Какъв крем за лице използвате? – тема XI

• 91 074
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
 Pinko,ако пробваш кремът на Bionike Defence Hydra Обогатен...би ли писала моля те първи впечатления?
Друго, което пробвах и много ми хареса и обмислям да купя е на The Bodyshop кремът с витамин Е. Чувствах си кожата чудесно просто. Задължштелно поне го тествай.

Самсара  сериозен липиден крем ми се видя на  The Bodyshop с Hemp за лице. На мен ми дойде предимно мазен, но не особено хидратиращ. Зимата може да го взема, като защита от студ и вятър.

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 15:53 от Figs

# 181
  • Велико Търново
Момичета, здравейте! Записвам се да ви следя. Интересно ми е какво пишете. Ле- ле, всичко знаете!
Аз досега не съм използвала козметика, но гледам вече се нуждая от околоочен крем. Вчера се ровичках в нета, но не мога да се ориентирам. На повечето кремове не пише за каква възраст са и се притеснявам да не си взема нещо примерно 50+. Изчетох мненията ви от предишната тема за категоризирането на кремчетата, но все пак има по- тежки и по- леки текстури. Какво бихте ми препоръчали вие?
За лице или околоочен контур търсиш крем? На каква възраст си?
За лице има матиращи кремове, в аптеката може да поискаш тестери на различни марки и да видиш как ти действат. През този сезон, препоръчвам флуидите на Юсерин със слънцезащита.

# 182
Струва ми се, че розовата вода  изсушава кожата, също и базовите масла, ако стоят дълго време върху лицето.  Наистина ли е така, моля, споделете мнение.
Струва ми се, че сухата кожа на лицето /също и зрялата кожа/ трябва да се мие само с вода и да се почиства с тоалетно мляко, а всякакви мицеларни води, лосиони и др. подобни, които съдържат спирт, просто не са за нея.

# 183
Само с вода не можеш да почистиш кожата добре. Просто трябва да откриеш подходящ почистващ продукт, който не изсушава кожата, под формата на крем е най-добият вариант, защото хидратира. Мицеларните води са агресивни, по-добре е да се избягват. Моят почистващ гел е за мазна кожа, и въпреки това не изсушава, не съдържа салицилова киселина. Кожата ми става мека и гладка.

# 184
малката лисичка, ами в момента ползвам такива предимно за проблемна кожа докато намеря решение. Почиствам с розова вода, след това се мажа с TriAcneal Expert - емулсия на Avene, след това с хидратиращото кремче.
Отвреме навреме променям хидратиращия крем с един италиански, който за съжаление не се продава в България - Crema Dermopurificante на Antos.
Преди няколко месеца ползвах закратко и един крем на Korres - една гръцка козметика. С див кестен мисля че беше, но той ми щипеше на лицето и го спрях.

Дотук изброените всички са с натурални съставки /мисля че без Avene/, последно време май само към такива се ориентирам. Simple Smile

# 185
Pinko,ако пробваш кремът на Bionike Defence Hydra Обогатен...би ли писала моля те първи впечатления?
Друго, което пробвах и много ми хареса и обмислям да купя е на The Bodyshop кремът с витамин Е. Чувствах си кожата чудесно просто. Задължштелно поне го тествай.

Самсара  сериозен липиден крем ми се видя на  The Bodyshop с Hemp за лице. На мен ми дойде предимно мазен, но не особено хидратиращ. Зимата може да го взема, като защита от студ и вятър.

Fig, благодаря за предложението, ще го прегледам крема, въпреки, че не съм фен на Бодишоп.

Кремът с вит Е на Бодишоп при мен даде дерматитна реакция. Но! много е индивидуално. Моята кожа последните 2 г стана реактивна, а вит. Е като е много добър за кожата, но не е за за чувствителни и реактивни, склонни към дерматит и розацея кожи. Пипкава съставка е  Grinning

Розовата вода в никакъв случай не мога да я причисля към изсушаващи продукти за кожа. Аз не я ползвам за почистване, защото ми идва слаба, аз се гримирам, макар и не с баданарката, а лек грим, предпочитам мицеларна вода. Розовата я ползвам на почистено лице - за освежаване, хидратиране и тонус.
И мицеларните води - агресивни  Rolling Eyes Преполагам зависи от самата марка мицеларна вода, но МВ с алхохол или други изсушаващи антигенти аз поне не съм ползвала.

# 186
Самсара, ако имаш розацея, препоръчвам ти да си направиш проучване на азелаинова киселина и по-специално Скинорен.

# 187
bl00dflowerz благодаря ти  bouquet

# 188
За лице или околоочен контур търсиш крем? На каква възраст си?
За лице има матиращи кремове, в аптеката може да поискаш тестери на различни марки и да видиш как ти действат. През този сезон, препоръчвам флуидите на Юсерин със слънцезащита.

Само за околоочен контур.
Ще отида в някоя аптека и после ще пиша. Мерси 👍

# 189
Самсара, ако имаш розацея, препоръчвам ти да си направиш проучване на азелаинова киселина и по-специално Скинорен.

Не, нямам поставена диагноза от лекар за розацея. Но Скинорен съм ползвала вечер в продължение на една година, по предписание на лекар. 5 нощи Скинорен, 2 с нещо хидратиращо.

# 190

Не, нямам поставена диагноза от лекар за розацея. Но Скинорен съм ползвала вечер в продължение на една година, по предписание на лекар. 5 нощи Скинорен, 2 с нещо хидратиращо.
И какъв беше резултата?
Аз го ползвам за избелване на петна и в случаи на появата на някоя пъпка.

# 191
  • Берлин
Здравейте. Имам нужда от съвет. Препоръчайте ми хидратиращ крем. Кожата ми е нормална към мазна, чувствителна. На 43 съм. От седмица съм сутрин и вечер с Виши 89. Много добре ми влияе. Ползвам него, после слънцезащитен на Авен (че ставам на петна от слънцето). По-скоро нещо хидратиращо за вечерта. Последно Биодерма и Авен серуми ползвам,но искам да сменя.

# 192
До сега ползвах svr hydraliane, но мисля да сменя на mixa anti-imperfections 2 in 1.

# 193
Скрит текст:
/.../Друго, което пробвах и много ми хареса ...е на The Bodyshop кремът с витамин Е. Чувствах си кожата чудесно просто. Задължително поне го тествай.
Самсара  сериозен липиден крем ми се видя на  The Bodyshop с Hemp за лице. На мен ми дойде предимно мазен, но не особено хидратиращ. Зимата може да го взема, като защита от студ и вятър.

Fig, благодаря за предложението, ще го прегледам крема, въпреки, че не съм фен на Бодишоп.
Кремът с вит Е на Бодишоп при мен даде дерматитна реакция. Но! много е индивидуално. Моята кожа последните 2 г стана реактивна, а вит. Е като е много добър за кожата, но не е за за чувствителни и реактивни, склонни към дерматит и розацея кожи. Пипкава съставка е  Grinning
Не знаех това за вит. Е. Моята кожа не е реактивна (поне това!) и от 3-4 дни проба мн ми хареса, само не си спомням кой от 3те пробвах -дневния (за нормална или за суха), или нощния Tired
Този с Hemp, пак казвам е доста мазен, по-скоро бариерен/защитен крем.

# 194
  • София
От ползването на бепантен крем имам вече видим резултат. Акнето вече не е така активно,само белезите сега трябва да боря.Благодаря за съветите. Продължавам да ви следя.

Общи условия

Активация на акаунт