Дългото чакане след трансфер - Тема 69

• 67 161
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, като пациент на турска клиника, само да кажа че цените на процедурите не са толкова скъпи, но пътуването, спането и престоя като цяло оскъпяват много процедурата. А и няма гаранция, че ще стане от раз, познавам много жени с по няколко опита, преди да се получи. На мен ми излезе до тук 30 000 лева (стимулация, лекарства, път, спане, храна и 3 трансфера, като и към тях си има лекарства и път и ядене).
И за да не е пълен спам, момичета искрено ви стискам палци и се надявам на повече положителни резултати, а тези при които не се е получило, не се отчайвате. Все някога и при нас ще се получи, важно е да не се отказваме Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 15:17 от Dundiu86

# 121
Здравейте, днес ми е пети ден след трансфер и се чудя дали е нормално почти всеки ден някакво тъпо предърпване в областта на матката и тъпа болка в кръста, като предменструални. Не си почивам много смисъл не лежа само, докторът ми каза да си водя нормален начин на живот, карам си колата, ходя си на работа, домакинските задължения също, е не се претоварвам. Да не би да са болки от това, че не лежа нон стоп?  Ще звънна на лекарят, но реших и тук да питам дали някой е бил така

# 122
Zuchero, нормално е, не се притеснявай!

Рончо, браво, момиче! Тихичко честито и този път до финал! Hug

Креми, съжалявам Sad

# 123
Истории за успехи и неуспели процедури има много . Всяка двойка е с различни особености и проблеми понякога и не е редно да се слагат знаменатели - те успяха от първи или втори опит , защото има и двойки с много сериозни проблеми  - при които направо ще си е чудо ако се случат нещата.
Аз бях при Стаменов и наистина го има усещането за конвейр . На мен са ми правили само цветна снимка на тръбите, бяхме с много тежък мъжки фактор , даже в Щерев ни казаха , че мъжа ми няма шанс да има деца изобщо и добре че все оак решихме да пуснем една спермограма в Надежда все пак . Не сме ползвали фонда , защото аз не исках никакви стимулации и пробвахме само на ЕЦ със свеж трансфер. Всеки опит ми излизаше към 1500 лв с пътни разходи и лекарства след трансфер. На втория опит се получиха нещата и сега съм 16 г.с Единствено съжалявам , че никой не ми беше казал - че може да си платя , за да се изследва ембриона преди трансфер. Но се надявам всичко да е наред и без ПИД , за която прочетох тук във форума.
Успех на всички момичета и все пак е полезно да се споделя и опита от турските клиники и цените , за да може всеки да си прецени.
На мен ми липсваше и строго индивидуалния подход в Надежда.

# 124
Така е права си ,но при мен при д-р Стаменов си го имаше индивидуалния подход.Знаеше за предишните неуспехи в другата клиника.Изпипахме всичко ,което може да е било проблема за неуспеха и ето ме в 10 г.с .

# 125
Здравейте момичета,първо Рончо честито и успех до финал.Сега да ви споделя за мен ,днес ходих на лекар не можах да устискам до сряда.Видяхме плодното сакче,но за съжаление е спряло развитие.Моята бременност беше твърде кратка.Много ми е тежко и отчаяно,но нищо не мога да променя.Имам още две замразени ембриончето,дано с тях успеем.Сега два месеца ще починем и живот и здраве септември пак.А колкото до Истанбул аз също съм пациент на Мемориал.Да много съм доволна за първи път имам положителни тест там.Но това ми е втори трансфер а все още не съм успяла напълно.Така,че никаде няма 100 процентова гаранция,че ще стане от първи пат.И само да вмъкна,че съм на 26 мъжа ми е на 29 и е с перфектна спермограма.Единствения ни проблем така да се каже е моята поликистоза.Не че е малко,но това е д-р.въпрос.Стана много дълго извинете разприказвах се.

# 126
  • На остров
Рончо честито !
Акстраваганца и аз мисля, че си много крайна в изказването си, особено след като опита ти се състои само на база прочетено по форуми.
Не може да се генерализира за всички клиники в България, Турция или където и да било.

# 127
Това е мое мнение и съм свободна да го изразя, както и вие вашето. Но си има статистика.
А и не видях да пише никъде, че който има един опит, изобщо да не пише в темата, защото кво знае въобще той?!?  
Това, че съм си направила труда да изчета не само форуми, а всякакви други източници, и да си направя изводи на разумен човек, мисля, че само ми е помогнало. А и с колко много жени се запознах в Истанбул и чух техните истории... За това какво са минали в България
И предпочитам да съм информирана за някои неща, отколкото да вярвам сляпо и подлагам на процедура при първия срещнат. Всеки си защитава лекаря, но единствено вярвам на факти, т.е. успешни процедури. Не генерализирам и не съм посочила клиниката в Турция за панацея.  Къде съм посочила, хайде някой да посочи. Но не ви ли омръзва от неуспешни опити при едни и същи лекари?  Изводи не си ли правите? Дай Боже имате рожби от процедура в България.  И това, че опитът ми е първи и успешен, не се дължи само на късмет. И не значи, че нямам право на мнение. Извинявайте, че толкова ви подразних, но мисля, че форума и темата нямат ограничения за мнение, както и коментиращият да е поне с няколко неуспешни опита в България.
Кому е нужно въобще подобни разправии?!? Ако бях аз, щях да прочета информативно, да се зарадвам за момичето и да продължа да гледам напред, като си правя изводи.

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 20:15 от axtravaganza

# 128
  • На остров
Акстраваганца тона ти е поучителен и меко казано правиш генерализации.
Аз не ползвам нито български нито турски клиники, успяла съм на първи опит и въпреки това се старая да не коментирам негативно едно или друго лечение. Всеки си избира на кого и как да се довери от там на там не е редно да се самолекуваме и т.н.
Без да съм гледала статистики за България и Турция смятам, че и на двете  места има колкото успехи толкова и неуспехи.

# 129
Попитаха ме, отговорих. Първо ми се направи забележка за мнението ми кое е скъпо, кое евтино и продължи със всевъзможни критики. Няма как тона ми да е " Добре, както кажете! "
Никой директно не съм нападнала или обидила. Вие щом така го приехте....  Ваша си работа. Можете да видите как съм се включила в темата, като една от вас, без да споменавам кой къде трябва да ходи. Защото има достатъчно други теми с такива въпроси. И всъщност , тук темата не е "къде  ходих да си дам парите и много ли ми се виждат или не",  а чакане и вълнения след трансфер (казано обобщено) . Пиучително ми било мнението???  Че коя съм аз,че да поучавам?!  Всички са възрастни и разумни същества. Аз също пък мога да кажа,че в тази тема има изключително недружелюбно отношение от някои потребители, които решават, че трябва да нахокат някой нов 😁😁😁😁
Просто не са продуктивни упреците ви.
Ако можем да си помогнем взаимно - добре дошло. Ако не,здраве да е.
За някои момичета бях полезна очевидно и продължихме на лични съобщения с въпроси, които ги интересуват и смятат, че мога да съм им полезна. Защото мислех, че ще е от полза за информираността въобще.
За други, друго видяха в мен.. Както и да е.

# 130
  • Пловдив
Честито на Рончо!   Simple Smile
Повторих теста на 14-ти ден след трансфера съм вече на 1132 чхг. Не можех много да се зарадвам, че днес "проекто-каката" ни изправи на нокти с нейните белички..
Ще си чакам прегледа следващата седмица и се надявам нещата да продължат да се развиват добре.
Стискам палци на всички чакащи!

# 131
Здравейте отбово... излезе ми резултата от прогестерона и е 13,90нг/мл... много съм притеснена защото мисля че е нисък...(в събота ми беше трансфера, днес ми се пада 7ми ден от ову)...

# 132
Някой някъде из темите беше качил статистика за успеваемостта на българските инвитро клиники и процентът беше около 20 % - че един трансфер завършва с родено бебе . За мен здравеопазването в Турция като цяло е на много по-високо ниво отколкото в България. Тук също имаме много добри лекари , но за съжаление са малко и са малко  и тези лекари - които се усъвършенстват и обновяват знанията си.  Доколкото дъм чувала в Турция всички специалисти на 5 години държат отново изпит за специалност , за да продължат да могат да практикуват - а доцентите и професорите им на определен брой години са задължени да работят известно време в голяма болница в Западна Европа. В България за съжаление много лекари не са отваряли учебник откакто са завършили .

# 133
Hristinche,  похвално е, че изследваш прогестерона, но защо толкова често? ЗЕТ (с естрофем или естествен цикъл)или ЕТ прави и колко и какъв прогестерон приемаш сега?
Аз изобщо не знам колко ми е бил прогестерона при подготовката, по време и след ЗЕТ, следващият път  сигурно ще съм като теб. Simple Smile

# 134
Тоест такива като мен, които няма как да вземат толкова отпуск и да пътуват до Турция, да се отказваме от наш'те псевдо-репродуктивни специалисти и да приемем осиновяването като единствен изход? Simple Smile
Не винаги истината се намира в спора. Гледни точки, колкото различни съдби. Нека да уважаваме чуждото мнение, дори и да не сме съгласни с него, тъй като то е друга гледна точка на един и същ проблем, който някой се опитва да реши спрямо личните си възможности и предпочитания. Hug

Общи условия

Активация на акаунт