Дългото чакане след трансфер - Тема 69

• 67 224
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
  • София/Севлиево
А защо се слага този Хориомон още от самото начало?Навремето с него(с Прегнил,което е същото) успях да задържа синът ми,но почнах да го бия след 7 г.с.,когато получих леко зацапване по препоръка на доктора,който ми следеше бременността докато влязох във втория триместър.Знам, че преди трансфер понякога се слага,но не знам защо, а също и защо се продължава?...

# 241
Вдига прогестерона. Според мен излишно презастраховане

# 242
А защо се слага този Хориомон още от самото начало?Навремето с него(с Прегнил,което е същото) успях да задържа синът ми,но почнах да го бия след 7 г.с.,когато получих леко зацапване по препоръка на доктора,който ми следеше бременността докато влязох във втория триместър.Знам, че преди трансфер понякога се слага,но не знам защо, а също и защо се продължава?...
  Вече масово така практикуват докторите- в деня на трансфера бият 1 Хориомон и после още 2 през 5 дни до деня на теста / 16-ти/.

# 243
Аз имам 5 пресни трансфера и 2 замразени и нито веднъж не са ми били. Навсякъде е различно.

# 244
По принцип изписват Овитрел и не всеки ден .А Хориомон мисля ,че след чуто сърчице.

# 245
Всеки лекар има различен подход. В нашата клиника има хориомон или прегнил на 4ри дни след втория кръвен до около 10г.с.

Последна редакция: пт, 15 юни 2018, 13:58 от ^SunLight^

# 246
Здравейте, включвам се и аз в темата:). На 14ти ден от трансфер на 3 ембриончета, ЧХГ 223... На пръв поглед чудесно, но се чудя дали не се дължи на инжекциите Хориомон!? Първия ми сложиха в деня на теансфера, после през 4 дни. Последния сложих два дни преди ЧХГ теста. Странно ми е, че док. не ми каза да проследим ЧХГ как се движи, а направо на преглед след две седмици...и да си продължавам с Хориомона и др. хормони.
Доста противоречиви неща изчетах за влиянието на Хориомон, Прегнил и др. подобни върху кръвния тест, някой има ли достоверна информация?
Извинявайте за дългия пост, но изведнъж много съмнения се появиха в мен, предвид всичко, което изчетох Sad и сега се чудя дали наистина съм бременна!

Не е само от Хориомона, успокой се. Аз точно по тази причина,да разбера за себе си как се разпада, си направих сама теста  4 дни след Хориомон и ЧХГ-то беше 28 /вече знаех от предишен тест, че няма бременност/.Така че резултата ти 223 няма как да е само от инжекцията. Успех и си направи сама още едно ЧХГ.

Пуснах днес сутринта и резултатът е HCG 93.98 (днес ми е 16ти ден от трансфера). референтните на лабораторията започват От 3г.с.: 5,8-71,2, 4г.с.: 9,5-750 и т.н. Спрямо първия резултат не се е удвоило Cry
Но пък според референтините май е ОК .....
Моля ви, кажете ми какво мислите?
Аз съм такава паника и  съвсем се обърках.

# 247
На мен ми биха Хориомон -три инжекции,през три дни. В 5 г.с и 4 дни получих обилен кръвоизлив ,при който едното ембрионче отпадна.

# 248
  • София
Здравейте, включвам се и аз в темата:). На 14ти ден от трансфер на 3 ембриончета, ЧХГ 223... На пръв поглед чудесно, но се чудя дали не се дължи на инжекциите Хориомон!? Първия ми сложиха в деня на теансфера, после през 4 дни. Последния сложих два дни преди ЧХГ теста. Странно ми е, че док. не ми каза да проследим ЧХГ как се движи, а направо на преглед след две седмици...и да си продължавам с Хориомона и др. хормони.
Доста противоречиви неща изчетах за влиянието на Хориомон, Прегнил и др. подобни върху кръвния тест, някой има ли достоверна информация?
Извинявайте за дългия пост, но изведнъж много съмнения се появиха в мен, предвид всичко, което изчетох Sad и сега се чудя дали наистина съм бременна!

Не е само от Хориомона, успокой се. Аз точно по тази причина,да разбера за себе си как се разпада, си направих сама теста  4 дни след Хориомон и ЧХГ-то беше 28 /вече знаех от предишен тест, че няма бременност/.Така че резултата ти 223 няма как да е само от инжекцията. Успех и си направи сама още едно ЧХГ.

Пуснах днес сутринта и резултатът е HCG 93.98 (днес ми е 16ти ден от трансфера). референтните на лабораторията започват От 3г.с.: 5,8-71,2, 4г.с.: 9,5-750 и т.н. Спрямо първия резултат не се е удвоило Cry
Но пък според референтините май е ОК .....
Моля ви, кажете ми какво мислите?
Аз съм такава паника и  съвсем се обърках.

То даже е паднало, което не е добре

# 249

Като ми сложиха Хориомон след трансфера, доктора ми каза че е за подпомагане задържането на плода. Предписами го през 4 дни и след първия HCG ми каза да го продължа по същата схема до края на месеца, когато ми е прегледа на ултразвук.
От друга страна намерих тази публикация и тотално се вкиснах Angry
Четете в края на страницата
https://www.ivfradost.com/blog/chhg-test-za-bremennost-22/

# 250
И аз това бях прочела и бях още по - разочарована как лъжат горките хорица. ....

# 251
Че като знаеш че ти слагат как ще те излъжат- или пускаш контрола след два дни или се ориентираш по стойността. Ако три дни  след прегнил 5000ед.  е 300 е ясно че не е само от него.

# 252

Като ми сложиха Хориомон след трансфера, доктора ми каза че е за подпомагане задържането на плода. Предписами го през 4 дни и след първия HCG ми каза да го продължа по същата схема до края на месеца, когато ми е прегледа на ултразвук.
От друга страна намерих тази публикация и тотално се вкиснах Angry
Четете в края на страницата
https://www.ivfradost.com/blog/chhg-test-za-bremennost-22/
Да, затова го слагат, но се изчиства за 5 дни, а ЧХГ-то трябва да расте спрямо предишна стойност.

# 253
Абсолютно. Не виждам каква е драмата.

# 254
  • София
имаше един лекар дето и точки виждаше даже, та послъгваше че имало бременност.

Общи условия

Активация на акаунт