На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 15

• 149 461
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
Значи или ние ходим на места, където е чисто, или не ми прави чак такова впечатление. Все пак и там живеят хора с техен си манталитет и е нормално на места да не е чак толкова излъскано. Отиваме заради шопинга, а не заради хигиенните им навици. Не че тук в БГ сме големите чистници.
За пердетата ще кажа, че си купих от петъчния пазар готово ушито. 3 метра е, където е зашит перделика, а 6 метра е в долната му част. Стои разкошно като го закачих. Късо е, до перваза на прозореца. Струваше 50 лири.
Парфюми, които са имитации на известни марки, намираме на главната. Почти срещу Уайкики. В последно време са на промоция - 2 бр. от 50 мл. за 50 лири. Свиквам бързо с миризмата, но хората около мен почти през целия ден ми казват, че ухая на много хубав парфюм. Явно дори след няколко часа, доста добре се усеща.

# 526
  • Варна
makak, за баклаава от Лозенград мога да препоръчам Usta Eller. Намира се непосредствено до магазин EGEM, мапс-а ще те ориентира.
Кори съм купувала от пазара, но и веднъж в не-пазарен ден от магазин DERE на кръговото при Migros и баклаваджийница KOZA, където водят всички екскурзианти. (За жалост баклавата от последната отдавна не я препоръчвам, въпреки ниските цени.) Корите са вътре в магазина, да не те притеснява грилът да пилета отпред. И от магазина, и от пазара, корите са били прилични, съвсем пресни, макар и не чак толкова тънки като тези, които взимам от Одрин. Все пак може да се чете през тях, така че са ОК.

Скрит текст:
Винаги ми е било много странно да имаме претенции към чистотата в другите държави, като се има предвид нашето "дворче" как изглежда. И местните, и туристите, цапат много, пуши се на улицата, в Истанбул няма и много кошчета, примерно, но се чисти постоянно и някак съотношението хора - боклук/мръсотия е доста по-поносимо от нашето. Пък за сградите... къде няма такива? Все пак Одрин е провинциален град (по техните стандарти градче), чието основно предимство е близостта до границата и именно тя ще подобрява облика му в бъдеще.

И аз харесвам петъчния пазар и съм намирала там много добри неща на смешни цени. За по 5-10 лири съм взимала дрешки за ежедневието за децата, които по нищо не отстъпват на тези от магазините, а като се има предвид количествата такива, които се съсипват от хлапетата, разликата в цената си заслужава. И за големите съм намирала добри неща за ежедневието и за у дома. Винаги купувам и оборотно бельо за малки и големи, както и други дреболии.
Подсетихте ме да извадя пердето, което купих ушито от там за много добри пари. Само трябва едното да го разделя и ще сменя леко интериора.
Не робувам на идеята да купувам само от "маркови" магазини. Знаем колко е марково марковото в повечето от тях.

# 527
Не можах да намеря къде сте писали за сирената, но бихте ли ми казали каква е цената. Също така искам да запитам каква е цената на мешале/едно сиренце като плитка, много солено/ и къде го продават.
 А от Кипа освен лимонадка какво пазарувате?

# 528
  • Пловдив
beljata, благодаря за отговорите

Точно вид Аулин , това е Италианско. Поръчайте си в ОЛХ продават ги по 15 лв кутията, а в Италия е по 10 лв, но пък няма как. В турция няма от него.
Активната съставка на аулин е нимезулид | ATC (M01AX17)- значително по- различно от
КЕТОПРОФЕН (KETOPROFEN) | ATC M01AE03

Не можах да намеря къде сте писали за сирената, но бихте ли ми казали каква е цената. Също така искам да запитам каква е цената на мешале/едно сиренце като плитка, много солено/ и къде го продават.
Точно мешале не съм виждала в Тр., но тук може да си го купиш от фирмения магазин на фирма ЕМ Джей Дериз в Карлово- има също  маджули и халуми и лабне. Лабне-то е много по- различно от това, което съм купувала от Тр.
http://mjdairies.com/products_special_cheese.html
Това за инфо., защото не пише откъде си.
Продукцията на  тази фирма върви преди всичко за износ в Ливан, не съм виждала по маг. мрежа- обаче не съм и търсила щателно, защото цените им са твърде високи за това, което предлагат като качество на готов продукт.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 15:56 от makak

# 529
Такова сирене съм виждала в Кипа.Ние доста от нещата вземаме от Кипа.Децата са влюбени в едни десертчета Karam .Добре до сега не са ни правили проблем на границата заради тях че вземаме по 3-4 кутии.Профетероли задължително.Последно взехме леща 2.5 /за 9.90л/маслини. Абе винаги намираме какво да вземем.

# 530
Здравейте съфорумки,имам едно питане за Одрин-в понеделник работят ли магазините и борсата за перилните препарати и консумативи?Че имаме спор в къщи.Мислех в понеделник да отскочим .
Благодаря.

# 531
  • Пловдив
Понеделник си е нормален работен ден в Турция и най- вече в Одрин.

# 532
БЛАГОДАРЯ Hug

# 533
Такова сирене съм виждала в Кипа.Ние доста от нещата вземаме от Кипа.Децата са влюбени в едни десертчета Karam .Добре до сега не са ни правили проблем на границата заради тях че вземаме по 3-4 кутии.Профетероли задължително.Последно взехме леща 2.5 /за 9.90л/маслини. Абе винаги намираме какво да вземем.

Аз питам, защото като ходихме в Мармарис си бях напълнила един сак с бобови култури от Кипа, но от 2 години не сме ходили и не знам сега дали е на сметка да се пазарува в кипа , както тогава беше.

# 534
  • Пловдив
Има онлайн каталог - разгледай го и се ориентирай!!!

http://www.kipa.com.tr/tr//top-navigation/kampanyalar/hipermarke … ipermarket-dergi/

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 19:19 от makak

# 535
Този, който е на първа страница ли?

# 536

А кога се публикува новият, знае ли се? Защото този е до вчера...

Момичета, гражданската ни изтича след 2 седмици. Искаме да идем до Одрин за уикенда - 7ми и 8ми. Дали би имал основание някой да ни върне?

# 537
Благодаря за новата тема. Аз пак да повторя  питането си и тук, да се чете и в тази тема. Моля пътуващите до Одрин да пускат сводка как са минали граничните пунктове, много ли гастарбайтери има, колко се чака. Специално ме интересува през делнични дни и през Лесово. Благодаря.

На отиване- границата трябва да се мине до 08 ч,на врьщане до 17 ч.Минавате много бьрзо,докато няма автобуси.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 09:37 от bubanka

# 538

Момичета, гражданската ни изтича след 2 седмици. Искаме да идем до Одрин за уикенда - 7ми и 8ми. Дали би имал основание някой да ни върне?
[/quote]

Имаш си действаща ГО и зелена карта - никой няма да те върне. Не забравяй Зелената карта Simple Smile

# 539
Здравейте , предстой ми да ходя на организирана еднодневна екскурзия до Одрин , с посещение на мол Erasta и Margi Outlet , какви са впечатленията ви за тях ?

Общи условия

Активация на акаунт