На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 15

• 149 506
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
Ние където седнахме тази вечер не предлагаха бира,което хич не се хареса на моя мъж...😉

# 451
  • Пловдив
А знаеш ли с каква кола е била?

Изгнила отвсякъде - за да не я пуснат!   
Възраст не гледат.  Може и да е 12 годишна - като е изгнила и е пред разпад естествено че ще я спрат.

22 годишен мерцедес, без да е изгнил. Погледнали са документите и са казали, че колата е на повече от 20 години.

Ще помоля хора, които не са присъствали да не вземат отношение. Все пак темата е за това, което знаем, а не за това, което ей така ни иде да кажем, просто за да се намираме на приказка.

# 452
Колко лири е лимонадата. 1 литър ли е най-големата разфасовка. От кипа ли я си  я купя!
Лимонадата е в разфасовка от 1л. и 2 л.
Купувала съм я от BIM. Цената беше 3 лири- 1л.. Има я навсякъде по супермаркетите.

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 20:32 от zlatunka80

# 453
Ние където седнахме тази вечер не предлагаха бира,което хич не се хареса на моя мъж...😉
По принцип в исляма алкохолът е забранен.
И затова в Турция е много скъп. Мои познати седнали в ресторант в Одрин и мъжът си поръчал бира. Цената била 5 лв.

# 454
Ние веднъж спахме в Одрин, Вечерта тръгнахме по главната да ядем вечеряме, намерихме заведение, поръчахме джигер, поръчахме си и бира (бяхме само жени), бирата беше доста скъпа, но се учудихме като ни я донесоха обвита в хартия, да не се вижда, явно колкото и да са напреднали, са си доста затворени за такива неща

# 455
А знаеш ли с каква кола е била?

Изгнила отвсякъде - за да не я пуснат!   
Възраст не гледат.  Може и да е 12 годишна - като е изгнила и е пред разпад естествено че ще я спрат.

22 годишен мерцедес, без да е изгнил. Погледнали са документите и са казали, че колата е на повече от 20 години.

Ще помоля хора, които не са присъствали да не вземат отношение. Все пак темата е за това, което знаем, а не за това, което ей така ни иде да кажем, просто за да се намираме на приказка.
Пътувала съм с кола(поне 3-4 пъти ) мисля ,че е марка Сеат ,която е над 20 години , дори предният калник е леко натиснат..никога не са ни правили проблем !

# 456
Колко лири е лимонадата. 1 литър ли е най-големата разфасовка. От кипа ли я си  я купя!
Лимонадата е в разфасовка само от 1л.
Купувала съм я от BIM. Цената беше 3 лири. Има я навсякъде по супермаркетите.
Извинявайте, но най-добрата марка лимонада (Улуда ) не е видях последно в Бим.Други марки имаше , но не и тази ...😃

# 457
Колко лири е лимонадата. 1 литър ли е най-големата разфасовка. От кипа ли я си  я купя!
Не е само 1л.Има и по 2л. Вземаме винаги такава.Последно от Кипа 6.20л а 1 литър беше 3.10л.

# 458
  • Varna
Ние веднъж спахме в Одрин, Вечерта тръгнахме по главната да ядем вечеряме, намерихме заведение, поръчахме джигер, поръчахме си и бира (бяхме само жени), бирата беше доста скъпа, но се учудихме като ни я донесоха обвита в хартия, да не се вижда, явно колкото и да са напреднали, са си доста затворени за такива неща

Използвам този пост за да напиша следното.....
до 2009 година нямаше никакъв проблем да люскаш бирата дори близо до джамии. Обаче от
следващата година полека, лека нещата се промениха. Не, че са затворени за алкохола. Просто
бай ердо, нИ дава така на ачик.
Иначе в Одрин има едно място срещу магазин Ердем, така ли се пишеше, че тази сутрин хич не
съм У ред....та срещу него има едно ресторантче, където вечер се сервира бира и различни
гъдели за вечеря. И както са писали по-нагоре, цената на бирата е през кръста, но вечер когато
сядаме със ММ винаги е пълно.

За през деня намерихме едно тайно място преди две години където сервират и бира и ракъ, през
целият ден. Но за съжаление не мога да обясня мястото. Доста е закътано в уличките. Винаги
те посрещат както преди много години. Като скъп гост с голямо уважение.

# 459
Извинявайте, но най-добрата марка лимонада (Улуда ) не е видях последно в Бим.Други марки имаше , но не и тази ...😃
Точно от BIM я купихме за първи път.Точно за марка Uludag става въпрос. В някои магазини на  BIM може да  е била изчерпана. Веднъж търсех сладко от ягоди в единия им магазин ,но нямаше, в друг техен магазин имаше. Понякога се налага да обиколя 2-3 магазина на Bim за да намеря каквото ми трябва.

# 460
Тя и в Истанбул и в Мармарис си е 5 лева бирата. Но в Мармарис където седнеш предлагат всякакъв алкохол, докато в Истанбул   ти я сервират в чаша от чай. Ракията също. Ми нека е 5 лева, важното е да я предлагат. Как ще седна да ям кюфте без бира Simple Smile  А за кукуреч нищо не казвате. И в Одрин ли няма да мога да го опитам. Толкова ми го прехвалват....

# 461
Тя и в Истанбул и в Мармарис си е 5 лева бирата. Но в Мармарис където седнеш предлагат всякакъв алкохол, докато в Истанбул   ти я сервират в чаша от чай. Ракията също. Ми нека е 5 лева, важното е да я предлагат. Как ще седна да ям кюфте без бира Simple Smile  А за кукуреч нищо не казвате. И в Одрин ли няма да мога да го опитам. Толкова ми го прехвалват....
Кукуреч съм виждала в една от страничните улици на главната.Но не мога да се сетя точно в коя.

# 462
  • Варна
Е, не е вярно, че бирата в Истанбул се сервира в чаши за чай. Има и такива места, разбира се - наскоро някой сподели за такова, ако не се лъжа, в района на Йени джами. Ама в заведенията, където се предлага легално, се сервира в нормална чаша за бира. Сигурно има ограничения около празниците им и разни други, но понеже не ми е проблем да се храня, без да пия алкохол, никога не съм изпадала в подробности.
И да, алкохолът е скъп и не е достъпен под път и над път (което за мен е плюс), но може да се намери в почти всеки магазин и заведение в туристическите райони.
5 лева може да е бирата в чаша за чай... В хубава чаша е повечко. Или поне тази, която аз пих преди време, по тогавашния курс бе около 9 лева.
Нищо чудно скоро да стане още по-трудно да се пие при комшиите. Ама това да ни е дерта. Не ми е проблем да се съобразявам с порядките на мястото, в което пребивавам, ако не ограничават основните ми права.

В Истанбул кукуреч съм виждала на десетки места. В района на кула Галата, около Сиркеджи и Египетския и т.н. Миризмата "говори" за този "артикул" отдалеч.
В Одрин не съм помирисвала, но вероятно има някъде.

# 463
  • Русе
Не, че е болка за умиране, но не се ли казва кОкОреч? Това, като го знам от какво се прави, дори като чета за него и започва да ми се повдига Joy
Преди няколко години, когато лирата беше 80+ ст. ММ си беше купил някаква вносна бира, която струваше 6 лири бутилката(500 мл.) Сърцето го заболя Joy

# 464
Според картата на Одрин на булеварда, вдясно от централния вход на Карфура има заведение Шампион кокореч, но там не съм сядала и не мога да ви кажа има ли и какъв е, но съм яла кокореч от сергия на един дядо до Синия пазар. Подправките вътре, бяха повече от чревцата. В Истанбул съм хапвала къдеее-къде по-вкусен. А, що се касае до бирата, в ресторанта на хотела, в който отседнахме ни я сервираха по 14 лири за половинка.

Общи условия

Активация на акаунт