Какъв крем за лице използвате? – тема XI

• 91 164
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Смесена като клони по-скоро към суха. Така я омазнява, че на сутринта още има филм върху кожата ми
да този филм сутринта го усещам като се мия, но пък ми я прави направо кадифе, е явно само аз съм доволна Persevere
Не си само ти. Кожата ми е мазна към нормална, но винаги съм ползвала мазни кремове като нощни, понякога и като дневни. Вече не съм млада и сега си давам сметка, че точно тези кремове са ми помогнали да изглеждам сравнително добре на тази възраст. Да, след употребата на такъв крем лицето лъсва, но ако се налага излизане навън може да се попие с мека салфетка и така кожата пак остава мека и подхранена без мазния филм. Колкото до комедогенните масла /които разширяват порите/ стигнах до извода, че пъпки и комедони се появяват само, когато маслото се нанася директно върху кожата на лицето и се оставя така без добро измиване.  Ако обаче маслата са в крем, технологията на изработването му изключва разширяване на порите. Доста години ползвах и масажен крем като нощен, а той съдържа какаово масло, силно комедогенно, никакви разширени пори не ми предизвика. Ползвам и кремове, които съдържат пчелни продукти - мед, пчелно млечице, пчелен восък. Напоследък ползвам и серуми, които хем хидратират, хем съдържат подхранващи масла. Много съм доволна от серума с маслина на Агива, чудесен е, хидратира, омекотява, подхранва. Не очаквах толкова добър резултат, препоръча го съфорумка от тази тема и реших да го пробвам. Преди няколко страници писах, че ползвам серум и крем на Кройтерхоф от серията "Хиалурон и фитокомплекс", също хидратират добре, но са по-подходящи за млади жени. И накрая искам да споделя, че също стигнах до извода, че скъпите кремове не са най-добри. Например един нощен крем на Виши, за който дадох 60 лв. само ми дехидратира кожата без никакъв друг резултат, та сега я оправям с доста по-евтиния Нутри голд на Лореал /този, с пчелното млечице/.
Бихте ли ми препоръчали ефикасен крем за стягане на кожата, но без да я дехидратира. Мисля, че след 45-50 години има нужда и от такива кремове.
мисля че трябва да опиташ арома wrinkle 50+ мн. добър състав, мн. добри отзиви и разбира се уникална цена
ето и инфо за него, дано ти хареса
http://www.infarmaciq.com/balgarski-kremove-brachki/
аз от тази статия открих моето кремче авиа

# 226
  • Бургас
Аз също съм доволна от Арома 50+.Той ми е зимният крем.За лятото ми е мазен.Пак попива,но не ми е много приятно усещането в жегите.И маслото (серума) от тази серия е разкошно.
Сега пак ползвам на Арома,но 35+,за зимата ми идва недостатъчен.Другите два са лекият хидратиращ гел на Микса и Балеа мед нощния.
 Серум ползвам на Делиа с хиалурон,Виши 89 под крема или новия Балеа с алое.Виши 89 и Балеа с алое(крем гел е) ползвам вместо серум.Редувам ги-един ден едното,другия ден другото...Направо голямо мазане пада,но има много положителен ефект.Вече не ми се опъва, лющи,зачервява и боли кожата.С гел мия само вечер, сутрин само с вода.

# 227
  • София
А кремът-гел с алое на Балеа, каква цена е?
Приключвам трето шише от серума с колаген на Биотен- много ми харесва и пак ще го купя,но междувременно искам малко да сменя.
искам да пробвам серума с колаген/с арганово масло на Делия и от Балея-та.

# 228
# 229
За този ли на Балеа говорите?
Скрит текст:

Взех си този крем по препоръка на аптекарката. По нейни думи е лечебен и няма да сгреша. Да видим.
За първи път ползвам нещо от тази марка.
https://www.kozmetika.bg/bg/Synchroline/23941_AKNICARE-Cream-(%D … 0%BA%D0%BD%D0%B5/

# 230
мисля че трябва да опиташ арома wrinkle 50+ мн. добър състав, мн. добри отзиви и разбира се уникална цена
Диди, благодаря за предложението. Тази статия преди време я прочетох, но не проявих интерес към българската козметика. Сега обаче, след доста неуспешни опити с продукти на Виши, Язуми, Нукс и Биодерма започвам да проявявам интерес. На всяка цена ще пробвам серуми и кремове на Биотен, Авиа, Арома и разбира се, ще дам отзиви. Все пак любима ми остава козметиката на Клиник, там разочарования няма.

# 231
  • Варна
Диди, благодаря за предложението. Тази статия преди време я прочетох, но не проявих интерес към българската козметика. Сега обаче, след доста неуспешни опити с продукти на Виши, Язуми, Нукс и Биодерма започвам да проявявам интерес. На всяка цена ще пробвам серуми и кремове на Биотен, Авиа, Арома и разбира се, ще дам отзиви. Все пак любима ми остава козметиката на Клиник, там разочарования няма.
специално за кремовете на биотен четох много добри отзиви за този с дюля, мисля да си взема и него в скоро време че и аз мажа обилно и ми свършват за по месец

# 232
Диди, имай предвид, че е доста лек, не знам какви нужди има кожата ти. На мен лично ми попива много бързо и иска още. За лятото е екстра, стига да ти е достатъчен.

# 233
  • Toronto
Аз ползвях няколко години Шисейдо. Реших да опитам нещо друго и прочетох добри отзиви за Fresh Rose Deep Hydration Moisturizer като много подходящ за кожа с розацея, т.е. добра хидратация. Тъкмо го взех и в магазина имаха промоция на GLAMGLOW Waterburst™ Hydrated Glow Moisturizer. И аз, и дъщеря ми (18 г) сме много доволни от него. Наистина хидратира поне 24 часа. Първият също не е лош, но този Glamglow е откритие за мен и веднага ще си купя нов като го свърша. Купих и на майка ми даже, но още не го е ползвала. Любопитна съм дали се отразява добре и на 70 г. кожа. Серум ползвам на Body Shop Vitamin E Overnight Serum-In-Oil. Дневен не ползвам, ама може да опитам някой от препоръчаните тук. Това ми е другото откритие, вълшебен направо!

# 234
  • Варна
Аз ползвях няколко години Шисейдо. Реших да опитам нещо друго и прочетох добри отзиви за Fresh Rose Deep Hydration Moisturizer като много подходящ за кожа с розацея, т.е. добра хидратация. Тъкмо го взех и в магазина имаха промоция на GLAMGLOW Waterburst™ Hydrated Glow Moisturizer. И аз, и дъщеря ми (18 г) сме много доволни от него. Наистина хидратира поне 24 часа. Първият също не е лош, но този Glamglow е откритие за мен и веднага ще си купя нов като го свърша. Купих и на майка ми даже, но още не го е ползвала. Любопитна съм дали се отразява добре и на 70 г. кожа. Серум ползвам на Body Shop Vitamin E Overnight Serum-In-Oil. Дневен не ползвам, ама може да опитам някой от препоръчаните тук. Това ми е другото откритие, вълшебен направо!

уха, сериозни цифри, надявам се да са вълшебни наистина, на мен не са ми по джоба но и честно казано взех да ставам сериозен застъпник за бг козметиката която се надявам да остане така качествена и достъпна финансово

# 235

уха, сериозни цифри, надявам се да са вълшебни наистина, на мен не са ми по джоба но и честно казано взех да ставам сериозен застъпник за бг козметиката която се надявам да остане така качествена и достъпна финансово
На мен са ми по джоба, но не бих дала 120 лв. Добра хидратация може да се постигне с доста по-евтини продукти. Е, ако някой крем може да премахва бръчки, ще се замисля и за такава сума, но... надали има такъв.

# 236
  • Toronto
На мен са ми по джоба, но не бих дала 120 лв. Добра хидратация може да се постигне с доста по-евтини продукти. Е, ако някой крем може да премахва бръчки, ще се замисля и за такава сума, но... надали има такъв.
Сигурно може. Аз съм ползвала български продукти, но в Канада нямам голям достъп до тях и възможност да експериментирам. Просто споделям моя опит. Досега не съм попадала на крем, който кожата ми да обича толкова, колкото този Glamglow. Може би само един корейски, който много миришеше на женшен и пръст, някак много земен аромат. Имах няколко тестера от него, ама цената му беше над $300 и досега не съм се решила да си го купя. В момента съм в България и се надявам да намеря нещата, препоръчани тук - http://www.infarmaciq.com/balgarski-kremove-brachki/

# 237
На Фитокод точно този вече не се произвежда, но имат хубава нова серия. Може да я видиш на сайта им. Аз съм голям фен на тази фирма, влагат много усилие и сърце създателките! Heart

# 238
Аз съм със смесена кожа. В момента използвам на Mixa крем за лице против несъвършенства и съм доволна. Текстурата му е лека, бързо попиваща и нелепнеща.

# 239
  • Берлин
Може ли снимка на крема?

Общи условия

Активация на акаунт