На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 15

• 149 454
  • 725
  •   1
Отговори
# 510
  • ВАРНА
В понеделник, там където в петък има пазар за дрехи и малко за плодове и зеленчуци има
плодово-зеленчуков пазар и малко дрехи, но дрехите не заслужават.

Тоест за дрехи на пазара абсурд в понеделник-вторник?  

-За дрехи само в петък и събота???

Само дрехи ще ходя  и изкл. трудно откриваемите таблетки 3 в 1 на Ариел - зелените кутии.

# 511
Очаквам че като отида в друга държава,особенно градове които са туристическа дестинация и се провеждат екскурзии за мен трябва да са добре поддържани.А да сравнявам България с други държави...незнам..
Имах голямо чудене за пердетата на  петъчния пазар.Някой купувал ли е и това обикновенно перде ли е или органза?

# 512
Очаквам че като отида в друга държава,особенно градове които са туристическа дестинация и се провеждат екскурзии за мен трябва да са добре поддържани.А да сравнявам България с други държави...незнам..
Имах голямо чудене за пердетата на  петъчния пазар.Някой купувал ли е и това обикновенно перде ли е или органза?

ами не са им лоши пердетата, последно от Варна си купих органза на 5лв метъра с безплатен шев
иначе... по-добре до аутлета на ТАЧ в Чорлу

# 513
  • у нас

Има различни видове пердета на пазара. Купувала съм доста пъти, хубави са, някои са направо ушити отгоре.

# 514
Добър вечер . Искам да попитам дали наистина OKI може да се намери в аптеките в Турция ? Гледах в сайтовете по съставката да намеря нещо ,нооо нищо не открих .

Мисля, че това е от рода на Аулина

# 515
Искам да запитам в моловете има ли оригинални парфюми и изгодни ли са като цена?

# 516
  • Русе
Имах голямо чудене за пердетата на  петъчния пазар.Някой купувал ли е и това обикновенно перде ли е или органза?
И аз като Делта ще кажа, че нашият град Русе се слави, като "Малката Виена" и ежедневно по центъра туроператорите разхождат някакви групи западни туристи, предимно пенсионери, идващи с кораби по течението на Дунав. Не знам какво и гледат на порутената ни виенска архитектура. Някои от сградите са пред срутване, а са си баш на главната улица на центъра.Така, че не само в Одрин има такива сгради. Пък и Одрин не е чак толкова туристическа, а по-скоро шопинг дестинация и екскурзиите, които се провеждат са главно с тази цел.

От пердета и аз се интересувам. От 2 години си търся перде за трапезарията и не мога да си харесам. И в Одрин есента гредах на пазара. Искам да е много тъмно кафява органза или някаква подобна материя. Не искам да е дюс, не искам и да е натруфено.

# 517
  • Varna
Делтичке, този ти пост го има в първия пост, ама кой ли чете Kissing Heart

Синарич,
Душе, знам, ти писа, че си качила поста ми на първа страница, ама викам хайдеее пак да пиша
да си затвърдят знанията.  Laughing Бях на кеф Wink Ама верно не четат бе, не само първа страница, но и
последни страници, където е писано, та писано. Ама, да са живи и здрави! Да почерпят по една
усмивка Laughing

Печикамъков,
Пак пиша бавнУ и полека....в понеделник няма дрешки. Имаше само тук, там потурки от хасе ли, от
памук ли, не пипнах да се уверя. Иначе богат плодово-зеленчукаво пазар.

Одрин е пазарска дестинация за сега. Но покрай пазарската ние българите които се интересуваме и
от исторически паметници, търсим това, онова и в Одрин. Много се радвам, че повечето от българите не търсят само складовете и Кипа. Абе съчетаваме полезното с приятното.
Обаче покрай нас и гръцките пазаруващи Одрин скоро ще си стъпи на краката и тогава ще му дишаме
прахта.

Преди години говорих със турци от Истанбул. Та те ми казаха, че много е спомогнала куфарната търговия
за да живне този мегаполис. Помня го от 1982 година, помня го и от 1991 година и след тази година вече
яко дръпна напред. Но там куфарните търговци бяха от онази голяма страна СССР в която имаше доста републики, имаше и от Полша, Румъния, наша милост и тя в кюпа. Това са все големи страни както знаете с  изключение на нашата де.

За пердетата- В интерес на истината, много красиви пердета има там. Аз не се интересувах, но момичетата
които питаха няколко пъти, ме накараха да се огледам по-добре. Ама наистина има много красиви, а същите съм виждала и в нормалните магазини. И сигурно и цената на пазара е по-добра, но вие които сте
купували ще ме светнете Hug

Парфюмите ако са на сметка само на фришопа, но и за там съм чувала, че са евтини.
Наскоро едно момиче попита в темата и някой и даде този отговор.

# 518
  • Стара Загора
В мола има една верига за луксозна парфюмерия, но не съм влизала да оглеждам какво има и цените.

А за безмитния - Делта правилно е казала, че според мен не е евтино. Да не говоря, че разните бонбони и шоколади са на същите цени като тук, но в евро. Миналата година се бях засилила да си купувам някой от парфюмите на Шанел, но се спрях. По спомен 100 мл EDP беше около 110 евро или малко повече, а тук са 260 лв, но като пуснат 20 % намаление и е все същата. EDT пък бяха 85 или 90 евро. Ермес големи опаковки също 100-110 евро. На летищата е евтино, но на това Duty free за мен не. Ако намерите нещо, което го няма на други места или е спряно ок, ама иначе не си струва да се пазарува от там.

Някои цигари си заслужават. Майка ми пуши Карелия Оме и я купуваме за 13 евро. Тук стека е към 53-4 лв.

# 519
Аз съм виждала, че в безмитният са доста скъпи парфюмите. Питах за Одрин  дали в моловете има парфюми на изгодни цени.

# 520
  • Varna
Няма, поне аз не съм виждала.
Марковите парфюми и козметика, там е по скъпа от колкото тука.

# 521
  • Пловдив
Парфюмите от магазините в мола са на цени като тук в нашите молове. Ако случайно обаче има накакъв индирим,може и да си струват. Аз каквото търсих,не ме устрои цената. На безмитна също не си заслужава...
Печикамъков, според мен това,което си видял  на петъчния пазар и търсиш сега,през седмицата никъде го няма...
Колкото и да е неудобно,че петък и работен ден,винаги го нагласям така че там да сме тогава,за да мога да се възползвам от пазара Wink

# 522
  • Пловдив
Добър вечер . Искам да попитам дали наистина OKI може да се намери в аптеките в Турция ? Гледах в сайтовете по съставката да намеря нещо ,нооо нищо не открих .

Кетопрофен- активна съставка

http://www.ilacabak.com/etkengoster.php?Id=M01AE03

Интересува ме в Лозенград - някой ако може да ми обясни откъде мога да си купя свястна баклава
и точени кори - всъщност баклаваджийница и бьорекчийница

# 523
  • Пловдив

Точно вид Аулин , това е Италианско. Поръчайте си в ОЛХ продават ги по 15 лв кутията, а в Италия е по 10 лв, но пък няма как. В турция няма от него.

# 524
За старите сгради да ви кажа. доста от тях са изоставени защото в Турция има някакъв спорен закон за културното наследство. Имам приятел който има къща наследствена в Одрин, но тя се води паметник на културата. съответно той не може да я ремонтира или обитава защото е Българин, а от своя страна Турция не може да прави подобрения или реставрация защото е на чужденец. Един порочен кръг се получава. от него знам че има много такива сгради на Пловдивчани предимно и на Черпанлии. Когато обаче постройката падне Турската община има право да построй нова на нейно място или да реши да пресъздаде същата, като тя вече става собственост на Турция. Земята си остава на собственика.

Общи условия

Активация на акаунт