Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са крайните срокове за подаване на заявление за участие в първо класиране?
Кога ще бъдат обявени резултатите от първо класиране?
Как се класират учениците в училище?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са крайните срокове за подаване на заявление за участие в първо класиране?
-
Кога ще бъдат обявени резултатите от първо класиране?
-
Как се класират учениците в училище?
-
Какво представлява третото класиране?
-
Какви са крайните срокове за представяне на проверените изпитни работи?
Изобщо не исках да ходя, защото подозирах, че ще се ядосам. За моя изненада, не се ядосах. Проверявахме с един много симпатичен млад учител /то първо това ме умилостиви, де
/. Точката е отнета на тезата за някаква неуместно използвана дума /не помня коя, че се бях разсеяла.../. Нищо чудно, тя 6т. на теза никога не е имала, че и 5 май не е. Не й се отдават клишетата и това си е! Когато поисках да погледна 17-ти въпрос, той веднага каза: "Тук сме се разбрали с колегите, да не отнемаме точка, независимо дали има или не запетая преди и, защото трябва да има, но не е в ключа, а и това са тънкости, които не можем да очакваме от децата да знаят." Премълчах си, че и аз не ги знам.
После гледахме преразказа - оценен на 30т. Ами трябва да ви кажа, че абсолютно обективно е оценен, да не кажа - леко щадящо. Учителката й в училище би и отнела поне още една точка, че и две. За разлика от сестра си, която нямаше нито една пунктуационна и/или правописна грешка, тя имаше: "от къде" и 2-3 пунктуационни. Отделно - неправилно употребено глаголно време на 2 места + че са й отнели точка за графично оформление, заради вмъкнатото изречение. Изводът ми е, че е много въпрос на късмет на какъв проверяващ ще попаднеш за преразказа и тезата. Тя е оценена обективно и дори с 1т. отгоре, според мен. Сестра й беше абсолютно необосновано орязана с 4т. От споделеното на лични - има деца така орязани и с 8-10т. Винаги може да се изтегли късата клечка.
))