Какъв крем за лице използвате? – тема XI

• 91 086
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • Ловеч
Момичета Lierac Deridium дали е по-лек от Nuxe Nirvanesque.
Стои ми в шкафа и не смея да го пробвам, че като го отворя 3 месеца му е годността.
Nuxe-a го оставих в хладилника за по-студените дни, но ако Lierac-a е по-лек да го почвам за нощен 😊

# 556
Когато първо минавам под душа, няма начин да не измия и лицето. После подсушавам лицето и втривам масло, което обирам добре с мицеларен тампон. Не правя класическо измиване с топли кърпи. Кожата ми се чувства добре и напоена. После слагам другите продукти. Ако съм порядъчно наклепотена с грим, първо почиствам с маслото, хубаво разтварям грима, обирам с мицеларен тампон и после под душа с измивно, след което ритуала продължава с останалите продукти. Редувам си ги и според това какво ми диктува мързела. Отделно ползвам  маски, скрабове, пилинги, ексфолианти. Тях не всеки ден, разбира се. Изобщо разнообразен ритуал имам аз. Нямам големи разширени пори. Като по млада бях с доста мазна кожа, и около носа и на брадичката имам някоя по видима поричка или поне аз, в моето огледало ги виждам, но като цяло имам чисто лице, без пъпки, чиста кожа с плътен и еластичен тургор. Проблемна зона ми е по скоро околоочната. Нямам изразени назолабиални, както и гневни бръчки, също така  още нямам и на чело и шия. Около очите обаче имам една изразена под едното и една според мен също видима под другото и виждам, че се заформя и пачи крак, особено като се усмихна и с този гаден паднал клепач полудявам направо. Ама, каквото-такова. Важното е чар да има. Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 21:39 от Джаста Праста

# 557
На колко години си?
И аз съм с паднал клепач.

# 558
  • Toronto
И аз, чудя се какво ще правя като падне още повече от възрастта Sad

# 559
  • София
Аз го мажа обилно серума на Биотен. По три пъти нанасям и кожата го "поема". Според мен кожата ми е дехитратирана...

# 560
Май трябва по-малко да се оглеждаме в огледалото и повече в очите на любимите ни хора. Някои линийки се оказва, че само ние си ги виждаме. Като гледам очите на майка ми и как нищо не й е паднало от възрастта, дано не взема да си внуша, че може да ми паднат клепачите след време.

# 561
Здравейте,
Кожата ми е мазна към смесена. Като цяло е добре за възрастта ми, 38 г., но напоследък забелязвам по-видими бръчки под външните ъгли на очите. Ще се радвам да ми препоръчате подходящ околоочен крем.
Не пуша, не се излагам на слънце, по-скоро са мимически бръчки.

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 22:22 от Linofrina

# 562
  • Ловеч
И на мен ми изглеждат паднали клепачите, а съм на 32. Да не говорим, че и едното ми око е по-затворено от другото и с възрастта си личи повече.
Козметичката ми много ми похвали един околоочен крем на Profi Derm, който повдигал клепача осезаемо. Мисля да го взема, като доизхабя моя.
https://www.cosmeticsbulgaria.com/product/diamanten-lifting-krem … erm-professional/

# 563
Падналите клепачи май са повече до анатомия на лицето, майка ми е с такива от 20-годишна. Но с възрастта, когато кожата се отпуска, също падат.
До скоро гледах да нанасям по-малко количество серум, крем и т.н., но вчера усетих как ФДТ и пудрата буквално ми се впиха в частите на кожата, където си спомням, че нанесох по-малко серум и крем. Днес нанесох малко повече серум и крем и нямам това усещане.

# 564
Нямаш ли гневни бръчки, назолабиални, вертикални на челото? Никога не съм виждала някого на 50 без такива, дори и с ботокс? Ще ми е интересно да видя.

Майка ми беше така, баща ми също.
Аз съм на 38 и не ми дават повече от 30 - до 28 не съм ползвала нищо за лице, ама нищо. Освен това си почиствах лицето със сапун. Най-прост сапун за ръце.

Така че това с козметиката е.....нямаш ли си ген, забрави. В допълнение да кажа, че сестра ми е дипломиран химик, та съм обсъждала козметиките на дълго и широко с нея.
Козметиката помага, кара те да се чувстваш добре, ама да ти изглади бръчките....не вярвам, че някой наистина има такива очаквания.

# 565
Падналите клепачи май са повече до анатомия на лицето, майка ми е с такива от 20-годишна. Но с възрастта, когато кожата се отпуска, също падат.
Да, моите са си такива по природа, но с възрастта проблема се задълбочава. И както някой писа по горе, едното око винаги е леко по затворено от другото/или пък по отворено, и става още по видимо. Много ги мразя тия особености, но природа, ген, общо взето нищо не може да се направи, освен някоя оперативна намеса, ама аз не съм склонна на такива драстични мерки. Та, ще си карам така.

ПП По повод  козметика-действие, не вярвам някой да очаква крема за лице да има функцията на ютия с която да си изглади несъвършенствата. Просто козметиката подпомага природата или пък се опитва да я забави, както и да противодейства на гравитацията. Системната поддръжка си личи и се отразява на външния вид. Особено, ако е правилната.

# 566
+1000! Няма пълна симетрия. То и при мен без да съм с паднал клепач едното оче е по-различно от другото като устройство и изглежда по затворено.

# 567

Аз съм на 38 и не ми дават повече от 30 - до 28 не съм ползвала нищо за лице, ама нищо. Освен това си почиствах лицето със сапун. Най-прост сапун за ръце.

Основното е ген, факт. обаче и системното неполагане на грижи в един момент си личи. на мен по принцип родата ми е със супер ген. майка ми почина на 47 г. без нито една бръчка. леля ми на 60+ също почти нямаше бръчки и изглеждаше супер. сестра ми беше като теб и до 40 и нещо изглеждаше мноооого по-млада. не полагаше почти никакви, да не кажа никакви грижи, а и си пада по гадната храна. и изведнъж просто й се скапа кожата /като имаш предвид, че за разлика от мен нито пафка, нито смуче спиртец/. мисля, че ако я беше подхранвала поне, нямаше да се сбръчка така. иначе е ясно, че кремът няма как да ти заличи бръчките, уви.

# 568
  • Пловдив
Нямаш ли гневни бръчки, назолабиални, вертикални на челото? Никога не съм виждала някого на 50 без такива, дори и с ботокс? Ще ми е интересно да видя.

Така че това с козметиката е.....нямаш ли си ген, забрави. В допълнение да кажа, че сестра ми е дипломиран химик, та съм обсъждала козметиките на дълго и широко с нея.
Козметиката помага, кара те да се чувстваш добре, ама да ти изглади бръчките....не вярвам, че някой наистина има такива очаквания.
Все пак целта на козметиката не е просто да се премахнат бръчки с магическа пръчка. Ползването на козметика е постоянна грижа, почистване, хидратиране, подхранване на кожата и това се отразява благотворно на кожата, независимо от гените, които също са важни. Така може и да се забавят и намалят линиите. Аз също имам добър ген, но не мога заради това да се лиша от козметиката и да не правя необходимото за кожата си.
Разбира се, всеки си преценява за себе си, но не мисля, че сапунът е добро решение за миене на лице. Все пак той изсушава кожата, макар и временно.

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 12:07 от marzeliva

# 569
  • Варна
На мен ароматът на Биотен серума ми напомня Dia Amouage 😀
Дневният крем ми се стори тежък обаче. Или все още е твърде горещо, твърде влажно, не знам. Ще го пробвам пак след месец.
В момента най-добре се чувствам със серума на Фитокод и минимално количество от крема им отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт