СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 182 282
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 815
  • # супернатурална #
Във връзка с горното, ми изниква един въпрос.Къде едно дете ще развие себе си, като позиция и самочувствие през следващите години? Като последно по бал, прието в 1 НЕГ, или, Първо по бал в 73-то.
Пръв в селото или последен в града.
И при мен има подобна на дилема, дори буквално, ако приемем по-малкия град за село. Държеше 5-6 позиция в изключително силен клас, така се представи и на матурите. Влиза без проблем навсякъде, но на мен окото ми в съседния град. Сакън  да не похаби бала. Тук е на 20-та позиция в областта(проблизително), там ще е 220-та(примерно) Това няма да и гарантира комфорта да е сред първите в класа, което, познавайки си стоката, ще я демотивира, вместо да я надъха. Като прибавим и пътуването, липсата на контрол в тази опасна възраст... Май-май ще си седи на село Grinning

# 1 816
Аз пък съм майка на 3 момичета и ... не зная какво да кажа за квотите, въпреки че едната щерка също е потърпевша от това т.г.
По мое време в испанската от клас 33 души имахме 6 момчета. Grin
А, ако съдя по класа на моите момичета, както и съседната паралелка + децата познати и приятели от СМГ и ПЧМГ (т.е. всички са математически насочени), имате много здраве, че момчетата се развивали по-бавно в тази възраст. Има деца - доста голям процент от извадката ми, които къртят мивки с постижения, държание, уравновесеност, емоционална зрялост, амбиции и пр.Nerd

@Bibi
Благодаря!!!

Аз съм майка на момчета, ама те са в училище без квоти и не сме се облагодетелствани от тях.

Принципното ми мнение е че ако махнем изключенията, за които спомена Биби и момчетата с бал над 182, които са повече от момичетата тази година, силният пол се събужда и активизира някъде към ту 9/10кл. и масово издухват момичетата, които от малки са по прилежни, старателни и ученолюбиви.

Аз лично съм била в езикова  паралелка, в която имаше цели две момчета...е не беше добра и градивна среда...еле па за двамата ...   казуса  с квотите е сложен.

# 1 817
Леле, как ви завиждам! Децата ви са страхотни с прекрасен бал! Ако аз имах избор щях да го пусна да се съзтезава "последен в града". Но мен не ме слушайте много Simple Smile

# 1 818
  • София
Никой с никого не се конкурира в този нездравословен вид.... Само си представи следната ситуация. Момчето с бал 485  не е учило немски до момента, започва от АБ, а момчето с бал 450 до 7 клас е било я в Шилер, я в 20-то, я в 73-то или някое от двете или трите частни с немски и езикът му се удава. Не коментираме тук избора му да продължи с него, това е друга тема. Но ако не лежи на лява или дясна кълка заради това, че до момента е учило езика, а продължи да внимава и съвестно да действа в час и  у дома,  ще се справя  значително по-лесно, по-бързо и по-добре от водача по бал при приема. И балът няма да има вече никакво значение... Какво ще му пречи на последния да се чувства на мястото си?

# 1 819
  • София
.. И Виолета, или Вероника беше...  Joy

Според мен, девойките се надъхват една друга и от там е интереса.... моята никога не е гледала въпросните детски, просто защото в 3-4ти клас заключих дисни канала, голяма простотия 8-9 годишно дете да следи сериали  ooooh!

Копче, Лори какви са и желанията?
ФЕГ. От 3ти клас само за това бленува. Simple Smile Измори се от немския, не ще и да чуе за НЕГ. Tired
За испанска тя няма никакви, ама никакви мераци. Това е език, на  който на мен лично само по хотели с  обслужващият персонал ми се е наложило да говоря. Не съм срещала някой, който са се обиди от английския или немският ми език на всичките дестинации, които обиколихме и планираме още да обикаляме.  Simple Smile

P.S. Аз съм от глупавите майки, на които децата им са гледали сериала . Joy Странно, че никой не е го е гледал сериала, а в училище беше истерия....Поне в класа на Лори, не помня момиче, подминато от модната тогава вълна... Wink

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 09:02 от kopche

# 1 820
  • София

Цитат
Това исках да кажа. Да се конкурираш с 465, в 73-то, е по-добре, отколкото с 485 в 1 НЕГ. В първото ще е начело, във второто, на опашката.
Повярвайте, тези балове, които се различават само с 20 точки, не означават, че детето с по- високия бал ще е по- успешно и всичките тези 5 години ще е начело. Изпитите от НВО не винаги показват реалните знания на едно дете. Важното е как ще се развива по- нататък. Години наред преподавам в училище и виждам как децата се променят.

# 1 821
Дилемата прърви на село или последен в града е характерна за народопсихологията ни Simple Smile, за  някой е най-важно да бъде първи, за друг да е сред най-добрите, пък дори и на опашката.
Попа, даскала и учителя, цялото село тях гледа, но все пак сме в началото на 21 век вече и при тази урбанизация е трудно приложимо.(ако някой обаче смята, че ще смажат детето му, че ще се прибере и ще пита аз в какво съм добро, мисля че е добре да му го спести, все пак децата ни трябва да изградят и себеуважение и реална преценка къде са и какви са, това трябва в живота)

# 1 822
  • # супернатурална #
Никой с никого не се конкурира в този нездравословен вид.... Само си представи следната ситуация. Момчето с бал 485  не е учило немски до момента, започва от АБ, а момчето с бал 450 до 7 клас е било я в Шилер, я в 20-то, я в 73-то или някое от двете или трите частни с немски и езикът му се удава. Не коментираме тук избора му да продължи с него, това е друга тема. Но ако не лежи на лява или дясна кълка заради това, че до момента е учило езика, а продължи да внимава и съвестно да действа в час и  у дома,  ще се справя  значително по-лесно, по-бързо и по-добре от водача по бал при приема. И балът няма да има вече никакво значение... Какво ще му пречи на последния да се чувства на мястото си?
Никаква Русалка не си ти,  а Сирена! Тъкмо постигне някакъв относителен душевен мир "клетката майка на седмокласник" (цитат), и ти запееш своята пагубна песен Grinning

# 1 823
  • София

Никаква Русалка не си ти,  а Сирена! Тъкмо постигне някакъв относителен душевен мир "клетката майка на седмокласник" (цитат), и ти запееш своята пагубна песен Grinning

Хахаха,  давайте като моряците на Одисей, слагайте тапи в ушите, за да не чувате песента ми Simple Smile
Майтапът настрана, не може според мен балът, който на всичкото отгоре  е плод и на моментно състояние на детето, да е показател за това кой е по-по-най и къде ще се чувства през годините по-добре.

# 1 824
Ако балът не е показател защо не го махнат? И да си караме на оценките от училище? Балът, особено на матурата е показател. За мен.

# 1 825
  • София
Ако балът не е показател защо не го махнат? И да си караме на оценките от училище? Балът, особено на матурата е показател. За мен.
Защото оценките от училище са още по-необективни, затова... Дали зад петицата по мат на дете в СМГ и на дете в някое квартално училище с занижени изисквания стоят еднакви знания? Не, нали? А и аз не съм казала, че за нищо не е показател балът, а че не е показател за това дали  едно дете ще се чувства с него по-добре в  едно или друго училище от аналогичен вид, в случая с примера  на Мента в НЕГ и 73-то. Има разлика между двете твърдения, много голяма при това.

# 1 826
  • София
Ааа, и аз парашутизма само за пример го дадох, хич не съм му фен.

Няма да е на опашката, Мента, всички са отличници. Стрес, моментно състояние, дори нелепи грешки, правят разликата между 5,50 и 6,00. Сега, някой с постоянни 3-4 през годините, вероятно няма да се чувства добре сред отличниците, но примерът, за който ти говориш, не е такъв.

# 1 827
  • София
Ох, слава богу, Русалка не е творила снощи! Sweat Имах сериозни опасения, че заради лекомислените ми изказвания вчера, Енгелс цяла нощ ще ме прегръща. Weary

# 1 828
  • София
Ох, слава богу, Русалка не е творила снощи! Sweat Имах сериозни опасения, че заради лекомислените ми изказвания вчера, Енгелс цяла нощ ще ме прегръща. Weary
Не си познала,  щрихите са нахвърлени в ранните часове на днешния ден, но не са довършени, по-късно  днес ще видят бял свят... Може и  да ги комбинирам с днешни, ще видим дали по отделно или 2 в 1, още се колебая.

Просто много скучно беше нощес тук и заспах над листа с черновата и полуизядената купа с череши.

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 09:36 от пенсионирана русалка

# 1 829
Защото оценките от училище са още по-необективни, затова... Дали зад петицата по мат на дете в СМГ и на дете в някое квартално училище с занижени изисквания стоят еднакви знания? Не, нали? А и аз не съм казала, че за нищо не е показател балът, а че не е показател за това дали  едно дете ще се чувства с него по-добре в  едно или друго училище от аналогичен вид, в случая с примера  на Мента в НЕГ и 73-то. Има разлика между двете твърдения, много голяма при това.
Напълно съм съгласна, Адски необективни са оценките в училище. Дъщеря ми ме моли да си крия татуировките, защото учителката по БЕЛ смятала, че хората с татуси са "пропаднали и объркани"

Общи условия

Активация на акаунт