Кваратал Въстанически - Пловдив

• 4 901
  • 13
  •   1
Отговори
 Здравейте,

Скоро ще бъда студент в Пловдивския университет и ще трябва да се изнасям на квартира в Пловдив. Най-добри цени намерих за квартал Въстанически, който май също се казва Христо Ботев. Проблемът е, че прочетох доста смесени коментари за този район. Та бихте ли ми казали вашето мнение за въпросния квартал? Благодаря.

# 1
Хубав е кварталът. Какво по-конкретно те интересува?

# 2
Здравейте,

Скоро ще бъда студент в Пловдивския университет и ще трябва да се изнасям на квартира в Пловдив. Най-добри цени намерих за квартал Въстанически, който май също се казва Христо Ботев. Проблемът е, че прочетох доста смесени коментари за този район. Та бихте ли ми казали вашето мнение за въпросния квартал? Благодаря.
Въстанически / Кичук Париж - какво точно ви интересува за квартала?

# 3
Прочетох, че бил криминален квартал, което най-много ме притесни. Също така не бил добре поддържан.

# 4
Прочетох, че бил криминален квартал, което най-много ме притесни. Също така не бил добре поддържан.
Чак пък криминален. Това е стар квартал, не знам какво визираш под поддържан, нормален квартал си е, има магазини, заведения и всичко като в останалите квартали. Зависи в коя част си, но ако си наистина в Кичука /Въстанически са на десетина минути пеша от ПУ - стара сграда, иначе ПУ нова сграда е в другия край на града /да не кажа извън града/.

# 5
Не е по-криминален от всеки друг район. Избягвай единствено  кв. Изгрев (Столипиново).Там са само роми и наистина е криминален. Но Въстанически е доста далеч от Изгрев.
В кой университет ще учиш?

# 6
В Пловдив има само един университет- ПУ" Паисий Хилендарски".
Момчето търси не само квартира, той търси по-евтина такава, ако съм разбрала правилно. Да, в квартала, за който пита, е по-евтино. Живяла съм там много дълго, родителите ми са там, често ходя. Много е застроен, хората са нагъсто. Има хубави места, има и по-кофти. Зависи къде точно си. Хора всякакви и не може да се каже, че там са по-лоши от другите квартали. Само "Изгрев" и "Столипеново" трябва да се избягват заради циганите. Също и на Преспите недей да ходиш. "Тракия" аз го смятам за по-гаден квартал от Кичука, така че изборът ти е правилен.
Ако имаш повече парички - в центъра ще ти е най-добре. Около " Иван Вазов", Градската градина, защо не и в Стария град, ще се чувстваш като в приказка.... Grinning

# 7

ХАХАХАХА жива да не бях. Сериозно ли само ЕДИН.

Медицински университет
Технически Университет - София - Филиал Пловдив
Университет по хранителни технологии
"Аграрен Университет - Пловдив"
Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство
И Т.Н

# 8

Медицински университет
И Т.Н

хахаха, жива не си със сигурност.
Гореизбоените не са университети, както и да ги титулуват сега. ТУ е бившия МЕИ, машиностроителния ИНСТИТУТ. Те подготвяха едно време само инженерни кадри. Както и всички останали си подготвяха кадри в една област. Само университетите подготвяха специалисти в различни специалности. Сега всички ги преименуваха университети, щото им сложиха разни специалности, дето не трябва да са там. В МЕИ не могат да се обучават юристи, щото са само на хартия такива, ама ей на, МЕИ в Русе си бълва колкото щеш такива. То затова сега висшето е едно нищо, щото и ПУТКА в Перник си имахме. Да превеждам ли абривиатурата? Laughing Щото не е това, което се чете.... Joy

# 9

Медицински университет
И Т.Н
хахаха, жива не си със сигурност.
Гореизбоените не са университети, както и да ги титулуват сега. ТУ е бившия МЕИ, машиностроителния ИНСТИТУТ. Те подготвяха едно време само инженерни кадри. Както и всички останали си подготвяха кадри в една област. Само университетите подготвяха специалисти в различни специалности. Сега всички ги преименуваха университети, щото им сложиха разни специалности, дето не трябва да са там. В МЕИ не могат да се обучават юристи, щото са само на хартия такива, ама ей на, МЕИ в Русе си бълва колкото щеш такива. То затова сега висшето е едно нищо, щото и ПУТКА в Перник си имахме. Да превеждам ли абривиатурата? Laughing Щото не е това, което се чете.... Joy

явно не съм жива, нищо че дишам,
Вярвай си че само ПУ е университет - радвай се на дипломката си
Последите години "сблъсъкът ми с завършили ПУ" - мале мале, няма да коментирам, че сега  ще наскочат и други от колегите ти.

# 10
Аз съм завършила преди 31 години, дистанцията във времето е толкова голяма, че все едно не съм била там никога. Тези, които преподаваха, отдавна не са там, повечето не са и живи. Духът на университета е напълно променен. Академизмът е изчезнал, както научавам от новото поколение обучаващи се. Няма как да скачам, нито да се радвам на "дипломката" си. Имам диплома от съвсем друго място, само сградата  е същата и името още не са променили. Laughing

# 11

обява от интернет, явно има и други на моето мнение. Приключвам спора.

# 12
Време беше да не спамим повече темата на момчето, която е за друго.
А публикуваната обява е в подкрепа на написаното по-горе и от мен. Няма вече академизъм дори в университета, някои си позволяват да кичат с тази титла всевъзможни бивши институти. Whistling

# 13
  • густо майна Филибето
Въстанически е голям квартал, живях в Кючука 17г , не съм от Пловдив, и ми говориха същите неща. Не ми се е случвало нищо криминално там, и децата ми не могат да кажат нищо лошо. За мен е много приличен квартал.  Ориентирай се към квартира, близка до до удобен транспорт. А най- добре близо до Сточна гара, за да не ти се налага да ползваш транспорт.
П.С. Може би ще е по- интересно за пловдивчани. Тези млади хора имат няколко статии за Кючука/Въстанически, много увлекателни и образователни.  Защо Кючука се счита за най- криминален http://nula32.bg/kvartalno-kriminale/

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 23:48 от Ljuboznatelna

Общи условия

Активация на акаунт