На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 15

• 148 505
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
И къде в Одрин има БИМ?

В Одрин има пет Бима.

https://www.google.bg/maps/@41.6698688,26.4959679,12z

То в Турция няма град без такъв магазин. От линка на Халим гледам, че има маски за гмуркане на добри цени - 79 лири. Тази седмица в Лидъл бяха на 45 лева и свършиха за нула време.
Нещо не ми се получи с линка. Като напишеш на Google Maps - Edirne Bim  и ще ти излязат адресите им.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 22:32 от ninoto

# 106
  • Пловдив
И къде в Одрин има БИМ?
https://www.google.com/maps/search/bim/@41.6692201,26.5649877,14.5z?hl=bg-BG

Имам питане за Лозенград
за пазара в сряда
според гугъл мапс е

а според нашата карта от стр.1 е на долното кръстовище
Кажете къде е истината. "Разходих" се с мапса по улиците и нищо пазарско не видях- сигурно е бил друг ден.

ninoto- писали сме едновременно, но няма да трия, защото на твоя линк БИМ-овете не излизат

# 107
  • Бургас
здравейте!
да попитам някой бил ли е там по време на байрама или ден преди това, защото точно тогава имам възможност да отида, искаме в МОЛ ЕРАСТА за дрехи и обувки и по аптеки и хранителни магазини да отидем....

и друго - още в старата тема попитах за шивашки цехове, където продават леко "дефектни" дрехи, за какъвто цвх се спомена но в Чорлу, където имало дънки по 20 лири ?

Моля за името на лекарството подобно на нашия Ксизал, някой писа в миналата тема

мерси на включилите се  Flowers Bouquet

Лекарството подобно на нашият Ксизал, който аз купих  е ALERINIT 5mg 20 Film Tablet цената по спомен 7 лири и нещо. Писах я някъде в предишната тема.

# 108
  • на морето
Аз също съм доволна от БИМ. Ходила съм в два , но в Лозенград. Не ме питайте къде са, по центъра някъде, но не мога да обясня. Но на излизане от града видях още два. Наистина цените са много добри, но това са малки магазини, не като Кипа. Асортиментът е по-малък, предимно храни и препарати. Такива стоки като в сайта дрехи, маски за гмуркане няма. Купих си охладени пилета от там, много вкусни.

# 109
  • Варна
Да се сравняват Кипа и БИМ е ... как да кажа... странно. Абсолютно несравними като големина и асортимент, а и като марки, които продават. БИМ може да се сравнява с ШОК или нещо от типа на А-101, но не и с Кипа. Което не значи, че не си заслужава да се влезе в него. Пък всеки може да си създаде мнение по въпроса. Доста често срещани са не само в Одрин. Аз лично предпочитам ШОК. Доволна съм от това, което продават и от цените им. Но пак не минавам само с техните магазини.

За пазара в сряда в Лозенград... Там е, в този район, под болницата.  Ходила съм веднъж, защото през седмицата е трудно да пътувам, но пазарът е голям и не може да се фиксира в една точка. По-скоро е по продължението на една улица и малко навлиза в пресечките и. Ако се поразходя, ще я открия, ама няма нужда.
Спомням си, че в момента, в който се ориентирахме в кой район е пазарът, самият човекопоток ни подсказа накъде точно да се движим. Тези без покупки бяха в нашата посока, а тези с пълните торби се връщаха от там, накъдето се бяхме запътили. Винаги може да питате за пазара. Думата е същата.
Скрит текст:
Ние ходихме в края на август и бях много впечатлена от вида и качеството на плодовете и зеленчуците, както  от подредбата им. Забелязах, че червения пипер, примерно (чушки, за не-варненците), се изсипваше чувал по чувал и се преглеждаше, преди да се предложи за продажба. А как изглеждаше... Сравнението с нашите добре подредени гаци с хубави отвън и дребни, некачествени пиперки отвътре беше неизбежно.

# 110
Завърнах се... пазар в петък.... добре беше
цените доста по-високи от преди седмица -две, въпреки поскъпващата лира

# 111
Здравейте! Ние ще ходим за пръв път в Одрин и искам да ви запитам изделията от естествена кожа, изгодни ли са като цена?

https://www.incideri.com

https://www.derimod.com.tr

https://www.desa.com.tr/

Тези магазини има ли ги в Одрин?

написах саитовете за да се ориентарате с цените..
те са бая известни марки, неса някои пазарски..
това да до имате предвит (:

дали ги има в Едирне, незнам..

Ако някои иска да си порчъи online от саита +доставка  до Бг моля на лична.. Simple Smile

Здравейте, ДЕРИМОД го има със сигурност в Одрин в  ЕРАСТА и  МАРГИ.А другите два не съм ги срещала.

# 112
  • у нас
Пазарът в Лозенград е в района под болницата. Както Беличка е писала, пазара е доста голям и обхваща голям диапазон от пресечки и не може да се маркира само с една точка.
Беличке, ние също като ходихме за първи пърт, се ориентирахме по същия начин - гледахме от къде се връщат хората с пълни торби. Joy

# 113
Ние като за пръв път , за да можем да се ориентиране, смятаме да отидеме на автобусна екскурзия, но за всеки случай искам да запитам какви са цените на хотелите и кои хотели препоръчвате?

# 114
  • у нас
Ние като за пръв път , за да можем да се ориентиране, смятаме да отидеме на автобусна екскурзия, но за всеки случай искам да запитам какви са цените на хотелите и кои хотели препоръчвате?
За кой град конкретно?

# 115
Здравейте!
Искам да попитам, ако някой се сеща за едно сирене.. сервират го във всички all inclussive хотели в Турция, но все не го нацелвам да си го купя за вкъщи. Седи като меко прясно сирене, гладко, не е с шупли..... не е много солено, но не и безсолно.. просто перфектно..в хотелите винаги е нарязано на правоъгълни парчета.. много е вкусно.. изяждам големи количества като сме почивка ...и много ми се иска да си купя за вкъщи..ако някой е попадал на такова, ще съм много благодарна да сподели.  Simple Smile)))

# 116
Здравейте!Бях ходила преди две седмици за първи път в Търция,по скоро в Лозенград.Минахме границата МТ петък към 18ч и навръщане в събота към 16ч точно за 10-15мин.Забелязах че и с другите коли нямаше забавяне,то и нямаше много коли.Разполагах с малко време затова реших първо да посетя Лозенград,а вече като опипам почвата друг път да отида в Одрин и по нататък вече Инстанбул.Останах много доволна от пазаруването,въпреки че като за първи път покупките бяха малки и неориентирани,Не съм се запознала много по подробно с марки и т.н.Посетихме Кипа,Безим и съботния пазар.Много съм доволна от омекотителя Бинго.Купих си и прах Персил с омекотител .Баклава купих от едно магазинче на центъра за 40лири кг.Стори ми се скъпа,но нямаше как да не си взема.От съботния пазар взех зеленчуци и плодове,маслини,ядки.Розовия домат беше много вкусен и къзоплодната краставичка.Вечерта се разходихме в центъра.Много ми хареса.Много кафенета,заведения,оживено навсякъде,а беше към 22ч вече....Сега планувам ходене до Одрин.След прочететното тука искам да питам нещо което не разбрах:
1.За трите гранични пункта ли става въпрос за трудно преминаване след 15.06?Аз планувам преминаване този път през Лесово четвъртък вечер към 20-21ч....Нека сподели някой който е минавал на отиване по това време.Знам че при всеки е различно...
2.Какъв е този дърпан кашкавал?Не обичам овче...Той от какво е?
3.Разбах че повечето им колбаси са телешки.Вярно ли е?
Много трудно си избирах нещо за хапване,защото повечето им неща май са овче,агнешко и телешко.Аз не ги консумирам...и се притеснявах да не оцеля нещо такова.
Ядохме по един лаваш и ни обслужиха на български.Моя го поръчах с пилешко,а мъжа ми с телешко,което се оказа овнешко...ужасно...А уж на български ни говореше този...
Уайкики изобщо не ми хареса.Нямаше нищо евтино и никакво разнообразие.

# 117
  • до най-прекрасния мъж
Навалицата е на КА, там е най-прекия път за Турция.
При тях свинско няма, мюсюлманите не го консумират, а готвят с овча и телешка лой, затова мирише така. Най-добре да поръчаш пиле, вероятността да мирише е минимална.
Кашкавал все краве сме взимали, на овчи на сме попадали, гледайте картинките или си преведи някои думички предварително, за да ти е по-лесно.
Днес проверих марката на маслото, което купих последно - Torku. Много е хубаво. Марката Sutas също е хубава за млечни, заедно с Pinar, за която вече писах.

# 118
Това ли е лимонадката, за която говорите?

# 119
  • Varna
Дааааа smile3521

Общи условия

Активация на акаунт