СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 196
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 095
Някой друг, освен мен, писа ли на РУО - София мейл да публикуват статистиката?
моля за мейла, веднага ще пиша

rio_sofia_grad@mon.bg

Аз писах още вчера на rio_sofia_grad@mon.bg и на priemna@mon.bg.

# 1 096
Пловдив
"Две момичета от областта имат 100 точки на изпита по БЕЛ. На едното резултатът е присъден служебно, защото е лауреат от Национална олимпиада по предмета, то е от Образцовата математическа гимназия. Другото момиче е от СОУ "Св. Патриарх Евтимий" и е постигнало точките на изпита."

Скрит текст:
Тази година седмокласниците от Пловдивска област са се представили малко по-зле от предишния випуск по БЕЛ и по-добре от тях по математика. Средният брой точки от изпита по БЕЛ е 47.05, а по математика- 33.38 от максимални 100, предаде БГНЕС.

5 166 деца, завършили седми клас, се явиха тази година на националното външно оценяване по български език и литература в Пловдивска област, за другия изпит- по математика, явилите се ученици са 5 143. На практика от всички ученици в областта едва 250 не са кандидатствали, но и те могат да участват в класирането с бал от задължителните за дадено училище учебни предмети.

Резултатите от външното оценяване в Пловдивска област обобщи днес пред медиите Рангел Райчев, председател на Областната комисия по прием на ученици в 8 клас в неспециализирани училища с държавен план- прием.
 Две момичета от областта имат 100 точки на изпита по БЕЛ. На едното резултатът е присъден служебно, защото е лауреат от Национална олимпиада по предмета, то е от Образцовата математическа гимназия. Другото момиче е от СОУ "Св. Патриарх Евтимий" и е постигнало точките на изпита.
Петима ученици от ОМГ пък имат по 100 точки на изпита по математика- четири момичета и едно момче. Най- високият брой точки- 194, постигнат общо от двата изпита, както и следващите два кандидата със 192 точки пак са момичета. Изпитите по БЕЛ и математика се провеждат всеки с по два модула. Вторият модул се решава по желание, максималният брой точки за първия е 65. От всички 5166 деца, явили се на изпита по БЕЛ, 4 232 са избрали да работят и по втория модул. На изпита по математика съотношението е 3 899 от общо 4 232 деца.

28 седмокласници имат нула точки по БЕЛ, 24- по математика. Най-честата причина за провала е незнаенето на български език, посочи Рангел Райчев. Има деца, отбелязвали с Х всички възможни отговори в теста. Сред децата, които не са се явили, са освободените от този изпит деца със специални образователни потребности. Те са насочени вече от специална комисия към училища за следващото образователно ниво. Подаването на заявление за участие в първо класиране стартира от 20 юни и ще продължи до 26- ти. Документи се приемат в 22 центъра в областта. В Пловдив те са пет. Учениците могат да участват в три класирания.
https://www.actualno.com/education/interesni-rezultati-sled-nvo- … -news_678361.html

# 1 097
Служебно присъдените за НВО 100т от олимпиадите,  също ли са в тези статистики?

# 1 098
Прави сте може би (за статията), но като прочетеш нещо такова ти се иска да го споделиш. И аз сега се замислих, че няма още резултати Simple Smile

# 1 099
Служебните стотици са шест броя общо и са разхвърляни по различни градове.

# 1 100
16,00 ч ......

# 1 101
И обобщено
https://news.bg/education/geometrichnite-zadachi-spavat-sedmoklasnitsite.html

"Геометричните задачи спъват седмокласниците"
"Най-тревожно обаче е, че 10% от учениците не са пожелали да работят по последната задача по геометрия."

# 1 102
  • София
Аз искам да попитам нещо Дидева.
Ако в общата стстистика сме на n-to място, което е по-добро от миналогодишното съвсем незначително, но в статистиката по мат сме на доста по-предна позиция, това само по себе си, не увеличава ли шанса ни за НПМГ?

Егати въпроса, разчитам на интелекта и и тпва, че чете между редовете Blush

# 1 103
  • София
Да разбирам, че резултатите за 2018 са като 2017, тоест спад няма?

# 1 104

Въпроса е, включени ли са в тези справки за съответното РУО?

Не.
В групата точки, които мен ме интересува, спада през 2018 е голям на база данните от Варна (5:1) и Бургас (4:1).

# 1 105

Естествено.
Толкова ли е важно?

# 1 106

Естествено.
Толкова ли е важно?
Защо да не е важно? Наречете го любопитство или просто въпрос като всички останали, които се дискутират дни наред вече.

# 1 107
Като гледам статистиката, мислителите на 2-ри модул са се престарали тази година.
Привет! Мога ли да помоля при сондиране на мнения - какви отзиви имате за банково дело и финанси, за Джон Атанасов и телекомуникации в Студенски (не вкл Попов защото от Младост до Овча купел би ходил само заради ТУЕС). Освен това за строителния сравнен с предходните.
И какво мислите ако детето явно не иска езикова, но няма идея какво друго иска - дали е добре заради реномето на френска или друга езикова да бъде стимулирано да ги избере все пак?
"Джон Атанасов" не съм проучвала, защото моето дете е много далеч от специалностите там, но ако детето има интереси в тази област мисля, че е добър избор. Балът за някои специалности не е никак нисък, което според мен е добър знак.
Банково дело в НТБГ ли? От изброените това бих избрала аз, дава добра основа и е универсално. За съжаление дъщеря ми
СГСАГ - като цяло чувам добри отзиви, едното желание на дъщеря ми е точно там. Според мен също има хляб.
При вашите точки бих избрала НТБГ.

За езикова - не бих натискала. Но отговарям чисто емоционално, защото мен като дете ме караха да кандидатствам там. Не ме влече такъв тип обучение и не бих се чувствала добре в такава гимназия. Но вие си познавате детето, така че преценете според него Simple Smile

# 1 108
  • София

Аз го разбирам така:
- за топ гимназиите, баловете ще паднат, защото отличните оценки /над 5,50 са по-малко/
- за гимназиите, в които се влиза с оценки между добър и мн. добър - може и да няма голямо движение в бала, тъй като според информацията, оценките "добър" и "мн. добър" са повече тази година. Но не става съсвсем ясно, дали се има предвид оценките само на първи модул или на двата общо.

# 1 109
  • София
Дано си права, Sanaka!

Общи условия

Активация на акаунт