Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 22

• 55 112
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • Sk babe
Не ми харесва Ярост. Можеше да е Яра или нещо подобно, ама Ярост...

Яра - много пролетно; в някои славянски езичи Яр означава пролет.

# 541
Яра е много хубаво, даже Ярослава ми харесва, а не харесвам имена на - слав/а попринцип. Явно са държали на значението на самата дума ярост,защото не е като да няма варианти звуково.

# 542
  • Велико Търново
Има едно младо момиче което се казва Милост... Сега се сетих когато четох за ярост. Междувпрочем, Ярост ми е по-благозвучно от Милост.

# 543
На мен ми харесва Ярост, но ми звучи като митологично име. На две приятелки (сестри) баща им се казва Снажен и каза, че много са му се подигравали като е бил малък, защото изобщо не е бил снажен

# 544
  • Велико Търново
Ако съм била момче са щели да ме кръстят Страхил. Сигурно съм щяла да си мразя родителите... Поне първите 20тина години. Сега много ми харесва това име, въпреки че е странно.

# 545
  • софия
И аз харесвам Страхил - силно име е . Имах съученик с това име - едно дребно и свито момченце, което стана страхотен мъж.
За мъже много мразя лигави имена - сега се сещам за лични познати - Стилян, Цветелелин, Миглен, Ивелин,Десислав,Габриел. Имена, които са ок за момиче в женските си форми,  но за мъж  си е чиста проба лигня.

# 546
Фантима

# 547
  • софия
Чистачката в гимназията ни се казваше така - много мила и усмихната жена - покрай нея това име много ми харесва.

# 548
...Габриел. Имена, които са ок за момиче в женските си форми,  но за мъж  си е чиста проба лигня.
За останалите съм съгласна, но Габриел го възприемам изключително като супер силно име (Архангел Габриел) особено покрай всичките супернатурални сериали с ангели и дяволи и т.н.

# 549
  • софия
съжалявам , но момче с име Габи  ми е нелепо

# 550
Чак пък нелепо. Габриел си е мъжко име, просто не е в българския вариант, който е Гавраил.
Десислав и аз не го възприемам много, въпреки че по начало името е било мъжко. Идва от десити, всеки десети войник във войската. Поне това е едно от тълкуванията.

# 551
  • DE
Имам братовчед Гаврил, никога не ми е било странно.

# 552
И Габраил има.

# 553
  • Най-красивата страна
Харесвам Ярослава,Яра.Славянско име с хубаво значение.
Обаче Ярост е брутално.
Десислава-значението е хубаво-да постигне слава,да се прослави.
Харесва ми.
Десита познавам-испанско било името,кръстена е на героиня от филма,,Синьо лято,,
Ангелия
Ален
Берислав
Благослава
Веролюба
Воислав
Весемир
Миловидна
Мирина
Монислав
Миломира
Мейси
Ружана
Родислав
Томила
Тия Мария
Цветава

# 554
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Имах съученик Десислав и може би затова ми е ок и не ми звучи лигаво.
По темата - Хрисант.

Общи условия

Активация на акаунт