Какъв крем за лице използвате? – тема XI

• 91 186
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
А има ли някакъв видим ефект върху несъвършенствата?

# 241
В момента съм в България и се надявам да намеря нещата, препоръчани тук - http://www.infarmaciq.com/balgarski-kremove-brachki/

Ползвах този на Фитокод. Миналата година по това време все още беше наличен, не знаех, че е спрян. Много е приятен, лек крем, за зима според мен не е подходящ.
Не е много силна артилерия  в анти-ейдж ефекта, но за хидратация и за чувствителна кожа е идеален.

Другите два и на мен са ми в листа за покупки  Simple Smile

Mixa френска марка ли са? Има ги в БГ предполагам в аптечната мрежа?

# 242
  • Бургас
Микса има и в Лили и ДМ.Не знам френски ли са,но са към Лореал,поне така пише по кутийките ми.

# 243
Здравейте, аз имах преди няколко месеца сериозни проблеми с пъпките, белезите от тях и неравният тен и успях да ги преборя с тези два продукта:
Скрит текст:
Скрит текст:
Съвет: не, че не го знаете, но е хубаво добре да преглеждате съставките на козметиката, която ползвате. Прието е, че съставката, изписана най-отпред на етикета е с най-високо съдържание в конкретния продукт. Това обикновено е вода, следователно хората, които използват high end козметика (и не само, общо взето 90% от цялата налична козметика) дават 40 лв+ основно за вода?

Извинете, но доводът с водата е доста несъстоятелен.
Човешкият мозък например съдържа около 80% вода. Другото върши работата Wink С кремовете е същото.
Що се отнася до показаните от Вас продукти - геловете с алое просто нямат нужда от вода, защото самото алое (по-точно вътрешността на листата) съдържа достатъчно много вода.
Ако пък просто се опитвате да правите реклама на марката - има и по-деликатни и ефективни начини Blush

# 244
От няколко дни съм с Filorga Time- Filler и кожата ми не спира да лепне след като го сложа. Първия път си помислих, че е временно, докато го поеме, но не, така си остава.

Връщам се към NUXE Merveillance, оказа се чудесно попадение за моята кожа Heart

# 245
Гелът от алое вера и прополисът имат определени свойства като съставки, независимо под каква марка и цена ги продават. Прополисът може да предизвика алергии при някои хора, защото е пчелен продукт.

Ползвала съм доста продукти "без вода", по едно време беше модерно органичните да се рекламират така - само чисти масла и билки. Не намерих абсолютно никаква връзка между ефекта и съдържанието на вода.

# 246
Не се сърди човече, а ти имаш ли някакви фини линии? Кремът на Нюкс има ефект върху тях?
Може да ви звучи нереалистино, но от крем очаквам и да заглажда фини линии.
Имам опит само с един околоочен крем на марката, когато бях още под 30 и не ми хареса, както и със сухото им олио и оттогава не съм се пробвала с нищо тяхно. Но пък може да пропускам нещо.

В момента съм с Clarins Extra Firming дневен крем и съм доволна. Преди него ползвах Revitalizing Supreme на Estee Lauder дълго време и не съм сигурна от кой от двата съм по-доволна и кой ще си купя пак. Но и двата имат определено ефект върху фини линийки и тен на кожата.

# 247
  • Ловеч
Здравейте!
От каква възраст е препоръчително да се използва крем против бръчки? В момента използвам хидратиращ продукт. Нямам видими бръчки, но не знам как е добре да се процедира - да се започне с превенцията преди появата на бръчките или след като вече се появят?
Бихте ли ми препоръчали кремове против бръчки, които не са прекалено силни.

# 248
Не се сърди човече, а ти имаш ли някакви фини линии? Кремът на Нюкс има ефект върху тях?
Може да ви звучи нереалистино, но от крем очаквам и да заглажда фини линии...
Имам до едното око и до единия ъгъл на устните, но на тях е слагам от крема за лице, а околоочен или някакви, които се водят за тези области. Досега не съм открила нещо, което да ги заглади, но силно хидратиращите някак ги напояват и личат по-малко Simple Smile

# 249
Някой ползвал сухото олио на Лореал, защото в интернет чета противоречиви мнения, едните са изключително доволни а пък при други довело до удължаване на мъхчетата/космите по лицето, поява на петна и Т.н. И сега съм в чуденка дали да го купя

# 250
  • на последния етаж
Ползвах го за кратко, но спрях, защото много пресушаваше - никаква хидратация.

# 251
Здравейте!
От каква възраст е препоръчително да се използва крем против бръчки? В момента използвам хидратиращ продукт. Нямам видими бръчки, но не знам как е добре да се процедира - да се започне с превенцията преди появата на бръчките или след като вече се появят?
Бихте ли ми препоръчали кремове против бръчки, които не са прекалено силни.

При вече появили се бръчки козметиката не може да помогне особено Simple Smile Единствените бръчици, които видимо се повлияват от козметични продукти, са фините линийки, предизвикани от дехидратация. Затова превенцията е важна. Избирайте си продукти, които осигуряват добра хидратация, съдържат растителни екстракти и минерали, които поддържат естествения синтез на колаген в кожата. Според възрастта може да се включат и пептиди, ретиноиди и други антиейдж съставки. Ако уточните и ценовия клас, в който си търсите козметика, предполагам, че повечето дами тук могат да дадат конкретни предложения за продукти.

# 252
  • Седмото небе
 Подкрепям напълно горното мнение. Като бих искала да добавя, че е добре и съдържанието на продуктите да се оглежда. Не говоря за водата коментирана горе или опита да се пропагандира даден бранд на принципа "мулти-левъл маркетинг". А за да се избягват определени съставки като течния парафин, парабените и феноксиетанола(особено при бременни или в процес на зачеване). Има и още гадости,но тези ми идват първо наум. Скоро при едно пазаруване обаче останах изумена виждайки,че продукт на един от най-high end брандовете струващ 400+ лв, макар и за 125 мл,на второ място съдържа течен парафин. Крайно неприемливо е за мен. Ползвала съм и масова козметика,и медицинска,и прочутата Орхидея на Герлен. Всичко вярно е на принципа проба-грешка,но и ние трябва да се превърнем в по-информирани потребители/клиенти.
 Леки анти-ейдж продукти за лице и околоочен контур ползвам от като станах на 24-25. Не ме бийте и обвинявайте моля. Но определено сега на 33г. грижата отрано си личи.

# 253
  • София
Кремът на Нюкс не прави нищо за фините линии. Не е вариант за друго освен за хидратация на мазна кожа според мен.

Тайм Филър на Филорга действително оставя един фин филм върху лицето, но лично мен не ме дразни изобшо неговата консистенция.

Аз в момента ползвам Clarins Extra Firming нощния (не ми харесва толкова, колкото дневния от серията), а през деня съм с един много лек (подобен, ама не чак колкото Nuxe Merveillance) и много приятен (с много по-добър анти ейдж ефект от Нюкса) дневен крем на Ив Роше (попадна ми случайно, но много си го харесах). Ето този е:

Не знам дали го продават в Бг тоя крем и колко струва тук, взех си го онлайн.

# 254
Не се сърди човече и Петя, благодаря ви за отговорите за Нюкс.
Петя, от теб взех идеята за Extra Firming на Кларинс дневния крем и съм много доволна. Чудех си и на нощния, но ще си остана с моя нощен.

Общи условия

Активация на акаунт