На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 15

• 149 506
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
Аха щом се сервира през ноща, значи е някакъв заместителна нашата шкембе чорба Simple Smile. Ами и през нощта да е-няма значение.

# 466
Преди няколко години като бяхме в Истанбул до хотела също късно вечерта го изкарваха Кукуреца. Странно защо вечер го изкарват?

# 467
  • Варна
Без да обиждам любителите на карантии, това чудо мирише тъй, че хич не се замислям как се пише... Да, с две о-та е. Ама това не го прави по-привлекателно.
Два-три пъти мъжът ми яде и аз се движех на поне 100 метра от него.
Сега се сещам, че единия път беше именно от количката на един чичко отстрани на петъчния пазар.

Вики, той евтинко я е купил. Аз си спомням, че кенчетата Ефес в супермаркетите им бяха двойно по-скъпи от същите в турския ресторант тук.

# 468
Аха щом се сервира през ноща, значи е някакъв заместителна нашата шкембе чорба Simple Smile. Ами и през нощта да е-няма значение.
Не е шкембе чорба, а са овкусени агнешки чревца, които се пекат на вертел /като нашия дюнер/. По желание могат да ви ги сервират накълцани на ситно в хлебче или в тънка арабска питка с препечени зеленчуци на скара. Въпрос на вкус! На мен ми допада!

# 469
Ще продължа в нов коментар, че стана дълъг предния.... Ние минаваме през Капитан Андреево и за около 30-40 минути на отиване преминахме границата, имаше към 30 коли пред нас. На връщане за пръв път за макс 10 минути и двете граници.

За луксозна посуда, декорации - Jumbo и Mikasa Moor, но там са скъпави нещата.

Пак хапнахме в Кумпир Бокс ние. Отново беше много вкусно. Порциите огромни и по 15,90 лири. Салатите бяха страхотни и интересни - айсберг, червено цвекло, зелени и черни маслини, царевица с лек сос, пресен гьозум, магданоз и копър.
Пастата беше неовкусена, но предвид леко соления сос на месото, се допълваха перфектно.

Значи, в България само за месото ти вземат 10 лв в ресторантите. Тук всичко излиза под 6 лв! Останалите ядоха с барбекю и също много им хареса. Следващия път мисля да пробваме друго заведение. Като хапнахме, тръгнахме по магазините. За сандалите вече казах. Купих 2 страхотни поли от Sateen по 20 лири, рокля от Де Факто за 60 и пижама за 36 пак от там. Харесах и една рокля в ХМ, но бях взела по-големия номер и ми дойде широка в талията. Обаче съм много доволна от шопинга като цяло.

Преди да тръгнем, естествено се насладих на любимите десерти в Мадо. Обожавам го това заведение.

шоколадови блатове с шоколадов крем и шоко дропс в него... Heart Eyes
Ей на тези топчестите така съм им хвърлила око. Поръчах шоколадовата торта и си мислех че е това но не....   моля, някой знаещ да помогне как ги водят в менюто

Пълнителите на Air wick д бяха 8 лири. Fairy 4 tl - 650 ml. Обаче дали бутилката р голяма, поне 3 пръста надолу е.
От душ геловете препоръчвам тези

Напълнихме колата догоре, при нас също беше пълно на задните седалки. Добре че нямаше трети човек при нас отзад.

Още красоти от Линенс... Обожавам го този магазин.

iv4enceto_91  Тези капсули видя ли ги някъде в Одрин и каква им е цената? Между другото, десертите изглеждат много вкусни Simple Smile

# 470
  • Варна
Разбира се, че ги е видяла! Нали ги е купила от там. Има ги на борсите и по магазините.

Моля, не копирайте такива огромни "чаршафи" за нещо дребно! То няма превъртане това.
Или поне го слагайте в скрит текст.
Благодаря!

# 471
Колко лири е лимонадата. 1 литър ли е най-големата разфасовка. От кипа ли я си  я купя!
Лимонадата е в разфасовка само от 1л.
Купувала съм я от BIM. Цената беше 3 лири. Има я навсякъде по супермаркетите.

Има и от 2л в студената витрина на Карфур!

# 472
  • Варна
Кокореч видях на две места на  паркинга на петъчния пазар.

# 473
  • Варна
5 лева  е добра цена , в магазина "Ефеса" е 2,80 лв.  ,няма и 100% надценка . Нашите "ресторантьори" продават бирата с 200% надценка.

# 474
  • Пловдив
Върнахме се от Одрин.Малко тегаво беше на границата.Час на отиване и час и половина на връщане.Не бих казала ,че имаше много коли.Разходихме се по главната,не се е променило много от преди 6 години.Първа спирка Ераста.Обядвахме там.Не мога да се изкажа за храната.Опитвам само познати храни.Детето също.Мъжът ми яде нещо доста странно за мен ,но каза ,че е вкусно.Очаквах повече от този мол.Купих само 3 неща-едни къси панталони на мъжа ми на Пиер Карден,един комплект кувертюра с чаршафи и една блузка на малката .Влезнаме в Мигрос там-може и да е имало изгодни неща ,но аз трудно пазарувам от реален магазин.Свикнала съм онлайн от Англия и малко съм като журналист в магазините.После се отправихме към Кипа-там цените бяха по-добри .Излезнах с дреболии-два омекотителя ,таблетки Феъри платинум и някакви готови смеси за кекс и сладки.От там Марги -моето разочарование.Очаквах повече,макар че разгледах онлайн.Синия пазар -взех маслини ,кило сирене и от една леля ръчно точени кори за баница.Реших за спра в Карфур,макар тук да не се споменава.Малък е,но цената  специално на Феъри платинум беше убиец.90 таблети за 48 лири.В Кипа 50 са 35,50 лири.Нищо сладко не опитах-обожавам баклави и всякакви турски сладкиши ,но не ги докосвам/защото са ми на д.....то/.Не бях много полезна,но все пак да дам някакъв отчет.Благодаря на всички ,които съветват тук.

# 475
Та, като сте заговорили за обувки, Дайхман има ли в Одрин, че моят синковец носи 46 номер и само там му намирам читави обувки.

И моят приятел носи 46, дори в Дайхман не може да си намери хубави.  Днес моя колежка, която ходи постоянно там ми каза, че някъде по пазара имало хубави магазини - ортопедична стелка и естествена кожа. В събота отиваме, ако няма да ти е късно ще ти кажа ние дали сме намерили нещо   Simple Smile

Здравейте на всички!

Искам да кажа огромно благодаря, защото ми бяхте изключително полезни за намирането и ориентирането! Та да ви кажа и какво направихме ние

Първо минахме през синия пазар и мола (забравих му името)- намаления на всичко де що се сетиш . Simple Smile обувките бяха с около 20-30% намаление. Влязохме в Kemal Tanca- направо си беше рай. Но мъжките обувки са до 44 номер и се изпотиха като питах за 45-46. Отсреща обаче имаше едно магазинче където имаше и 45 и стана на моя... ноо не му харесаха модела. Повечето са официални и не стават за всеки ден. Накрая взехме от  Waikiki за 40 лири защото само там имаше 46, който да му стане. 

От синия пазар се сдобих с бобови и кори за баница и кадаиф, цените са повече от смешни Simple Smile)

За праховете- видях по мой бърз преглед че в първото магазинче в дясно излизат най на сметка. Аза заложих на доверие този път и взех само турски прахове. Цените не са се променили от преди седмица две Simple Smile Ако някой иска мога да му кажа кое колко беше.

А за лимонадата- моите овации, наистина е много хубава тази беза захар. Чак ми е тъжно че не взехме повече...

Пазарчето на Селиме джамия е пълно с всякакви джунджурии и аз се сдобих с арабска лампа 😎 и магнити има там ии да... Много хубав пазар.

Хапнахме пак там малко по надолу джигер тава, Чобан кавармаи лахмаджун с мнооогооо лютичко, голяма вкусотия.

Отново голямо благодаря на всички мами Simple Smile)

# 476
Влезнаме в Мигрос там-може и да е имало изгодни неща ,но аз трудно пазарувам от реален магазин.Свикнала съм онлайн от Англия и малко съм като журналист в магазините.После се отправихме към Кипа-там цените бяха по-добри .Излезнах с дреболии-два омекотителя ,таблетки Феъри платинум и някакви готови смеси за кекс и сладки.

Цените в Мигрос и Кипа са еднакви --все пак са на един и същи собственик. Преди известно време Мигрос купиха Кипа.

# 477
Тук в Шумен на  Ешреф оглу видях от този омекотител с мечето, мисля, че Юмюш беше, по 7 лева и 50 стотинки литър и половина. това скъпо ли е, или и в Одрин излиза на същата цена......поне с омекотител да не се товаря.

# 478
  • Стара Загора
Няколки страници по-назад, ще видите актуални цени посочени от мен. Или с около 2 и 20 по-евтино излиза в Одрин.

# 479
Вчера го взех на 13.50 лири, което е около 4.80 за 1440 мл. Имаше към 7-8 вида. В съседния склад беше на 18.50 лири същите видове

Общи условия

Активация на акаунт