Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 52

• 59 587
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
Owly, темата е именно за взаимопомощ - разбира се, че ще питаш. Hug

Най-общо казано, води се, че ако антителата са завишени и хормоните са с неоптимални стойности, както е при теб, то се касае за Хашимото.
Изменения по жлезата може да има, но може и да няма все още. Въпреки това, вероятността въпросните изменения да настъпят на някаква етап, е голяма, предвид високите стойности на антителата. Всичко това ще се случи със задълбочаването на автоимунния процес.

От София ли беше? Защо не си запишеш час при Катя Тодорова, да видиш какво ще ти каже? Доста се чака за преглед при нея, но мисля, че си заслужава. Peace

Нека и други момичета да дадат поглед върху резултатите ти, ще ми е интересно да прочета. Peace

# 316
Owly, темата е именно за взаимопомощ - разбира се, че ще питаш. Hug

Най-общо казано, води се, че ако антителата са завишени и хормоните са с неоптимални стойности, както е при теб, то се касае за Хашимото.
Изменения по жлезата може да има, но може и да няма все още. Въпреки това, вероятността въпросните изменения да настъпят на някаква етап, е голяма, предвид високите стойности на антителата. Всичко това ще се случи със задълбочаването на автоимунния процес.

От София ли беше? Защо не си запишеш час при Катя Тодорова, да видиш какво ще ти каже? Доста се чака за преглед при нея, но мисля, че си заслужава. Peace

Нека и други момичета да дадат поглед върху резултатите ти, ще ми е интересно да прочета. Peace

Кристалин, мерси много за бързия отговор  Hug Embarassed От София съм да, ще пробвам да запиша час при докторката, мисля че съм я виждала препоръчана и от други хора по темите. Аз имам проблем и с ИР, при който реално си се води, че имам ИР, но не пия нищо, защото "нямало нужда", та ще й занеса освен и тези изследвания. Надявам се скоро да успея да мина и задължително ще пиша какво ме е посъветвала.
Още веднъж мерси за отговора  Hug

# 317
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
някой има ли идея каква е причината за следното: напоследък съм все гладна. гладът не го усещам в стомаха, а е едно недефинирано чувство. ако не го хвана навреме, започва да ме боли главата и след като се нахраня, болката не минава, а си остава... Rolling Eyes
вчера закусих в 7, в 9 и в 13ч. обядвах.  Rolling Eyes
сега сутринта трябваше да изчакам заради тироксина и сега ме тресна главата. Rolling Eyes

ям зеленчуци, гъби, ядки, яйца, млечни (извара, кисело мляко, по-малко твърдо сирене) и бобови (леща най-често). опитвам се да е балансирано и да не са бързи калории.
обаче нон стоп ми се яде.
сега изядах една филия безглутенов хляб с доста извара отгоре, все едно нищо не съм хапнала.... Whistling

# 318
Откакто имаш това оплакване изследвала ли си кръвна захар и инсулин?

А може и да имаш по-голям разход на енергия в последно време и да не си определяш правилно порциите. Закуска в 7, обяд в 13 и леко междинно хранене всъщност не е странно, а съвършено от диетична гледна точка. Simple Smile

# 319
Откакто имаш това оплакване изследвала ли си кръвна захар и инсулин?

А може и да имаш по-голям разход на енергия в последно време и да не си определяш правилно порциите. Закуска в 7, обяд в 13 и леко междинно хранене всъщност не е странно, а съвършено от диетична гледна точка. Simple Smile

появи ми се от скоро, но съм имала и преди подобни симптоми.
не съм се изследвала.
аз ям за обед, следобед и вечер. не закусвам по принцип.

бяхме на почивка известно време и там ми беше трудно да се храня както съм свикнала. сега като се прибрахме се върнах към "моето" си хранене, но отслабнах (визуално, иначе не съм се теглила) и този глад все ме мъчи  Rolling Eyes
иначе нямам хипогликемични кризи, нито треперя от глад.
боли ме глава. Rolling Eyes

# 320
  • София
И аз бях постоянно гладна и само за храна мислех и какво да изям, направо, като ламя.
Изследвай инсулин и кръвна захар.

Аз съм благодарна, че това приключи откакто започнах Метфогамата. Даже сладко въобще не ми се прияжда, а преди умирах за лсадко. Сега приритвам за тесто в определени моменти. Засега държа фронта и не го ям.

# 321
Не ми е странно, че те боли глава. И при мен е така - първо започва да ме боли глава, а ако не се сетя, че е заради глад, после започва и да ми се гади. След нахранване главоболието не преминава. Не притрепервам от глад или да имам обичайните симптоми на хипогликемична криза. Това усещане "да ти стърже корема от глад" вече забравих какво е, поне от 15 години не съм го усещала. Нестабилна ти е кръвната захар. Може да е от обикновено недохранване и разбъркването на хранителния режим и най-вероятно е така. За информация можеш да видиш кръвните показатели, все пак.

# 322

Аз съм благодарна, че това приключи откакто започнах Метфогамата. Даже сладко въобще не ми се прияжда, а преди умирах за лсадко. Сега приритвам за тесто в определени моменти. Засега държа фронта и не го ям.

аз сладко не ям  newsm78

какво точно да искам да ми изследват?
не искам да ме обременяват в глюкоза... Whistling

# 323
какво точно да искам да ми изследват?
не искам да ме обременяват в глюкоза... Whistling
О, не, какво обременяване, аз съм твърдо против също, не съм го допускала при мен. Личният ми лекар също е против. Глюкоза и инсулин на гладно, това ще даде информация и за инсулиновата толерантност към момента (има лесна формула).

# 324
следобед ще звънно, за късмет доки може да е в отпуска.

ок, до тогава явно пак ще трябва да сменям храненето....

уж следя какво ям, бързи калории няма от къде Whistling

ако закусвам: кисело мляко с боровинки, половин банан, орехи, ленено семе, ленено олио, стевия
обед: зеленчуци с яйца или някакво сирене/извара, ако има останали картофи или сварени зърна (просо, елда, пълн. ориз); сварен картоф с извара и салата; катми от брашно от леща/нахут или елда със зеленчуци.
следобед: кисело мляко с нещо, понякога само ядки
вечера: подобно като обеда, тук ям и бобови и салата

месо и риба не ям (веге съм), глутен също.
хлябът ми е от киноа или елда, с доста ленено семе, ям по филийка-две на ден, а те са доста по-малки от нормалните.

какво да променя? newsm78

# 325
Пробвай просто да увеличиш порциите за начало, малко се понатъпквай. Smiley След като отслабваш и се оставяш да прегладнееш (по нашите симптоми това си е прегладняване, стомасите ни нещо не са по стърженето Wink ), първата ми мисъл е, че се недохранваш. И при мен го има това. Комбинирай в едно хранене бобови+зърнени, след като не употребяваш месо, за да е пълен наборът от аминокиселини и да дава ситост. 

# 326

не ям глутен, имам интолерантност.
а ми писва все ориз да ям  Whistling

# 327
Изобщо не ти препоръчвам глутен, особено в тази тема с Хашимото. Simple Smile Говоря за безглутенови зърнени - да, ориз, но също и елда, киноа, просо, царевица. 

# 328
ясно, те не се зърнени, затова не се разбрахме
киноа и амарант не обичам много Whistling, ям ги от зор.плодове също не обичам много, бананът го ям за да овкуси малко киселото мляко и заради магнезия.
иначе боровинки и малини обичам, ама те не са кой знае колко сладки.

# 329
Защо не включиш повече яйца, авокадо, кокос под всякаква форма, вкл трици и масло, маслинки, тахан  и т.н. Щом си вегетарианка, изследвай Б12 и Д

Общи условия

Активация на акаунт