Какъв крем за лице използвате? – тема XI

• 91 090
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Аз понеже през деня съм с мат крем вечер обикновено гледам крема да е хидратиращ, напояващ. Макар, че съм с мазна кожа един лек хидратиращ продукт пестеливо нанесен ми попива идеално и прави кожата свежа и напоена. В момента ползвам много евтино кремче на Ейвън с мед и мляко, което бие по ефект много скъпи кремове. Поръчах си и хидратираща маска с хиалуронова киселина Rilastil  като идеята е да я ползвам като крем като редувам със серум за лятото и с по- тежък зимата. . Ако някоя дама я е ползвала ще съм благодарна да сподели как я усеща.

Зимата за дневен ползвам крем против бръчки с фактор, а вечер редувам хидратиращ и такъв против бръчки.Общо взето мисля, че ми е дехидратирана кожата и заради широките пори, които не позволяват кожата да задържа вода.А пия вода като смок Smile Подхранващите кремове ми запушват за една вечер порите и са напълно неподходящи за мен поне на този етап.

# 166

И аз не съм я ползвала, но от серията Хидрабио с 2 ръце препоръчвам серума- мн добре ми се отрази на свръх сухата кожа зимата. Както и Ваня Ставрева каза, кремът от серията не хидратира; серумът, противно на всякаква логика, го прави мн добре. Бяха ми дали тестери и на 2те, серумът до толкова ми хареса, че го купих.
Маската съм склонна да мисля, че ще е повече към крема. Ако все пак решиш да я купиш, пиши моля Simple Smile 

# 167
Моля за препоръки на силно хидратиращ крем!!

Аз ползвам Yves Rocher Hydra Vegetal - хидратиращ гел крем за нормална към комбинирана кожа. Много съм доволна от него. Даже според мен е доста икономичен, аз слагам по едно грахово зрънце на бузите, челото и брадичката и ми стига.
Слагам го предимно вечер преди лягане на измито лице. Преди него слагам разни други препарати за проблемна кожа, тъй като постоянно имам разни пъпчици. След това го нанасям и дори на сутринта кожата ми е много свежа и мекичка.
Препоръчвам го!

# 168
Pinko мисля търси крем за много суха кожа, но мнението ти сигурно ще е полезно за хора с комбо/мазна кожа Peace

# 169
bl00dflowerz какви други кремове използваш?
Този ,който спомена ще го взема за проба.

# 170
За много сухата кожа честно казано помага само наслагването както по-горе се спомена.  Ако кремът е безсиликонов може да се заключи накрая с масло-след серум и крем. Ако е със силикони,  освен,  че няма да има нужда от масло,  маслото няма да се смеси добре като топ на силиконите и може да запуши порите или да си стои само като пласт над кожата,  а не да проникне в дълбочина.  Силно силиконов и силно хидратиращ крем за мен е Ибуки на Шисейдо,  в него има и масло от шеа, подходящ е за всякаква кожа.

Изобщо всички кремчета на шисейдо са супер. Не са натурална козметика,  но аз и не вярвам сектантски само в нея.  Simple Smile

Друг фактор в хидратацията на кожата е редовният пилинг. Имам предвид ензимен пилинг,  парна баня примерно с лайка над тенджерата за 30на минути и след това хиалуронов серум,  тежък крем ще направят чудеса. Но за зряла кожа не съм експерт. Понякога помагам на майка ми в избора й на козметика и й давам съвети за полезни практики,  но нямам личен опит с много суха кожа, затова може и предложенията ми да са напълно безстойностни. :Д

# 171
  • Варна
bouquet
кожата ми е много, много суха трябва ми силна хидратация..само с масла не става , каза док.

Препоръча ми дори някаква хидратираща маска да намеря?
помагайте

аз се извинявам че така нахлувам в темата макар моята кожа да не е суха, но да споделя че имам 24 часа хидратация постигната с най-обикновен серум и крем за лице, плюс разбира се по-чести регенериращи и хидратиращи маски
използвам сутрин и вечер серум за лице на Биотен, веднага след него запечатвам с дневен или нощен крем avia, който го дават принципно за суха кожа, а иначе след работа като почистя грима винаги лепвам по нещо, последно случих на едни маски в пликче яко хидратиращи, но сега не са пред мен да споделя как се казват, а по принцип често ползвам регенериращата на Билка с мавруд, хидратираща на swiss image, и разни бъркочи домашни с мед

# 172
Момичета, здравейте! Записвам се да ви следя. Интересно ми е какво пишете. Ле- ле, всичко знаете!
Аз досега не съм използвала козметика, но гледам вече се нуждая от околоочен крем. Вчера се ровичках в нета, но не мога да се ориентирам. На повечето кремове не пише за каква възраст са и се притеснявам да не си взема нещо примерно 50+. Изчетох мненията ви от предишната тема за категоризирането на кремчетата, но все пак има по- тежки и по- леки текстури. Какво бихте ми препоръчали вие?

# 173
За какъв тип кожа търсим продукт?

# 174
Друг фактор в хидратацията на кожата е редовният пилинг. Имам предвид ензимен пилинг,  парна баня примерно с лайка над тенджерата за 30на минути и след това хиалуронов серум,  тежък крем ще направят чудеса. Но за зряла кожа не съм експерт. Понякога помагам на майка ми в избора й на козметика и й давам съвети за полезни практики,  но нямам личен опит с много суха кожа, затова може и предложенията ми да са напълно безстойностни. :Д

Първо ензимен пилинг и след това парна баня?

pinko, на La Poche Posay интензивно хидратиращата маска, с нея може и да се спи.  От лекар ми е препоръчана маската и да спя с нея 2 пъти седмично. Хидратира интензивно.

Казвам го от личен опит, защото аз не съм със суха кожа, а точно като тази на Миоки - смесена, но дехидратирана и за разкош чувствителна.

Маслата не хидратират, като изключим маслото от марула. Но аз не съм голяма фен на масла и не разчитам на тях за основна грижа.

Виж, за богат липиден крем и аз се оглеждам.

# 175
За какъв тип кожа търсим продукт?

Мазна

# 176
 bouquet
на всички
Самсара
точно на "La Poche Posay интензивно хидратиращата маска, с нея може и да се спи"
ми препоръча док да си взема, и каза всяка вечер да я ползвам + розова вода+ олио от каквото имам /защото, казах че ползвам от :кайсия:гроздови семки: жожоба./, но каза че е недостатъчно, само олио
Но на мен всякакви кремове ми изсъхват/изпива/ както се казвало кожата само с олиото ми задържа 1-2 часа мазничко Mr. Green но само вечер слагам ..че денем ...

сега загледах и един Bionike Defence Hydra Обогатен овлажняващ крем за лице за много суха и чувствителна кожа x50 мл не съм я чувала тази козметика имат обаче 50% намаление в аптеката та излиза ок 16лв. мнение ...?

# 177
pinko, розовата вода на Касиопея си вземи, разкошна е. Няма да се уморя да я препоръчвам.

Значи послушай съвета й, и пробвай тази маска вечер, щом ти е казала всяка вечер, значи всяка вечер Simple Smile)))
Хидратира!

Освен да помислиш и за добавки, които да приемаш за хидратация и подръжка на кожата. Ма пусто аз не вярвам на хапове с ХК, и за колаген съм даже скептична.
Някой антиоксидант може, аз пия Селен в момента.  И пробиотик, не знам защо си мисля, че би бил добър за кожата и хидратацията й.

# 178
Рибено масло е добре да се пие при суха кожа. Аз не вярвам добавките да правят чудеса, но определено са полезни, стига да са подбрани правилно. На мен рибеното масло ми премахна болка в рамото. Открих го случайно, не е плацебо ефект. Не ми е излекувало проблема, но определено ми премахна ограниченията в движението на ръката.
Специално добавките мисля, че отиват там където има най-много нужда от тях. Обикновено, кожата е последна дупка на кавала  Laughing

# 179
Значи някой с мазна кожа да каже Simple Smile аз съм с нормална към суха през зимата.

Общи условия

Активация на акаунт