На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 15

• 148 252
  • 725
  •   1
Отговори
# 45

Тц!
Искат 0.381 лева за 1 лира. Или дават 1 лира за 0.381 лв.
За да получим 10 турски лири, трябва да платим 3.81лв. При плащане със карта, курс дават mastercard/visa, на всичко отгоре има комисиони на банката. Така че понякога излиза изгодно, а понякога не.

# 46
  • Варна

Тц!
Искат 0.381 лева за 1 лира. Или дават 1 лира за 0.381 лв.
За да получим 10 турски лири, трябва да платим 3.81лв.

... което е същото като казаното от мен и различно от...
... В момента например tavex.bg дават 0.381 лири за един лев.

А за картите... Никой не е споделил курсът, на който му е приравнена лирата при плащане в магазин в Турция, да е бил по-неизгоден от курс на чейндж бюро. Макар тук-таме да са се появили някакви таксички за превалутиране.
Все пак тук пишем големи хора и мисля, че е нормално преди да ползваме картите си в чужбина (а и не само) да сме наясно с условията и таксите по тях според банката и вида на картата.

# 47
На Шел при Свиленград има чейндж бюро, там курсът също е добър.

# 48
  • Варна
Халим,има ли по магазините в Турция, от този вид ароматизирани перли за пране?Аз забравих да проверя,а ги обожавам,но да дам в Бг 12-13 лв за тях  абсурд ,ще ме извиняват ... Crossing Arms
Скрит текст:
аз това откривам   в станица за турски стоки вув фейсбук - цената е 8 лв

# 49
Дали има обменно бюро в Ераста, или някъде наоколо. Ако някой си е паркирал колата там, случайно да си споменава колко струва?

# 50
  • Istanbul
опсс намерих една ама е скъпо май май..

https://urun.n11.com/yumusatici/domol-camasir-parfumu-mistik-cic … 275-gr-P231220113

има и тази ... ама тя май след пране се ползва, нещо като спрей

https://urun.gittigidiyor.com/supermarket/oxy-oda-ve-camasir-par … ta-5-kg-331312979

# 51
  • Пловдив/Първомай

А за картите... Никой не е споделил курсът, на който му е приравнена лирата при плащане в магазин в Турция, да е бил по-неизгоден от курс на чейндж бюро. Макар тук-таме да са се появили някакви таксички за превалутиране.
Все пак тук пишем големи хора и мисля, че е нормално преди да ползваме картите си в чужбина (а и не само) да сме наясно с условията и таксите по тях според банката и вида на картата.
[/quote]

Аз във събота плащах със карта от ОББ сумата,която изхарчих беше 300 лири,проверих след това и са ми я прехванали на 0,37 Ст,а таксата ми е 0,30 Ст.

# 52
  • Пловдив
Благодаря за новата тема!
Тези капсулки и аз ги търсих,но няма. Аз последно си ги взех от Итали за по 7евро. Просто навсякъде са си скъпички. Дано турците да измислят аналог някакъв Wink
На Шела на Свиленград съм чувала,че е изгоден курса. Аз си сменям предварително лири да ми е по-спокоийно. Пък и както каза някой - от границата- на пазара,там няма къде.Пък времето все е ограничено...
На борсите се паркира спокойо навсякъде.

# 53
  • Varna
Дали има обменно бюро в Ераста, или някъде наоколо. Ако някой си е паркирал колата там, случайно да си споменава колко струва?

В Ераста паркинга и безплатен. За съжаление не мога да кажа дали има обменно бюро въпреки, че ходя в Ераста от самото му откриване. Просто не ни е трябвало такова и не съм обръщала внимание.

# 54
  • у нас
В Ераста има обменно бюро. Намира се на втория или третия етаж посредата, където са ескалаторите.

# 55
  • Бургас / UK
опсс намерих една ама е скъпо май май..

https://urun.n11.com/yumusatici/domol-camasir-parfumu-mistik-cic … 275-gr-P231220113

има и тази ... ама тя май след пране се ползва, нещо като спрей

https://urun.gittigidiyor.com/supermarket/oxy-oda-ve-camasir-par … ta-5-kg-331312979

Халим,благодаря ти  Simple Smile !!! Точно първото е ,но наистина идват скъпички и тези ... Peace
За второто гугъл преводача "каза",че се пръска върху вече изпрани и подсушени дрехи,може да се ползва и като ароматизатор на стаи... Simple Smile

Пари обменям винаги в Бг,нямам такова време и нерви да търся къде да обменям ,за няколко стотинки разлика не си заслужава...където мога плащам с карта.

# 56
  • Варна
Някой може ли да каже дали някъде из борсите продават лимонада Uludag? Не, че ще я пропусна в Кипа, но ми се иска стекче да взема, ако е изгодно. Аз лично, последния път влязох в първия склад, който видях, нямаше цени естествено, но ни казваха различни цени за едно и също нещо. Сега смятам да отида на по- странични складове. Лимонади и нищо хранително не видях, както и препарати много нямаше. Tърся Por Coz, доста е силен и гори ръце, но пък чисти

# 57
  • у нас
Liz, продават такава лимонада на складовете. Стекът е 12 бр. за 36 лири взехме. Даже преди малко си пийнахме изстудена лимонадка Улуда Kissing HeartStuck Out Tongue Winking Eye

# 58
здравейте!
да попитам някой бил ли е там по време на байрама или ден преди това, защото точно тогава имам възможност да отида, искаме в МОЛ ЕРАСТА за дрехи и обувки и по аптеки и хранителни магазини да отидем....

и друго - още в старата тема попитах за шивашки цехове, където продават леко "дефектни" дрехи, за какъвто цвх се спомена но в Чорлу, където имало дънки по 20 лири ?

Моля за името на лекарството подобно на нашия Ксизал, някой писа в миналата тема

мерси на включилите се  Flowers Bouquet

# 59
  • Варна
Мерси, Sinara! Hug Hug Hug
Сега няма да се набутаме в първия срещнат склад, а ще гледаме повече. Лимонадката ще я потърся задължително, явно не е сред препаратите, а в други с хранителни стоки. Всички сме И фенове!

Общи условия

Активация на акаунт