МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 64-та ТЕМА

  • 75 875
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
  • там, където ми харесва
  • Мнения: 1 443
мини пред хляба де. снимай директно разреза.
и не трепери  Laughing  снимките са леко размазани.


Айде стига толкова, които видял , видял! Nerd

# 241
  • Добрич
  • Мнения: 6 217
Веднъж само пробвах кекс в хлебопекарната и повече не съм пекла там. Резултатът във фурната ми харесва повече. Даже вече не се сещам защо точно реших, че не си струва.

Соденото тесто в хлебопекарната го меся, но го пека отново във фурната / както сладки и соленки/.

# 242
  • Мнения: 8 402
Кекс съм правила веднъж в хлебопекарната. Не беше зле, но вкъщи предпочитаме мъфини и затова не съм повторила. Правих го по рецепта на Танита.
Содена питка меся на ръка и пека във фурната. Peace

# 243
  • Мнения: 24 547
Може би понеже аз не съм фен толкова на кексовете, нито пък съм им голям майстор и без това, та един малък кекс в пекарната ме устройва, с минимум занимавка. Ако е за повече хора няма да е там, разбира се, моята е малка и можете да си представите колко кексче става в нея. (Сега се замислих че май за гости и аз все мъфини пека, че им ги правя и различни, пък ги пека наведнъж.)
Той и хлябът поне за мен е по-вкусен изпечен във фурната, но познайте дали съм пекла там откакто си купих хлебопекарната. Трябва да съм някъде другаде, а не вкъщи, за да се случи това.

# 244
  • Leeds, UK
  • Мнения: 2 199
За първи път сложих  на програма Тесто. Как процедирате с нея? Пише 1 час и 30 минути. Да чакам ли до края  или по-рано се вади? Мерси предварително!

# 245
  • Мнения: 2 871
За първи път сложих  на програма Тесто. Как процедирате с нея? Пише 1 час и 30 минути. Да чакам ли до края  или по-рано се вади? Мерси предварително!
Това време включва и втасването на тестото. Ако ти трябва само омесване на тесто ще я прекъснеш, би трябвало да пише в книжката минутите на отделните цикли - месене и втасване.

# 246
  • Мнения: 24 547
За първи път сложих  на програма Тесто. Как процедирате с нея? Пише 1 час и 30 минути. Да чакам ли до края  или по-рано се вади? Мерси предварително!
От това време най-много половин час да е месенето, вероятно и по-малко - вижте си в книжката. Ако не е някакво много сладко и тежко тесто като козунак, оставащият един час си му стига да втаса обикновено, тя машината си го поддържа и леко топло.
Вадила съм тесто без да го чакам да втасва, ако рецептата не го изисква или ако ще го съхранявам в хладилника да втасва бавно там, иначе програмата е ОК за повечето теста с мая.

# 247
  • София
  • Мнения: 3 034
Тесто за пица  "Верди" пускам на програма Паста и веднага след края разстилам в тавата, защото не трябва да втасва.

# 248
  • Leeds, UK
  • Мнения: 2 199
Мерси! Оставих я цялата програма. Тестото се получи страхотно! Направих 2 пици и ...вече ги изядохме😊

# 249
  • Мнения: 8 402
Мерси! Оставих я цялата програма. Тестото се получи страхотно! Направих 2 пици и ...вече ги изядохме😊
Браво!
Моята хлебопекарна има програма "Тесто" и програма "Тесто за пица". И двете са с еднаква продължителност. На програмата за пица, пиците стават по-хубави (явно Т при втасване е различна, може би и самият цикъл на месене е по-различен).  Peace Ако имате и друга програма за тесто, може да пробвате и нея (аз в началото само на програмата за тесто правех пиците, но ставаха по-дебели, особено ако се забавя с печенето, на програмата за тесто за пица няма такъв проблем) .  Peace

# 250
  • Leeds, UK
  • Мнения: 2 199
Нямам друга програма. Само една ми е за тесто, но явно е сполучлива самата рецепта и брашното най-вече. С него ми се получава и по-хубав хляба. Уцелих и една промоция та си купих 10 пакета. Голямо ядене ще падне😁. Истината е, че с една филия се наяждам от този хляб, а преди излапвах по 3 поне.

# 251
  • Добрич
  • Мнения: 6 217
Тестото за пица, питки, хлебчета и пр. и аз го правя на програма "тесто". При мен е 1 ч. и 25 мин. Обаче ако ми трябва нещо без втасване /сладки, соленки/, избирам програма "паста", която е 15 мин.

# 252
  • там, където ми харесва
  • Мнения: 1 443
Сега дайте и една рецепта за тесто за пица за хлебопекарна!!!

# 253
  • София
  • Мнения: 10 632
Сега дайте и една рецепта за тесто за пица за хлебопекарна!!!
И да не е (изцяло) с бяло брашно Simple Smile

За паста правите ли си и може ли да се направи за 1-2 месеца напред, но ще трябва  да се суши. То и машинка ще трябва де. Четох че вкуса нямал нищо общо със готовите и изсушени от магазина.

# 254
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 557
Вероятно може да се замрази, вместо да се суши. Някой ако е пробвал, да каже. Аз тестото за пица го правя със същите съставки като хляба. Стават 2 големи тави пица, ако е тънка и 1, ако е дебела.

Общи условия

Активация на акаунт