Какъв крем за лице използвате? – тема XI

• 91 138
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Аз от нощния крем на Авия не съм доволна изобщо.

# 211
  • Варна
защо, какво не ти хареса, какъв тип е кожата ти?

# 212
Аз също купих на Авиа с хума, не помня точно кой беше. Ужасяващо мазен, а трябваше да е за нормална кожа. Оставих го при майка ми, ако иска да го ползва за ръце и крака.

# 213
Смесена като клони по-скоро към суха. Така я омазнява, че на сутринта още има филм върху кожата ми

# 214
  • Варна
явно наистина си е до кожа, моята направо го поглъща нощния, а пък дневния ми хидратира лицето за целия ден Thinking

# 215

Аз не успях и да го ползвам, купих си го и исках да изчакам до зимата за да го ползвам. Нов, запечатан крем и като го отворих беше се втвърдил, като на твърд вазелин консистенция.
Хвърлих го.

Аз и късно прочетох, че има масла, които запушват пори, та и да не беше с променена консистенция нямаше да го ползвам, но поне щях да го пратя на майка ми.

# 216
  • Варна
Смесена като клони по-скоро към суха. Така я омазнява, че на сутринта още има филм върху кожата ми
да този филм сутринта го усещам като се мия, но пък ми я прави направо кадифе, е явно само аз съм доволна Persevere

# 217
да този филм сутринта го усещам като се мия, но пък ми я прави направо кадифе, е явно само аз съм доволна Persevere
Не си само ти. Кожата ми е мазна към нормална, но винаги съм ползвала мазни кремове като нощни, понякога и като дневни. Вече не съм млада и сега си давам сметка, че точно тези кремове са ми помогнали да изглеждам сравнително добре на тази възраст. Да, след употребата на такъв крем лицето лъсва, но ако се налага излизане навън може да се попие с мека салфетка и така кожата пак остава мека и подхранена без мазния филм. Колкото до комедогенните масла /които разширяват порите/ стигнах до извода, че пъпки и комедони се появяват само, когато маслото се нанася директно върху кожата на лицето и се оставя така без добро измиване.  Ако обаче маслата са в крем, технологията на изработването му изключва разширяване на порите. Доста години ползвах и масажен крем като нощен, а той съдържа какаово масло, силно комедогенно, никакви разширени пори не ми предизвика. Ползвам и кремове, които съдържат пчелни продукти - мед, пчелно млечице, пчелен восък. Напоследък ползвам и серуми, които хем хидратират, хем съдържат подхранващи масла. Много съм доволна от серума с маслина на Агива, чудесен е, хидратира, омекотява, подхранва. Не очаквах толкова добър резултат, препоръча го съфорумка от тази тема и реших да го пробвам. Преди няколко страници писах, че ползвам серум и крем на Кройтерхоф от серията "Хиалурон и фитокомплекс", също хидратират добре, но са по-подходящи за млади жени. И накрая искам да споделя, че също стигнах до извода, че скъпите кремове не са най-добри. Например един нощен крем на Виши, за който дадох 60 лв. само ми дехидратира кожата без никакъв друг резултат, та сега я оправям с доста по-евтиния Нутри голд на Лореал /този, с пчелното млечице/.
Бихте ли ми препоръчали ефикасен крем за стягане на кожата, но без да я дехидратира. Мисля, че след 45-50 години има нужда и от такива кремове.

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 18:45 от Ваня Ставрева

# 218
  • Бургас
didito,кой е околоочния серум на Агива?
Аз хвалих много серума им за лице с маслина,изхабих един,имам два в запас и също като богатия маслен крем на Микса ще купувам серума на Агива докато го има.Аз и около очите го слагам,не ми пари,а много хубаво омекотява околоочния контур.

# 219
Аз хвалих много серума им за лице с маслина,изхабих един,имам два в запас и също като богатия маслен крем на Микса ще купувам серума на Агива докато го има.Аз и около очите го слагам,не ми пари,а много хубаво омекотява околоочния контур.
О, Мария, ти ли си била, много ти благодаря за споделеното мнение. Както вече писах, аз също станах фен на серума.  Ще взема да пробвам и масления на Микса, но по-нататък, че засега имам доста мазила.

# 220
  • Бургас
Е,като нещо е хубаво,го споделям.
Серумът на Агива обаче не е подходящ за много мазна кожа, защото си е доста мазен.То и по тази причина ми е добре кожата с него.

# 221
  • Варна

ето ги моите серумчета, червения е околоочния водят го крем но аз го ползвам като серум защото е с такава консистенция, иначе биотен серума ми е към края и съм си взела друг със също мн. добър състав на виктория бюти с охлюв

# 222
  • Варна
Не си само ти. Кожата ми е мазна към нормална, но винаги съм ползвала мазни кремове като нощни, понякога и като дневни. Вече не съм млада и сега си давам сметка, че точно тези кремове са ми помогнали да изглеждам сравнително добре на тази възраст. Да, след употребата на такъв крем лицето лъсва, но ако се налага излизане навън може да се попие с мека салфетка и така кожата пак остава мека и подхранена без мазния филм. Колкото до комедогенните масла /които разширяват порите/ стигнах до извода, че пъпки и комедони се появяват само, когато маслото се нанася директно върху кожата на лицето и се оставя така без добро измиване.  Ако обаче маслата са в крем, технологията на изработването му изключва разширяване на порите. Доста години ползвах и масажен крем като нощен, а той съдържа какаово масло, силно комедогенно, никакви разширени пори не ми предизвика. Ползвам и кремове, които съдържат пчелни продукти - мед, пчелно млечице, пчелен восък. Напоследък ползвам и серуми, които хем хидратират, хем съдържат подхранващи масла. Много съм доволна от серума с маслина на Агива, чудесен е, хидратира, омекотява, подхранва. Не очаквах толкова добър резултат, препоръча го съфорумка от тази тема и реших да го пробвам. Преди няколко страници писах, че ползвам серум и крем на Кройтерхоф от серията "Хиалурон и фитокомплекс", също хидратират добре, но са по-подходящи за млади жени. И накрая искам да споделя, че също стигнах до извода, че скъпите кремове не са най-добри. Например един нощен крем на Виши, за който дадох 60 лв. само ми дехидратира кожата без никакъв друг резултат, та сега я оправям с доста по-евтиния Нутри голд на Лореал /този, с пчелното млечице/.
Бихте ли ми препоръчали ефикасен крем за стягане на кожата, но без да я дехидратира. Мисля, че след 45-50 години има нужда и от такива кремове.

радвам се че споделихте тази информация, аз нямам никакъв проблем с кремовете с масла когато са направени както трябва, също не забелязвам по никакъв начин да влошават състоянието на кожата ми, само плюсове виждам при мен и съм мн. щастлива че открих моята козметика, а предполагам че пробрема е в това че когато човек е свикнал крема да попива напълно му е некомфортно с такъв като този който ползвам, но аз свикнах и мн. ми допада а и се гримирам ежедневно и колкото и да е странно изобщо не се омазнявам както преди след час два

# 223
  • Бургас
didito, благодаря.Може ли да покажеш и Виктория Бюти с охлюв?
Ще се купува другия месец,да изхабя още нещо.
От март-април съм изхабила четири крема за лице,серума за лице на Агива с маслина и едно малко серумче на Делиа със стволови клетки.
Три крема ползвам сега,редувам ги и са и трите наполовина.Като ги изразходя, което ще е до месец,пак ще ходя на пазар.
Серумът на Биотен струва ли си?А бялото серумче на Агива?
Като слагам серум под крема по-добре се овлажнява кожата,но поне три пъти на ден мажа нещо.Сега да чукам на дърво съвсем се съвзе.Дано през зимата да не стане пак болезнено суха.

# 224
  • Варна
didito, благодаря.
Ще се купува другия месец,да изхабя още нещо.
От март-април съм изхабила четири крема за лице,серума за лице на Агива с маслина и едно малко серумче на Делиа със стволови клетки.
Три крема ползвам сега,редувам ги и са и трите наполовина.Като ги изразходя, което ще е до месец,пак ще ходя на пазар.
Серумът на Биотен струва ли си?А бялото серумче на Агива?
Като слагам серум под крема по-добре се овлажнява кожата,но поне три пъти на ден мажа нещо.Сега да чукам на дърво съвсем се съвзе.Дано през зимата да не стане пак болезнено суха.
от серума на биотен съм мн. доволна, винаги обаче след като попие нанасям веднага моето си кремче и така остава хидратирана до вечерта или сутринта, а иначе серума на агива също си го бива, него обаче го ползвам през деня вместо крем когато съм правила маска или просто съм се изкъпала примерно на обяд и нанасям само серуми, до вечерта не съм усетила да ми се опъне кожата, но то сега и времето е топло, иначе зимата слагах след маските unique на avia, тази зима обаче ще добавям и серума преди него

Общи условия

Активация на акаунт