Дългото чакане след трансфер - Тема 69

• 67 168
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Малага, благодаря че се включи. ЗЕТ съм с естрофем и 1-ин хориомон, след него естрофем и 2х3 утрогестан, след трансфера (в събота) добавиха и дуфастон 3х1... изследвам го защото някакви. еща съм чела, че ако е много нисък шанса за бременносъ спада с много... та затова го изследвам...

# 136
Щом е толкова важен прогестерона какви трябва да бъдат стойностите по време на трансфера?

# 137
Момичета, не забравяйте, че прогестерон, който се приема вагинално, не се отразява на 100 % в кръвните показатели.

# 138
Момичета, не забравяйте, че прогестерон, който се приема вагинално, не се отразява на 100 % в кръвните показатели.
Значи аз след като слагах по 1 кринон, а започнах дуфастон след трансфера, нямаше да е реалистична стойността и щях само да се паникьосам? Изрично попитах лекарите когато ходих на вливка интралипид 3 дни преди това дали не трябва да изследвам някакви хормони, да не са пропуснали да ми кажат. Отговорът беше отрицателен. Всичко на сляпо и доверявайки се само на схемата с медикаментите...

# 139
Малага, схемите наистина са малко или много стандартизирани. Повече естрофем, повече прогестерон след трансфер. Хормоните се опитват да ги назначават така, че да следват естествените. А естествените са след оплождане, да се покачва прогестерона и да не се сваля естрогена , т.е. запазват естрофема и добавят прогестерон след трансфер. А каква точно ни е дозата се определя от лекаря, в зависимост от подготовката за трансфер.
А прогестерона, както ЧХГ-то има доста вариации - например в 4 гс минимума е 8 ng/ml, максимума е 38 ng/ml, а средната стойност е 21.

# 140
Kremy80 знам, че в деня на трансфера прогестерона трябва да бъде над 9ng/ml от там на сетне трябва да се покачва и казват че е добре да бъде в горна граница или над нея.. в интернет намерих таблица.. но колко е вярна незнам.. в деня на моя трансфер прогестерона беше 10,5нг/мл и доктора каза че е добре... днес след 2 дена е 13,90нг/мл... и се притеснявам че не се е покачил много..

“При бременност
• Първи триместър 10 – 44 ng/mL или 32,6 – 140 nmol/L
• Втори триместър 19,5 – 82,5 ng/mL или 62 – 262 nmol/L
• Трети триместър 65 – 290 ng/mL или 206,7 – 728 nmol/L”

# 141
  • София
Специално отварям да си погледна изследванията от ЗЕТ миналата година.
Изследвала съм прогестерон на 9, 16, 18 ден - преди да ми обърнат цикъла с прогестерон.
След това - в деня на трансфера. Резултатът ми е 15,2 ng/ml.

За сравнение - при свежия трансфер миналия месец прогестерона в деня на трансфера ми е 45,4 ng/ml.
Миналата година при свеж трансфер - прогестерон в деня на трансфера е 33ng/ml.

При свеж трансфер жълтото тяло стимулира производството на прогестерон от организма.
При ЗЕТ, когато се потиска овулацията, прогестеронът е само от медикаментите.

# 142
Преди трансфера моя прогестерон беше над 60 .Сега вече не съм го мерила.

# 143
  • София
Преди трансфера моя прогестерон беше над 60 .Сега вече не съм го мерила.

И моя прогестерон в деня на трансфера беше над 60.

# 144
Здравейте, имам свеж трансфер на два 5 дневни бластоциста ма 04.06.2018 и днес ми е 7 ден. Стомаха ми е поддут, уморявам се като ходя, придърпват ме яйчниците. На 5 и 6 ден от трансфера имах силни предменструални болки, които преминаваха и отзад. Притеснявам се, лежа повечко и дано всичко е наред. А относно прогестерона на мен не ми е изследван при трансфера. Или всичко което сте описали че го изследвате постоянно важи само за ЗЕТ?

# 145
Не,при мен беше пресен трансфер.В предната клиника също не са ми изследвали нищо.Нито преди пункция ,нито преди трансфер ,нито по време на стимулация.После разбрах колко е важно и каква роля играе следенето на хормоните за успешен трансфер.

# 146
Здравейте, както и предполагах прогестерона ми е нисък. Имах няколко ампули прогестан 0,50мг/мл и доктора каза да започна да бия по 1 амп всеки ден. Дали има някое момиче на което са и останали и не и трябват? Бих искала да купя.

# 147
Питай в темите за инвитро в Истанбул за прогестан. Там съм чела, че ползват и предлагат. Успех!!

# 148
Ама много се ядосвам значи,  наша работа ли е да ги знаем тези неща или на докторите,  ще чета аз и ще ходя да се изследвам за да му кажа,   че нещо не ми е наред. Аз правих процедура в клиника,  в която по време на стимулацията не ми изследваха никакви хормони, само преглед с ехограф и толкова, още тогава ми стана ясно че съм сгрешила с този доктор но вече беше късно.. съжалявам че съм им се доверявала на някои доктори и за някои процедури, но го осъзнавам с годините и натрупания опит и познания, а преди това се доверявах сляпо. За съжаление при добрите лекари е навалица, от там конвейр (говоря за себе си аз какво усещам не казвам, че с всички е така)  и го няма индивидуалното отношение, умората на док си оказва влияние, раздразнителни са и ако задавам въпроси усещам, че все едно му губя времето има още много клиенти упс..  пациенти да обслужва. Всеки път ме пита едно и също,  забравя ме в момента в който изляза от стаята и следващия път се запознаваме отново с историята ми...Днес ще звъня на регистратура за да ги запозная с резултата и ще искам час тази или др седмица за консултация да обсъдим какво се случи и какво предлага да направим следващия път.

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 09:55 от kremy80

# 149
На мен док ми каза да го изследвам само на 0левия ден.. а после аз на своя глава продължих... оф.. ще ми се запали глават

Общи условия

Активация на акаунт