеше от 6 клас. Две години е била на курс, който да я тренира именно за този формат, и се е справяла отлично. Тоест - не е разчитала на таланта си. И не го е проявявала в НВО-то, а е спазвала всички изисквания (дори и кавичките на произведенията). Срязали са я на теза и преразказ, където тя винаги е била много силна. Това е личното й разочарование. Но каквото - такова. Беше много трудна и тежка година в много посоки, вкл. здравословни. Надявам се следващата да е по-усмихната.
Наистина се радвам много на всички деца, които са се справили и ще учат в желаното училище. Радвам се и на тези, които нямат толкова бойни резултати, но съм сигурна, че също ще попаднат на добро място, което да ги направи щастливи. В крайна сметка най-важното, което можем да си пожелаем, е децата ни да са здрави.

# 978
  • sofia
Когато решавате къде да кандидатстват децата, обмислете и факта, че в 12 клас на 2-ра матура ще имат право да избират да се явяват само от профилиращите предмети за съответната паралелка, а не както досега, по избор от някои предмет .

# 979
  • София
НСЧ,  би имало логика казаното от теб, ако децата разчитаха само на оценяването на преразказа в училище. Но те са ходили и на школи, и на пробни. На последните две места трудно някой чак така ще ги надцени, че да имат редовно над 30 точки. Детето на една от писалите ми три майки знам къде и при кого е ходило на БЕЛ и съм убедена, че учителката не е подарявала точки на преразказа. Колкото и в деня на изпита човек да се панира, слизане от  31-32-33 точки на резултат от доста под 20 е доста странно....

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 12:47 от пенсионирана русалка

# 980
Пловдив
Момиче - Бел - 73 , Математика - 87.5
Момче - Бел - 85.5 , Мотематика - 83.75
И двамата искат ОМГ Пловдив, но не знам дали ще им стигне балът
Успех на всички Simple Smile

Според миналогодишните балове ще им стигне. Успех!

# 981
  • Варна
НСЧ,  би имало логика казаното от теб, ако децата разчитаха само на оценяването на преразказа в училище. Но те са ходили и на школи, и на пробни. На последните две места трудно някой чак така ще ги надцени, че да имат редовно над 30 точки. Детето на една от писалите ми три майки знам къде и при кого е ходило на БЕЛ и съм убедена, че учителаката не е подарявала точки на преразказа. Колкото и в деня на изпита човек да се панира, слизане от  31-32-33 точки на резултат с доста под 20 е доста странно....

Моят син е в такова положение. Ходи на школа при госпожа, която минали години е била проверяваща и резултатите бяха около 30т. На три пробни също изкара над 30т. на преразказ и изведнъж бам -19т. Той по никакъв начин не може да си го обясни и утре ще ходим да си види работата, поне да разбере какви са грешките. Обратното на него - негов приятел, който през цялата година и в училище, и на школа прави преразказ за 17-19т., на изпита има 32т.

# 982
  • Бургас
Статистиката за Бургас
http://www.rioburgas.org/-v-.html

# 983
  • София
НСЧ,  би имало логика казаното от теб, ако децата разчитаха само на оценяването на преразказа в училище. Но те са ходили и на школи, и на пробни. На последните две места трудно някой чак така ще ги надцени, че да имат редовно над 30 точки. Детето на една от писалите ми три майки знам къде и при кого е ходило на БЕЛ и съм убедена, че учителката не е подарявала точки на преразказа. Колкото и в деня на изпита човек да се панира, слизане от  31-32-33 точки на резултат от доста под 20 е доста странно....

Абсолютно! И при дъщеря ми има сериозно разминаване по математика - 86т. при най-нисък резултат на пробните - 92т. Но сме съсвсем наясно защо - идиотски грешки на първи модул, но ясни и са си изцяло нейни. А 15 и повече точки надолу от обичайното в преразказа - наистина буди недоумение. Thinking Ако ще гледате работите, а вероятно ще го направите, споделете после какво се е случило.

# 984
  • тук-там
Статистика за Сф кога очакваме? Върти ми се, че мернах на 7.06 или бъркам?

# 985
  • В светлината на слънцето
И моята щерка е в подобна ситуация. Тя е имала и 35 от 35 точки неведнъж. При това на пробни се яви освен в нейната школа (Маре), в Междучасие и в Регалия. На този в Междучасие с безумния преразказ, от който всички пропищяха тя имаше 33 или 34, не помня точно. Ще я водя да си види работата, макар да знам, че нищо не може да промени. Но поне да видим какво толкова е объркала, че да падне толкова надолу. Много разчиташе с бел да компенсира по-слабото ниво по математика. А в момента са почти изравнени, което е вече смешно.

# 986
  • София, "Младост 3"
Дами, моля за коментар къде ще изнесат статистиката? Руо? Мерси много!

Според това БЕЛ е по-нисък от МАТ: https://news.bg/education/sedmoklasnitsite-s-po-visoki-rezultati … o-matematika.html

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 13:11 от catnadeen

# 987
  • София

Поради липса на статистика за София, направих едно бързо сравнение на бургаските статистики за 2018 и 2017г. спрямо резултата на дъщеря ми. През 2018г., преди нея има 47 деца. През 2017г. са били 117. Май ще се окаже, че добре съм го метнала този боб.Joy

# 988
И моята щерка е в подобна ситуация. Тя е имала и 35 от 35 точки неведнъж.

Отивай непременно! Нищо не се знае, може и техническа грешка да е, неправилно пренасяне на определените точки, човешко е да се греши и от проверителите!

# 989
  • Sofia
НСЧ, благодаря, харесва ми този начин на мислене! Малко завиждам, аз нещо не успявам да отпусна газта, а понякога ми пречи.

Моля като видите преразказите и тезите на децата, да споделите откъде идва тази резачка, защото и на мен ми е чудно.
Моето е с доста добър резултат на преразказа, но на тезата излиза, че има много малко точки. А беше казала, че там се е развихрила много. На мен ми е интересно да видя какво се е случило, тя не е проявявала желание, не знам и как бихме организирали ходенето за проверка на работата, така че сигурно ще пропуснем.

Общи условия

Активация на акаунт